Foto: Anitta Behrendt | Angelina og Thomas har indrettet deres herskabslejlighed med mørke farver, store planter og tunge tekstiler.
BoligLiv

Farverig familieoase i København

Mørke vægge, frodige planter, detaljerige arvestykker og fotokunst bliver forenet på smukkeste vis i Angelina og Thomas’ skønne herskabslejlighed.

Af Pia Olsen / Living Stories 10.aug.2018 Bolig

Når man er en familie på seks, skal der en god portion kvadratmeter til for at få hverdagen til at glide. Derfor var Angelina Josefsen og hendes mand Thomas på jagt efter en lejlighed med seks værelser og en stor spisestue for at have god plads til alle. Så da den lettere slidte men store lejlighed, der tidligere havde været bofællesskab for seks studerende, dukkede op, slog de til med det samme. Også selv om vægge og lofter var laksefarvede. Angelina og Thomas arbejder begge med indretning og design, og de fik hurtig sat deres eget præg på lejligheden. Og på væggene, hvis farver nu er nøje afstemt i forhold til rummenes funktion. – Jeg elsker farver, især pink og grøn eller dystre farver som mørkelilla, og jeg elsker at få ting til at se ud af noget. Farver er geniale til at vise personlighed og til at sætte stemningen i et rum, siger Angelina.

LÆS OGSÅ: Landlig idyl i storbyen

Entre

Der skulle ske noget vildt med den meterlange fordelingsgang, så Angelina fik malet væggene mørkegrønne og
gulvet rødt.

TIP
Skab en dramatisk effekt som her ved at male dit gulv. Gå efter slidstærk maling med høj glans.

Barbord

Den originale stuk og de høje paneler er bevaret i den smukke lejlighed. Billedet er fra det tyske galleri Lumas. Barbordet er fra Madam Stoltz.

Stue

En modig lilla på stuevæggen giver dybde til rummet og en kontrast til de lyse lofter og gulve. Sofaen er fra Ikea, puderne er fra Madam Stoltz og sofabordet er et loppefund. Lænestolen er Kaare Klints safaristol.

Farvefest rum for rum

Parret holder sig bestemt ikke tilbage for at tage modige valg. For eksempel skulle der ske ‘et eller andet’ med den meterlange gang fra køkkenet til spisestuen, så nu er gulvet pink og væggene mørkegrønne. I soveværelset møder man douce nuancer af brun og rosa, mens stuen er holdt i mørk lilla og grå, og spisestuen i gråbrune toner. Og mens det ene børneværelse har mørkegrønne vægge, er væggene i et andet værelse malet koksgrå. – Jeg indretter rum for rum og starter med at tænker over, hvilken stemning jeg gerne vil have frem, og hvordan jeg får det meste ud af det med en farve på væggen. Vi har flere steder valgt mørke vægge for at skabe en intim og dyster men cool stemning. Indtrykket bliver lidt mere internationalt, og det kan jeg godt lide. Andre steder, hvor vi har søgt et mere roligt look, har vi valgt lyst og hvidt. Alligevel er der en rød tråd i vores hjem, fortæller Angelina.

Plante

Angelina elsker at indrette med frodige grønne planter som denne i vindueskarmen.

Køkken

Køkkenet er indrettet med elementer og bordplade fra Ikea og greb fra Superfront. De store pendler er fra Ilva, mens bordlampen længst væk er fra Design by Us. Også i køkkenet får de store planter lov til at fylde på hylder og i vindueskarme.

Modsætninger mødes

Ud over de mange farver har en stor samling kunst også fået plads på parrets vægge. Angelina er specielt fan af fotokunst, der giver noget andet til hjemmet end malerier og hendes favoritbillede er ét af Mick Jagger fra filmen Performance. Parrets fotokunst er også rå og mere til den maskuline side, noget som Angelina også dyrker, når hun vælger møbler, der gerne må være store, kantede og lidt rustikke for at give modspil til den detaljerige stuk, de høje paneler i stuerne og de mange planter og blomster i familiens hjem. – Mit favoritmøbel er vores meget store, runde spisebord, hvor der er plads nok til, at vi kan være sammen med vores fire børn, familie og venner på én gang. Jeg er også helt vild med de lidt kantede spisebordsstole, som jeg har fundet på lauritz.com. Både deres form og deres farve – for jeg elsker jo farver, slutter Angelina.

LÆS OGSÅ: Lækkert hus med originale og smukke detaljer fra en svunden tid

Spisestue

Møblerne må gerne fylde noget i de store rum og til spisestuen har Angelina og Thomas valgt et stort, rundt spisebord af Eames. Stolene er vintagefund, pendlerne er eget design og den franske kirkestage er en bryllupsgave.

Brændeovn

Den gamle kamin i spisestuen fungerer heldigvis stadigvæk. Skamlen er fra House Doctor og billedet af Cathrine Raben Davidsen samt fotokunsten er købt på Designer Forum.

Tøjstativ

En garderobestang holder styr på det meste af datteren Melinas tøj. Klemmelampen er fra House Doctor, sengebordet er fra Søstrene Grene og lampen er fra Bestlite. Spejlvæggen er lavet af små spejle fra Ikea.

Smykker

Lækkerier på badeværelset og et fint smykkeskrin fra Angelinas mormor. Messingfad, saks og negleklipper er fra Hay.

Tekstiler

Angelina bruger tekstiler til at skabe en hyggelig og intim stemning i familiens hjem og gardiner er et must. Glasknagen er fra
Beau Marché.

Datteren Melinas værelse har fået mørkegrønne vægge og gardiner fra Ikea. Sengetæppet er fra Aiayu og natbordet er fra Søstrene Grene.

Datteren Melinas værelse har fået mørkegrønne vægge og gardiner fra Ikea. Sengetæppet er fra Aiayu og natbordet er fra Søstrene Grene.

Børneværelse

Sønnen Miniks værelse er som en eventyrlig hule med mørkegrå vægge og et forhæng til sengen fra Numero 74. Heri er hængt en lyskæde fra Bahne. De fine luftballoner er købt hos Oliver Gustav. Pendlen er fra Bahne og gulvtæppet er fra De Fire Årstider. Patchworktæppet er fra Andrea Larsson og puderne er fra LuckyBoySunday.

 

HVEM OG HVOR?

Angelina Josefsen, 43 år, direktør hos Jensen Retail Group, og Thomas Jensen, 47 år, ejer af Jensen Retail Group, samt deres fire børn på 4, 8, 14 og 17

Herskabslejlighed på 238 kvadratmeter i København.


Henter...