Gør altanen forårsklar til (næsten) ingen penge
Foto: Tia Borgsmidt

Gør altanen forårsklar til (næsten) ingen penge

Endelig altantid! Men før du sætter dig alt for godt til rette i solen, så se lige, hvordan du supernemt og billigt kan indrette et hyggeligt uderum ved hjælp af gamle trækasser og genbrugsfund.


Så nemt kan det gøres: Gamle øl- og sodavandskasser fra loppemarkeder gør det ud for reol og bænk. Det smarte ved kasserne er, at du nemt kan flytte rundt på dem, indtil du har fundet den helt rigtige opstilling til din altan. Samtidig giver de god plads til opbevaring af potter, jord, tæpper og fyrfadslys. De smukke planter og farvestrålende puder fra Ferm Living og Stilleben giver altanen liv. Kosten er fra H. Skjalm P. Lignende kan findes på loppemarkeder rundt omkring. Den smukke facet-vase med forårsgrene og den organiske grønne glasvase med de gule blomster er begge fra Nobel Design. Den store lerpotte er fra Ikea. De andre potter er storskralds- og loppefund. Det samme er den lille keramikskål med lime, og flasken med vand.

TILBUD: 6 numre af BoligLiv + Fleecetæppe fra Karmameju


Det fine campingbord er fundet i storskrald og har fået en gang spraymaling. Derefter er bordpladen tapetseret med tapet fra Retro Villa og lakeret, så det kan tåle at stå ude. Glassene er fra Magasin, og flaskeholderen er fra H. Skjalm P.


TIP: Hvis du vil tapetsere dit eget havebord, så giv det gerne lak tre gange. Og husk først at lakere et døgn efter, at tapetet er sat på.


Skab et fint stilleben til terrassen ved at pynte op med blomster og lerpotter i en gammel trækasse. Brug gerne sodavandsflasker som olielamper – du kan købe væger hos Panduro Hobby.


Gamle ølkasser bliver superflotte, hvis du giver dem en omgang maling i en glad forårsfarve. Slib gerne hjørnerne med sandpapir, når du har malet kasserne. På den måde bevarer de genbrugs-looket. Puder og tæppet er fra Stilleben.


Hvis du har plads på altanen, kan du lave en hel reolvæg af gamle kasser til krydderurter og sommerblomster. Den hvide urtepotteskjuler er fra Ikea.


► SE OGSÅ: Makeover: Forvandling på terrassen

► SE OGSÅ: DIY: Smukke skåleSe, hvad vi ellers skriver om: DIY