Julie Fog og Søren Eskildsens bolig
SPONSORERET indhold

"Vi gik efter et håndværkertilbud eller et dødsbo for at kunne skabe vores helt eget fra bunden. Jo mere medtaget jo bedre"

Julie Fog og Søren Eskildsen gik efter så gammelt og grimt som muligt, da de ville investere i en ny lejlighed. Og da denne tidslomme af en forsømt lejlighed dukkede op, så parret kun muligheder for at skabe deres eget hjem og samtidig føre stedet tilbage til dets oprindelige stil.

Af: Mette Kirstine Brinch Foto: P. Wessel
16. okt. 2020 | Bolig | ALT for damerne

De fleste ville måske give op på forhånd ved synet af den slidte lejlighed, som ikke havde skiftet ejer i over 40 år. Men ikke Julie og Søren. De så kun de brune, sænkede lofter, og bøgetræslaminatkøkkenet fra 60’erne som en perfekt begyndelse på deres nye hjem.

– Vi gik efter et håndværkertilbud eller et dødsbo for at kunne skabe vores helt eget fra bunden. Jo mere medtaget jo bedre. Vi ville kede os ved at købe noget nyt og færdigt. Og så er vi jo begge jyder, der kan lide at gøre en god handel, fortæller Julie, mens hun griner.

Alle lofter blev revet ned, og den gamle stuk blev fundet frem og nænsomt renoveret. Vægge blev skrællet for mange lag af blomstrede tapeter og karrygul maling, og der blev til sidst fræset ny el ind og bygget høje paneler. De gamle sildebensparketgulve blev slebet og olieret på ny, og der kom nye vinduer overalt.

– Der var en del bump på vejen, som vi ikke lige havde forudset, for eksempel at vi skulle igennem hele tre lag gulv i køkkenet for at finde frem til det originale. Og da vi endelig kom dertil, var det fuldstændigt ødelagt af cementspartel. Det lykkedes parret at sætte hele lejligheden i stand på et år på trods af to fuldtidsjob og et bryllup, der også lige skulle planlægges. En hård periode eftersom parret flyttede ind blot to måneder efter overtagelsen.

Læs også: ”Vores køkken er bygget af elmetræer, der engang stod rundt om Krinsen på Kongens Nytorv"

Da Julie og Søren overtog lejligheden, stod den til at skulle have nye vinduer. I den forbindelse fik de også en lille altan.
Da Julie og Søren overtog lejligheden, stod den til at skulle have nye vinduer. I den forbindelse fik de også en lille altan, som der er adgang til i forlængelse af stuen, så de nu kan nyde udelivet om sommeren. Gulvtæppet er fra House Doctor.
Sofaen fra Formel A er valgt i en mørkeblå farve, der matcher spisestuens vægge.
Sofaen fra Formel A er valgt i en mørkeblå farve, der matcher spisestuens vægge. Puderne er købt i Magasin, Jysk, H&M Home samt på Etsy. Sofabord er et Bønne-bord fra Designer Zoo, og plakater fra Louisiana og Paper Collective.

– Vi flyttede fra rum til rum og boede med rod og støv og en hund og en brudekjole, der helst ikke skulle blive beskidt. Og det var noget af en udfordring at tage bad i Fitness World, bruge toilettet i gården og leve af takeaway og kopnudler. Men processen har også fået os til at nyde det færdige resultat endnu mere.

Julie og Søren ønskede at tage lejligheden tilbage til dens oprindelige udseende, og de har derfor indrettet lejligheden i en herskabelig stil med høje paneler i spisestue og entre, en indbygget akademikerreol i stuen samt et klassisk lysegråt rammekøkken.

De valgte ligeledes at bevare de gamle gulve samt blyglasdøren i spisestuen. Dens blå, grønne og gule nuancer blev et godt udgangspunkt for farvevalget i indretningen. I spisestuen har Julie og Søren malet med en flot mørkeblå farve, der fremhæver de høje paneler.

Entré og køkken er malet med en lysere, støvet blå, som de selv har blandet af de mange farveprøver, der skulle til for at finde den helt rigtige mørkeblå. Selve indretningen er præget af parrets kærlighed til designklassikere, men også af viljen til at finde nogle pæne ting, der ikke behøver at koste en bondegård. Således fandt Julie et barbord til 200 kroner i Netto, som med placereret i den flotte spisestue med stuk og høje paneler samt Wegners Y-stole ligner et dyrt vintagemøbel.

Læs også: Camilla Skøtt bor med hvide vægge og gulve: ”Det giver mulighed for at mikse finurlige detaljer og farver ind”

Der er et flot view fra stuen ind til spisestuen, hvor den mørkeblå væg står som en flot kontrast til den hvidmalede.
Der er et flot view fra stuen ind til spisestuen, hvor den mørkeblå væg står som en flot kontrast til den hvidmalede, indbyggede akademikerreol, der giver mulighed for at lave en nem og hurtig ændring i indretningen med bøger og nips. Eftersom lejligheden krævede en større renovering, var der ikke mange ting, der kunne beholdes. Parret er derfor glade for det flotte, originale sildebensparket, som de nænsomt har fået slebet og olieret. I loftet hænger en original Radiohus-pendel.

– Det er pebret at sætte en hel lejlighed i stand, så vi har måttet spare nogle steder, når der også var et bryllup oveni, som skulle finansieres. Vores PH-pendler er for eksempel fundet til en slik på DBA, fordi ingen længere vil købe den orange udgave. Men man kommer utroligt langt med spraymaling, fortæller Julie.

Hun og Søren lavede også deres egen bordplade til køkkenet for at få en unik løsning, der samtidig var til at betale. De byggede en form af mdfplader og støbte beton med sort farve i. Der måtte seks mand til at vippe bordpladen ud af formen og lægge den på plads.

– Det har været en hård men sjov proces at komme hertil, og jeg er overrasket over, hvad man er i stand til at lave selv. Jeg havde aldrig troet, at vi ville orke mere, når først vi blev færdige. Men vi er allerede så småt begyndt at drømme om at sætte et hus i stand. Man har vel et standpunkt, til man tager et nyt, siger Julie.

Det gamle, slidte køkken i bøgetræslaminat blev udskiftet med en ny, grå model fra Ikea.
Det gamle, slidte køkken i bøgetræslaminat blev udskiftet med en ny, grå model fra Ikea. Parret valgte et køkken med rammefronter, som passer flot til stilen i resten af lejligheden. For enden af rummet er der lavet en indbygget bænk med opbevaring og en hyggelig siddeplads. Gulvtæppet er fra Ikea.
vask.jpg
Nok er String-reolen lille, men den har en stor effekt, da keramiksamling tilfører masser af personlighed til det nye køkken. Kopper og skåle er fundet hos Stilleben, Royal Copenhagen, @loppeguld, @Studio_Solitude samt på loppe-markeder. Glaskanden med mønster er fra De Fire Årstider, mens lågkrukken er fra Ment.
Køkkenet er fra Ikea. Håndvask og kogende vandhane er fra Lavabo og Taurus. Bordpladen har parret selv støbt i indfarvet beton.
Julie ledte længe efter den rigtige blå farve til spisestuen og havde mange blå farveprøver tilovers, som hun har brugt til at blande farven på køkkenvæggene. Køkkenet er fra Ikea. Håndvask og kogende vandhane er fra Lavabo og Taurus. Bordpladen har parret selv støbt i indfarvet beton.
Parret har selv lavet høje paneler og fremhævet dem med en smuk mørkeblå farve.
Parret har selv lavet høje paneler og fremhævet dem med en smuk mørkeblå farve (Nordsjö, T1.23.25). Barvognen passer så godt ind i den elegante spisestue, at det ikke er til at gætte, at den er fundet i Netto. Plakaten er fra House Doctor.
Parret har et walkincloset bestående af reolsystemer fra Ikea.
Parret har lånt noget af soveværelset til at lave et walkincloset bestående af reolsystemer fra Ikea. Radiatorskjuleren har Søren lavet af mdf med profilfræset kanter samt en kløverplade, og den fungerer også som en hylde til Julies smykker. Den rosa Syver stol blev lavet i begrænset parti i 2015 i forbindelse med stolens 50-års jubilæum.
Smykkerne er fordelt i fine marmor- eller messingskåle samt på en lille velourpude fra Sophie Bille Brahe.
Smykkerne er fordelt i fine marmor- eller messingskåle samt på en lille velourpude fra Sophie Bille Brahe. På den måde har Julie et godt overblik over sine smykker.
Et skønt stilleben i den indbyggede reol bestående af en vase fra Hübsch, tørret Hortensia og en kande fra Georg Jensen.
Et skønt stilleben i den indbyggede reol bestående af en vase fra Hübsch, tørret Hortensia og en kande fra Georg Jensen.
Fine spisestue med ph-pendeler og spisebord fra FDB
PH-pendlerne fandt Julie på DBA. De var oprindeligt orange, men med en gang spraymaling fik de nyt liv. På spisebordet fra FDB Møbler pynter en lavastensplade fra File Under Pop med en lille skål af Helene Stockmarr og en Liljan-lysestage designet af Ålenius Björk. Glasvasen er fra Søstrene Grene. I vindueskarmen pynter en Heiberg-lampe med skærm fra H&M Home, hvor du også kan finde en lignende vase.
soveværelse.jpg
Parrets soveværelse er holdt helt lyst og enkelt. Træ, planter og messing tilfører den rolige indretning lidt varme.
badeværelse.jpg
Det gamle ”bak-ind”-toilet fik lidt mere plads, da parret lånte en bid fra køkkenet. Der blev hermed plads til en bruseniche med speciallavet glasdør fra Interglas. For at skabe en intim og hyggelig wellness-stemning i badeværelset har parret valgt sorte, italienske fliser fra Bauhaus. Søren har selv lavet badeværelsesmøblet af en massiv egetræsplade, som han fandt i storskrald. Vasken er fra Copenhagen Bath, og armaturet fra Grohe.
Sengebord i lyst træ til det enkle og hyggelige soveværelse.
Sengebordet i lyst træ fra Jysk passer perfekt til det enkle og hyggelige soveværelse. Parret har blot givet det noget olie for at få mere liv i træet. Den lille, blå vase er fra Søstrene Grene, og messinglampen er fra Notre Dame.
Fletskab i soveværelse fra Ikea.
Fletskabet fra Ikea og det lyseblå sengetøj i hør tilfører rummet en skøn sommerhusagtig stemning. Spejlet er fra Ikea, og billedet med papirklip er lavet af Julies veninde, se mere på @By.amaach.

Anbefalet til dig