Mosaik

Foto: Getty Images Mosaikfliser har fundet vej ind i danskernes indretning.

Boliginspiration: Mosaik og mønstermix

Mosaik er hot som aldrig før. Normalt taler man om de smukke mosaikfliser, når badeværelset skal indrettes, men der er mange flere steder i hjemmet, hvor du kan inkorporere mosaikken. Se galleriet og bliv inspireret.

Der er sket en stor udvikling inden for flisebranchen, og vi ser flere nye spillere på banen, der giver blandt andet mosaikflisen et comeback. Nye farver, former og materialer er alle komponenter, der nu gør det sjovt og unikt at vælge mosaikfliser til både badeværelset, køkkenet eller gulvet.

Mange tænker på de klassiske små kvadratiske mosaikker i glas, når de hører betegnelsen ”mosaikfliser”, men flere nye slags kan nu findes på markedet, hvor især de sekskantede hexagoner og aflange fliseudgaver har fundet vej ind i danskernes indretning, og materialer som terracotta og lava er blevet populært.

LÆS OGSÅ: 10 fantastiske boligideer med fliser

Dahl Studio

Dahl Studio er en af de nyere fliseudbydere på markedet, der åbnede deres første showroom i efteråret 2012. Her har ejer Nanna Louise Dahl især trukket på geometrien i udviklingen af hendes spændende fliser, hvor formen og sammensætningen skaber mønstre, der forstørrer arkitekturen.

dahl studio

PophamDesign

PophamDesign blev skabt i 2007 af Caitlin og Samuel Dowe-Sandes og har specialiseret sig i håndlavede fliser fra Marrakech. Betonfliserne har altid været en del af Marokkos kulturelle og kunstneriske ophav, og det er særligt det håndlavede aspekt, der gør flisen spændende for forbrugerne i dag, hvor der ofte stræbes efter det særlige og unikke udtryk.

Hver og en har nemlig, naturligvis, en variation i både farve og linje, og det er disse ufuldkommenheder, der adskiller den håndlavede flise fra den masseproducerede. Firmaet er bestemt et kig værd, hvis du tør kaste dig ud i en modig løsning til dit fremtidige mosaikfliseprojekt.

Det handler i højere grad nu om at vælge fliser og en sammensætning heraf, der kan skabe en unik løsning, som kun du har. Det praktiske aspekt er ikke ude af billedet, men det æstetiske udtryk er vigtigere end før. Mosaikkerne kan samles i forskellige puslespil, der gør hver løsning særpræget, se bare her, hvordan samme flise i forskellige farver mikses på fineste vis.

60'er glam

Det er ikke kun på vægge og gulve, at du kan bruge mosaikfliserne, se her hvordan Camilla og Karoline har lavet fede DIY møbler ud af klassiske hvide kvadratiske fliser.

IKON København

Inspirationen til de hjemmelavede møbler er især en reaktion på det københavnske firma IKON’s fremgang og indtagen af designmarkedet. IKON KØBENHAVN skaber spændende træmøbler, der beklædes med fliser i en variation af smukke farver og størrelser, og du kan desuden også anmode om en særlig form eller størrelse, og på den måde få et skræddersyet møbel, der passer dit hjem perfekt.

IKON KØBENHAVN

IKON KØBENHAVN

MAROKK

Line Bjørk fra instagramprofilen @linebjoerk har valgt en smuk aflang flise i en grønlig tone, der er lagt i et klassisk sildebensmønster. De lækre fliser fra MAROKK er monteret på hele væggen, og giver det hvide køkken modspil og kant.

Hjemme hos stylist Tone, @tonekrok, danner de lyserøde aflange fliser fra MAROKK et smukt mønster på gulv og væg.

Hjemme hos Pernille Teisbæk

Smukt materialemiks på badeværelset hjemme hos stylist, co-founder og kreativ direktør ved Social Zoo Pernille Teisbæk, der forener og lader sildebensparket i træ mødes med aflange marmorfliser.

Kunstplakat med mosaik

Selv kunstplakater til væggen inspireres af smukke mosaikker i iøjnefaldende mønstre. Fotografiet er fra Marokko med de kendte og trendy mosaikkakler i rosa og kan købes hos Desenio.

Desenio kunstplakat

Tropisk mosaik

Det er ikke kun mønstre du kan skabe med mosaikfliser. På dette badeværelse er alt holdt hvidt og enkelt så flisebilledet i brusenichen får al opmærksomheden.

8.jpg

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Trends, Badeværelser, Køkken og Kunst

610x200_woordy_knap2.jpeg