Masking tape
SPONSORERET indhold

Farvestrålende forår med tape

Vi elsker stadig japansk tape og bruger det til at sætte kulør på både boligen, gaverne og de personlige accessories.

Foto: Pernille Enoch
29. mar. 2016 | Bolig | BoligLiv


Træ i stuen
Tegn op på væggen med en blyant, hvor du vil have træet placeret, inden du kommer tape på væggen. Start med stammen, og riv herefter mindre stykker af til grene.


Dekorer dåserne
Havregryn eller småkager? Klip mærkater ud til dine dåser, og sæt dem fast med forskellige farver tape. Mærkaterne kan du f.eks. printe ud fra nettet, lave selv på computeren eller klippe ud af et blad.


Gi’ en blomst
En fin indpakning gør hele forskellen! Dekorer en brun pose med lidt tape, og skriv evt. også på posen med stempler.


Køb det på nettet
Du kan købe et stort udvalg af japansk tape på nettet hos bl.a. happytape.bigcartel. com, uguisu.ocnk.net og danske le-bix.dk


Rudefolie på japansk
Vil du begrænse udsynet gennem et vindue mellem to rum eller på badeværelset, så lav din egen rudefolie med tape i den ønskede farve. Hvis ruderne er småsprossede som her, kan du vælge at lade tapen gå skiftevis vandret, lodret og på skrå for at få en sjov effekt. Det er en god ide at bruge en hobbykniv til at skære tapen til i kanterne, så det ser pænt ud.


Konfettiskærm
Lav din egen konfettiskærm på et gammelt lampestativ. Start med at vikle ståltråd fra stativets top til bund, så der er i alt seks lodrette stykker, inkl. stativets ben, der kan sættes tape på. Klip tape i forskellige former, og klæb dem dobbelt om alle lodrette stykker med lidt mellemrum mellem hvert stykke tape. Sæt fatning og en farvet ledning på stativet.


E for Ella
Bogstaver hitter i indretningen, og man kan købe papbogstaver i de fleste hobbyforretninger. Dæk det med tape i fine farver, og lad det indgå i et stilleben af fine ting.

Kulør på skrivebordet
Ryd op på skrivebordet, og få organiseret ideer, dimser og dutter i æsker, glas og bøger.


Mal små papæsker i lyse pastelfarver, og dekorer derefter æskerne med et par baner tape. Tegn evt. et tal op gennem en stencil på æsken.


Dekorer små aflagte marmeladeglas med tape i forskellige farver og mønstre, og brug glassene til opbevaring. Klip f.eks. små tapestykker i trekanter, og sæt dem på kanten af glasset som en lille flagranke.


Pynt små manilamærker med tape på kryds og tværs, og bind et lille bånd i. Mærkerne kan f.eks. bruges som bogmærker eller gavemærker.


Sæt tape rundt langs kanten på en mappe eller skitsebog. Ram et lille udklip eller billede ind med tape uden på mappen, og sæt evt. også nogle runde klistermærker på for grafisk effekt. Det samme kan du gøre med kuverter og kort.


TIP
Brug også tape til at sætte en ekstra farveklat på de udklip og billeder, der pryder væggen. Du kan nemt flytte rundt på billederne, for tapen efterlader ikke mærker. Jieldelampen er fra Fick


Badges
Køb badges i en hobbyforretning, og dekorer dem med tape i forskellige mønstre.


Flere ideer
Vil du have mange flere ideer og smuk japansk inspiration, så kig forbi siden: http://uguisu.ocnk.net – hvor du ud over tape også kan købe andre japanske produkter og inspirationsbøger.

► SE OGSÅ: Kommode med masking tape
► SE OGSÅ: 6 sjove ideer med Dymo
► SE OGSÅ: Gør altanen forårsklar til (næsten) ingen penge