Indretning

Foto: Tia Borgsmidt

Sådan tryller du et hyggeligt loungehjørne om til en afslappet spiseplads - og tilbage igen...

Elsker du at flytte om? Og drømmer du om en fleksibel indretning, så du kan trylle det hyggelige loungehjørne om til afslappet spiseplads – og tilbage igen? Så se, hvordan det kan lade sig gøre med lutter gamle fund med sjæl.

Blandede fund
En gammel filmspole står her sammen med et par tegnedukker og giver nærmest en grafisk effekt.

De to loppeildsjæle Rikke og Birgitte Larsen, kendt fra tv-programmet Loppe Deluxe, holder til i et 80 kvadratmeter stort butikslokale, som de bruger til deres livsstilsfirma Honning og Flora. Her holder de tit møder med kunder, som skal have hjælp til at indrette deres hjem. Men stedet skal også fungere som kontor og showroom til at inspirere både dem selv og kunderne – og her skal også være plads til kreative  løsninger med alle loppe-fundene. Rummet skifter derfor tit udseende. Det ene øjeblik er her spisebord med plads til møder og arbejdsplads og det andet øjeblik hyggehjørne med loungesengekasser og bløde puder.

– Her skal nemlig også være plads til at slappe af og lade tankerne flyve, for så kommer de gode ideer, siger Rikke, der elsker at finde nye muligheder i kasserede ting og bruge dem i nye sammenhænge.

Rå reol
Bikasser er her sat sammen op ad væggen som en fleksibel reol. Du kan også bruge andre typer gamle trækasser til din egen unikke reol.

Fleksibel spiseplads
Langbordet er en gammel plade med masser af patina fra Tyskland. “Den har vi lagt på et par bukke”, fortæller Rikke og understreger, at bordet derfor er nemt at flytte rundt på. I forgrunden står et gammelt knagerække-stativ fra en gymnastiksal og fungerer som rumdeler, et typisk eksempel på, hvordan gamle ting får nyt liv her i rummet.

Praktiske løsninger
En gammel jerntrisse med snor står her sammen med en rustik keramikvase fyldt med skruetrækkere. Rikke prøver altid at forene det æstetiske med det praktiske.

Smart til samlingen
Reoler med mange små rum er perfekte, hvis du har mange mindre loppefund. Her kan du samle dine ting, så de bliver en fin installation i rummet. Lignende reol fås hos Casanova Møbler.

Skuffer på væggen
Skuffer fra et trykkeri hænger på væggen og er med til at give rummet et råt look. Rikke sværger til hvide vægge, for de giver de gamle, rustikke ting et cool look. Grå vægge er dog også lækre til, siger hun.

TIP
Hvis du samler på mange små ‘ens’ ting, her stempelklodser, så hæld dem i et stort glas. Det giver samlingen et roligt udtryk.

Loungehjørne
Spisekrogen er forvandlet til et hyggeligt loungehjørne ved hjælp af to brikse sat sammen i en vinkel og fyldt op med store puder. En gammel kabeltromle bliver brugt som sofabord, og rundt om står skamler med jernben.

TIP
Du kan nemt give din sorthvide indretning lidt farve med puder og et billede, som vi har gjort på forsiden.

Rikkes indretningstips

Nordisk genbrugsstil kalder Rikke det, når man indretter med mange ting med et råt  udtryk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg