Josefine Gørum Jacobsen bolig instagram

Foto: Privat Josefine og Michael har selv gennemrenoveret den store bolig, med øje for at bibeholde de gamle detaljer og ikke mindst vælge gode materiale.

Ugens instagram-bolig

Josefine og hendes mand har købt en gammel herregård: ”Vi har mange vilde farvevalg i vores hus”

At købe en faldefærdig gård, der kræver mere end en kærlig hånd, er ikke for alle, men det var det for Josefine Gørum Jacobsen og hendes mand, der har gjort netop dét: købt en gammel herregård, som de har gennemrenoveret. Kom indenfor hos denne uges Instagram-bolig.

På en herregård på Djursland bor 30-årige Josefine Gørup Jacobsen med sin mand og deres lille søn. Den 850 kvadratmeter store bolig emmer af idyl. Og indretningen? Ja, den fejler heller ingenting.

Parret har selv gennemrenoveret den store bolig, med øje for at bibeholde de gamle detaljer og ikke mindst vælge gode materiale.

”Vi følte begge to, at vi skyldte det gamle, flotte hus at sætte det i stand med respekt for alle de gamle detaljer.”

Kom indenfor hos @josefinegoerup, der er denne uges Instagram-bolig.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Josefine Gørup Jacobsen og er 30 år gammel. Jeg bor sammen med min mand Michael og vores nyfødte søn på Obdrupgård på Djursland. Jeg arbejder som CFO i Michaels virksomhed Shopfitters Denmark, der bygger butikker i hele Europa.

Stuehuset på gården er bygget i år 1925 og er på 850 kvadratmeter fordelt på tre etager og en vinkælder. Vi har en kæmpestor have på 55.000 kvadratmeter.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Michael og jeg købte Obdrupgård i år 2017, hvor den stod faldefærdig som et kæmpestort renoveringsprojekt. Vi følte begge to, at vi skyldte det gamle, flotte hus at sætte det i stand med respekt for alle de gamle detaljer, så vi er blevet meget bevidste omkring vores valg af materialer samt vores indretning i forbindelse med, at vi købte ejendommen.

Jeg oprettede i forbindelse med købet af gården en Instagram-profil, hvor jeg begyndte at dele ud af vores renoveringseventyr, så vores familie og venner kunne følge med. Lige pludselig begyndte folk at strømme til min profil, og det har de gjort lige siden.

Den smukke hall hos Josefine og Michael.
Den smukke hall hos Josefine og Michael.

Beskriv din stil?

Min stil er farverig og kreativ og en god blanding af nyt og gammelt, men med klassiske valg af materialer.

Sofa fra ILVA, sofabord fra Skovby Møbelfabrik og tæppe fra Wooldot.
Sofa fra ILVA, sofabord fra Skovby Møbelfabrik og tæppe fra Wooldot.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg lader mig inspirere af, hvad jeg ser på min vej. Det kan være butiksindretninger og boligmagasiner, men jeg finder også rigtig meget af min inspiration på Instagram.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg synes, at vi har mange vilde farvevalg i vores hus. Vi valgte fx at male vores helt nye køkken blåt, da vi byggede det for fire år siden, og på det tidspunkt var de fleste køkkener stadig hvide.

Koekken_1.jpg
Køkkenlågerne fra IKEA har parret selv slebet og sprøjtemalet. Bordpladen har de støbt af marlon flydespartel (på IG-tv  ligger der en guide). Vasken er lavet af DesignSmedien, og grebene fandt Josefine billigt på nettet.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Vi har lige købt en lysekrone fra Nuura, som skal hænge i vores gule stue.

Den gule stue.
Den gule stue.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Jeg har et gammelt spejl med guldramme, som jeg fik af min bedstemor til min konfirmation. Spejlet er mat og rammen ikke særlig pæn mere, men jeg kan ikke nænne at pakke det væk.

Den beige farve på vægge en er farvekode 4364 fra Flügger. Fliser fra Aarhus bad og fliser og lampe fra Nuura.
Den beige farve på vægge en er farvekode 4364 fra Flügger. Fliser fra Aarhus bad og fliser og lampe fra Nuura.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

De opslag, som flest har linket på min Instagram-profil, er faktisk personlige; altså billeder af mig og min familie. Derudover kan folk godt lide at følge med i vores arbejdsprocesser. Fx Michael har lige bygget en barneseng og en stor vægreol, og de projekter har også været ret populære på min profil.

I den hjemmebyggede reol har de udtænkt en fin løsning med en puslepude.
I den hjemmebyggede reol har de udtænkt en fin løsning med en puslepude.

Dit yndlingsrum i boligen?

Mit yndlingsrum er helt klart vores køkkenalrum. Det er det rum i huset, som har det bedste lys, hvilket jeg elsker. Derudover har vi bygget den hyggeligste køkkenbænk med dertilhørende spisebord, så vi bruger det hjørne til at spise ved til dagligt, slænge os på bænken eller sidde med computeren og arbejde, mens den anden laver mad.

Koekkenalrum.jpg

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Vi har gang i flere projekter lige nu, hvilket vi egentlig altid har. Men i skrivende stund er vi ved at gøre renoveringen af vores hall færdig. Vi har sat nyt gipsloft op, spartlet og malet væggene, og nu skal vi til at have sat stuk op i loftet. Derefter skal der sættes træpaneler på væggene, og rummet skal have en ny grønlig farve på både loft og vægge.

Hall.jpg

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg kan faktisk lide rigtig mange indretningsstile, så længe de er gennemførte. Jeg ville personligt aldrig bo i et hus, som har klinker på gulvet andre steder, end på badeværelset og i gangen. Og så kommer jeg aldrig til at eje en sofa, som er lavet af læder.

De orange gardiner i gæsteværelset er fra Gardin Lis. Sengetæppe fra Ellos.
De orange gardiner i gæsteværelset er fra Gardin Lis. Sengetæppe fra Ellos.

Mine favorit-Instagrammere?

@salmonstreet

@bare_en_my

@livmartine

Stolene er fra Søstrene Grene og vasen er fra Louise Roe.
Stolene er fra Søstrene Grene og vasen er fra Louise Roe.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

Lad være med altid at tage det sikre ”tidsløse” valg. Vi har aldrig fortrudt, at vi turde at gå med nogle lidt vildere farvevalg og -løsninger. Hvis det handler om en ny vægfarve, så kan den altid males over igen.

Spisebordet med sildeben har Josefine og Michael selv bygget. Maleriet er fra Lisa Klok.
Spisebordet med sildeben har Josefine og Michael selv bygget. Maleriet er fra Lisa Klok.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Vi har en virkelig grim plante inklusive potten i vores soveværelse. Men jeg kan ikke nænne at smide den ud, da den har overlevet, siden jeg flyttede hjemmefra – og det er inklusive mange flytninger og flere måneder i et opbevaringsrum uden vand, mens vi har renoveret. Så den har vist fortjent at blive.

Michael har bygget denne smukke seng til deres nyfødte søn Niels.
Michael har bygget denne smukke seng til deres nyfødte søn Niels.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg elsker vores murstensgulve. Dem har vi lagt af genbrugsmursten, der stammer fra bygninger rundt omkring i landet. Gulvet tog 100 år at lægge, men det er blevet så flot og er fantastisk at gå på.

Murstensgulve.jpg
Murstensskallerne er købt hos gamlemursten.dk. Det er gamle mursten fra bygninger rundt omkring i Danmark, som er blevet renset og derefter delt i tyndere skiver. 

Følg Josefine Gørum Jacobsen her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

610x200_woordy_knap2.jpeg