Ritz Paris

Foto: Getty Images Jackie Kennedy Onassis har beskrevet Ritz som paradis - se selv!

Her er listen med de 8 mest ikoniske hoteller

Ritz i Paris, Chateau Marmont i Los Angeles og Raffles i Singapore. Nogle hoteller tilbyder meget mere end en seng at sove i. Se de ikoniske hoteller her.

Ritz i Paris, Chateau Marmont i Los Angeles og Raffles i Singapore. Nogle hoteller tilbyder meget mere end en seng at sove i og står som historiske monumenter, hvor væggene kan tale, hvis du lytter godt efter, og fortæller anekdoter fra deres storhedstid.

Vi har samlet de mest ikoniske, der bærer vidnesbyrd om hede kærlighedsaffærer, prinsesse Dianas sidste måltid, navnkundige cocktails, en Sofia Coppola-film, verdens eneste Chanel-spa og en vildfaren tiger. Nogle af dem får dig til at føle dig så velkommen, at du har lyst til at flytte ind. Det gjorde Coco Chanel – og Marlene Dietrich, der fik sine elskere smuglet ud af nødudgangen.

Ritz, Paris.jpg
Suite Windsor © Vincent Leroux.

Ritz, Paris

Ved opførelsen i 1700-tallet fungerede bygningen som privatbolig, men siden den i 1898 blev ombygget til hotel, er der ikke den berømthed, der ikke har overnattet der. Mest kendt er nok Coco Chanel, som boede på Ritz Paris i 34 år, ofte brugte medarbejderindgangen og har en suite opkaldt efter sig. I dag byder hotellet også på verdens eneste Chanel-spa og genåbnede i 2016 efter en årelang renovering. En trist del af hotellets historie er, at prinsesse Diana spiste sit sidste måltid der, kort før hun omkom i et tragisk biluheld i 1997. Bar Hemingway er opkaldt efter forfatteren Ernest Hemingway, der var stamgæst, og der kan du passende starte, inden du nyder et glas champagne og nogle østers på den glasoverdækkede terrasse eller booker bord på en af hotellets Michelin-restauranter. Hotellet er indrettet med ekstravagante møbler, tunge gardiner, guldsvaner på badeværelserne og ferskenfarvede håndklæder, der ifølge grundlæggeren César Ritz klæder huden bedst. Stamgæster får deres initialer broderet på pudevåret, og måske det er en af grundene til, at Jackie Kennedy Onassis beskrev Ritz som paradis.
Ritzparis.com

Belmond Hotel Cipriani, Venedig.jpg
Foto: TYSON SADLO PHOTOGRAPHER.

Belmond Hotel Cipriani, Venedig

På øen Giudecca i den venetianske lagune ligger Belmond Hotel Cipriani, der er som taget ud af en romantisk italiensk film og er en oase i det vibrerende Venedig. Det glamourøse lyserøde hotel fra 1958 har privat altan på alle 96 værelser (book et med vandudsigt) og er indrettet med en skønsom blanding af moderne kunst, antikviteter og traditionelt italiensk håndværk som Murano-glas. Du føler dig som Sophia Loren, når du sidder under parasollerne på terrassen og betragter gondolerne sejle forbi. Drik en Bellini, som hotellets grundlægger Giuseppe Cipriani har opfundet, på Bar Gabbiana (when in Venice, du ved), inden du spiser dig mæt i ravioli og gelato på en af hotellets restauranter. Hotellet har også en olympisk pool, som er fyldt med filtreret havvand, så dit hår ikke bliver skadet af klor. Og når du trænger til lidt ekstra opmærksomhed og en kærlig hånd, søger du til spaet i Casanova Wellness Center, der ligger midt i den have, hvor Casanova udøvede sin forførelseskunst, og hvor der dufter lifligt af jasmin og roser. That’s Amore.
Belmond.com

LÆS OGSÅ: De her 5 hoteller er et besøg værd

Chateau Marmont, Los Angeles.jpg
Foto: Getty Images.

Chateau Marmont, Los Angeles

Chateau Marmont i West Hollywood blev bygget i 20’erne med inspiration fra et slot i Loiredalen i Frankrig og er blevet frekventeret af kendte gæster som Greta Garbo, James Dean, Heath Ledger og Leonardo DiCaprio. Men book ikke et værelse, hvis du bare vil snage, eller er der for at få content til dit instafeed. Hotellet er paparazzi-frit, så de mange kendte regulars kan få lov til at være i fred og nyde en drink i poolbaren, der kun kan benyttes af overnattende gæster. Efter sigende skulle festerne i penthousesuiten med udsigt over Sunset Boulevard være uovertrufne, og det er i det hele taget ikke gået stille for sig på hotellet, der har lagt hus til en del skandaler. Fotografen Helmut Newton kørte ind i en af murene i indkørslen i 2004 og døde af sine kvæstelser, forfatteren F. Scott Fitzgerald fik et hjertestop på hotellet, Led Zeppelin kørte igennem lobbyen på deres motorcykler en sen aften, og filminstruktøren Sofia Coppola flyttede ind på en hel etage, da hun optog filmen Somewhere, der foregår på hotellet. Og så har Gucci for nylig lavet en kollektion inspireret af Chateau Marmont – bliver det vildere? Vi tror det ikke.
Chateaumarmont.com

Le Sirenuse, Positano.jpg
Foto: Roberto Salomone.

Le Sirenuse, Positano

Klip til den billedskønne og spektakulære Amalfikyst syd for Napoli i Italien, hvor det familiedrevne hotel Le Sirenuse er bygget ind i en stejl klippeside. Den okseblodsrøde villa var engang et privat sommerhus, og den følelse har ejerne forsøgt at bevare. Alle værelser har egen altan med udsigt, og hvis du ikke vil nyde din espresso og morgenmad ved poolen, omgivet af citrontræer og i selskab med en Elena Ferrante-roman, kan du stikke til søs på en af Le Sirenuses morgenbådture, men husk at bestille plads på forhånd. Det er også en god idé på Michelin-restauranten La Sponda, som serverer let middelhavsmad, og som med hundredevis af levende lys og vinranker, er den perfekte kulisse til en romantisk aften. Den amerikanske forfatter John Steinbeck forelskede sig også i La Sirenuse, da han besøgte stedet i 1953 og skrev i Harper’s Bazaar efter hjemkomsten: “Positano bites deep. It is a dream place that isn’t quite real when you are there and becomes beckoningly real after you have gone.” Man får ligesom smag for la dolce vita, og vil du have lidt af det med hjem i kufferten, har La Sirenuse også udviklet sin egen duft- og hudplejeserie Eau d’Italie.
Sirenuse.it

LÆS OGSÅ: Hilma af hva' for en Klint?

The Plaza, New York.jpg
Foto: Richard Mandelkorn.

The Plaza, New York

På det sydøstlige hjørne af Central Park på Manhattan, ligger det 19-etager høje The Plaza, og det har det gjort siden 1907. I 1988 købe Donald Trump hotellet og udtalte med vanlig storhedsvanvid til The New York Times: “Jeg har ikke købt en bygning, jeg har købt et mesterværk – Mona Lisa.” Siden har hotellet skiftet ejer flere gange, men kvaliteten er stadig i top og indretningen lidt af et kunstværk. Værelserne er ekstravagante med vandhaner i 24 karat guld, en iPad, der sikrer 24 timers butlerservice og uovertruffen udsigt over Central Park og Manhattans skyline. Morgenmaden indtages i palmehaven, der ligner en scene fra The Great Gatsby og også serverer afternoon tea, og derfra kan du gå direkte videre i champagnebaren. Det siger sig selv, at du ikke er den første, der har set op til det store og imponerende hotel på Fifth Avenue. Tidligere gæster tæller blandt andre Josephine Baker, Liza Minnelli og The Beatles, og så indspillede jazzmusikeren Miles Davis i 1958 et livealbum på hotellet, der fortjener en fanfare. Hvis du har brug for en mere nutidig reference, foregår store dele af filmen Alene hjemme 2 på The Plaza.
Theplazany.com

Raffles, Singapore.jpg
Foto: Maurice Crooks / Alamy Stock Photo.

Raffles, Singapore

Det bliver ikke meget mere legendarisk end Raffles Hotel i Singapore, der blev bygget i 1887 og opkaldt efter grundlæggeren Sir Stamford Raffles, der også grundlagde byen. En del af hotellets claim to fame er den berømte drink Singapore Sling, der helst skal nydes i hotellets Long Bar og bliver serveret som velkomstdrink ved indtjekning. Der langes mere end 500 over disken hver dag. Sæt dig i baren, og bed bartenderen fortælle dig historien om dengang, en vild tiger forvildede sig ind i hotellet og lagde sig under et billardbord, før den blev skudt. Historierne er mange, hvilket portrætterne af kendte gæster som Rudyard Kipling, Bill Clinton, Elizabeth Taylor og Charlie Chaplin også vidner om. Hotellet er en tidslomme, og alle de mange renoveringer gennem tiden, senest fra 2017-19, er udført med respekt for den oprindelige koloniale stil. I dag er hotellet fredet, og alle 115 værelser er indrettet som suiter. Når du bliver sulten, kan du spise på den trestjernede Michelin-restaurant La Dame de Pic, mens hudsulten kan stilles med en behandling i hotellets spa. Udsigten fra Raffles’ rooftop-pool er himmelsk.
Raffles.com

LÆS OGSÅ: Kom indenfor hos Tal R og Emma Rosenzweig

Royal Mansour, Marrakech.jpg

Royal Mansour, Marrakech

Tusind og én nats eventyr er præcis, hvad du får på Royal Mansour, der er designet af kong Mohammed 6. De 53 private riader er omgivet af mauriske haver og ligger på grænsen til medinaen. Du bliver budt velkommen af en eksplosion af sanseindtryk, udsmykninger skabt af 1.500 af områdets dygtigste kunsthåndværkere og værelser med marmorgulve, tykke silketæpper, broderede gardiner og udskårne spejle. Den beroligende lydkulisse af rindende vand fra fontæner og fuglekvidder står i skærende kontrast til medinaens larm, og for ikke at forstyrre gæsterne har hotellet underjordiske gange, som personalet bruger, så de ikke skal gå igennem de fredfyldte haver. Ingen går sultne i seng på Royal Mansour, der byder på tre restauranter, hvoraf den ene, Le Jardin, serverer ceviche, kastanjepavlova og frossen kokosnød under åben himmel. Und dig selv en tur i den traditionelle marokkanske hamam, en verden af marmor og mosaikker, hvor du kan bestille en massage efter smag og behag og er indrulleret i en duft af orangeblomst, honning og safran. Bagefter kan du nyde en appelsin, som falder lige ned i din turban her i paradis.
Royalmansour.com

Gleneagles Hotel, Skotland.jpg

Gleneagles Hotel, Skotland

I det skotske højland ligger Gleneagles Hotel, som du sådan set ikke behøver at forlade, efter du er tjekket ind. Du kan få tiden til at gå i enten den inden- eller udendørs pool, blive liggende på værelset med Jane Austens samlede værker, bestille kaviar ved midnat, shoppe kashmir og diamanter, besøge den prisvindende spa og spise på en af de otte restauranter, hvoraf Andrew Fairlie er Skotlands eneste med to Michelin-stjerner og har røget hummer som signaturret. Men hvorfor ikke også nyde godt af de mange udendørs aktiviteter, hotellet tilbyder, som fx ridning, bueskydning, fluefiskeri eller falkeskole (!). Gleneagles tilbyder alle gæster at låne Barbour-jakker og langskaftede gummistøvler, hvis du ikke lige fik pakket dem med i kufferten. Og når du har trukket frisk luft, er det tid til karbad i det fritstående badekar på værelset, der er indrettet med antikviteter, malerier og bøger, sådan som man forestiller sig, at det engelske kongehus’ landsteder tager sig ud. Fik vi sagt, at du selv vælger din pude fra pudemenuen, og at vinkælderen byder på 17.000 vine fra hele verden? Der er selvfølgelig også en whisky-suite.
Gleneagles.com

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejer, Rejseguide, Livsstil og Guide

610x200_woordy_dmjpg.jpg