Kaspar og Lambangs sommerhus

Foto: Simon Grossert Linnemann TV 2 og Skanlux Byggefirma A/S Stort tillykke til Kaspar og Lambang som vinder Sommerdrømme 2021.

Kaspar og Lambang fra Sommerdrømme: ”Vi har ofret alt, hvad vi ejer, for at blive forældre”

Kaspar og Lambang er lykkelige for at have vundet deres drømmesommerhus efter mange ugers hårdt arbejde i TV 2-programmet ”Sommerdrømme”. De havde forberedt sig mentalt på hadbeskeder og sårende kommentarer om deres familiekonstellation på nettet – men i stedet har kærligheden sejret, og hele forløbet har været meget rørende, fortæller de glade sommerhusejere.

Kæmpe tillykke med sejren! Havde I regnet med at vinde jeres drømme-sommerhus?

Vi havde simpelthen håbet så inderligt, men vi turde ikke tro på det. I dagene op til finalen, snakkede vi en hel del med hinanden om, at det nok ikke blev os. Det var vel en form for forsvarsmekanisme, som vi tror, er meget menneskelig: Vi forsøgte at passe på os selv og sænke forventningerne, så vi ikke blev alt for kede af det, hvis et af de tre andre dygtige hold løb med sejren.

Da Pelle så sagde vores navne, var det som om, at hele verden væltede - på den bedst tænkelige måde. Som man kan se på fjernsynet, så kollapser Lambang fuldstændig, mens jeg hopper grædende rundt. Det var mange ugers hårdt fysisk arbejde, manglende søvn og savn af vores børn, der pludselig fik frit løb. Det var en kæmpe forløsning, og vi var slet ikke forberedte på, hvor stor en fysisk reaktion, sejren ville fremkalde. Den dag i dag, kan vi stadig få kuldegysninger og tårer i øjnene ved tanken om, at det lykkedes os at vinde sommerhuset.

Hvad tror I, folk er faldet for ved netop jeres hus?

Vi har kun fået et lille glimt af de lokales kommentarer på fjernsynet, men vi fornemmer, at vores anstrengelser omkring at få lokalområdets farver, stemninger og historie ind i sommerhuset har båret frugt. Det har været en virkelig uforudsigelig sæson, fordi alle fire hold har været så dygtige og med fuldstændig forskellige stilmæssige udtryk. På papiret lyder vores blanding af badehotelsromantik, balinesisk resort, børnevenlige indslag og elementer fra Bøtø (området syd for Marielyst, hvor sommerhusene ligger), jo temmelig skør. Ja, der er næsten lagt i kakkelovnen til total stilforvirring. Men fordi vi har lagt masser af kærlighed og personlighed – ja, lagt OS - i hver eneste lille detalje, så tror vi, at både de to dommere og de 100 lokale har kunnet se sammenhængen og meningen med galskaben.

Java, Atlas, Kaspar og Lambang med nøglerne til deres nye sommerhus.
Java, Atlas, Kaspar og Lambang med nøglerne til deres nye sommerhus. Foto: @kaspararianto

Hvilket rum er I mest stolte af? Og hvilket rum har I været mindst tilfredse med?

Åh, det er godt nok svært at vælge. Der er så mange rum, idéer og små hjørner, vi elsker. Men skal vi skære igennem, må det blive soveværelset. Det var det allerførste rum, vi kastede os ud i, og allerførste gang, vi har bygget så stort et møbel. Det kæmpe skab - lavet fra bunden af MDF og genbrugslåger - nærmest krammer sengen og skaber alkove-stemning. Vi fik skabt et soveværelse, der klart kommunikerede vores møde mellem badehotel, Bali og Bøtø. Et sted, hvor de voksne kan lade op, men hvor der også er plads til børnene i en retrolækker slå-ud-køjeseng i bedste 1970’er-daginstitutions-stil. Perfekt når der er mange gæster i huset, eller hvis tvillingerne har lyst til at være tæt på Far og Papa.

Hvad har været det bedste ved at være med i programmet?

Igen har vi lyst til at svare ALT lige fra venskabet med de andre hold over den fantastiske stemning, som produktionsholdet, vores dommere og Pelle fik skabt på settet videre til følelsen af at have været på den vildeste, ugelange håndværker-date som par.

Men det bedste har været al den kærlighed, vi og vores børn er blevet mødt med undervejs. I disse tider med hadbeskeder og en hård tone på nettet, havde vi forberedt os på trolls og sårende kommentarer om os og vores familiekonstellation. Men det har der været akkurat nul af. Som en familie med to fædre, er vi vant til at blive mødt af gammeldags tænkning i systemet, hvor vi bl.a. ikke har kunnet få barselsorlov, og heller ikke kan blive registreret som juridiske forældre begge to. Derfor har det været meget rørende at få en platform til at fokusere på alt det positive, frem for alle problemerne: At vi bare er en ualmindeligt almindelig familie. Med vores medvirken i Sommerdrømme håber vi at have bidraget til samtalen om, at godt forældreskab ikke er kønnet - det er kærlighed!

Hvad kommer dette hus til at betyde for jeres familieliv fremover?

Det kommer til at betyde ALT. Vi har ofret alt, hvad vi ejer og har, for drømmen om at blive forældre, og selv om vi nyder vores liv i lejligheden i Valby og sagtens kan tage tvillingerne med på ture til legepladser og parker, så er det en KÆMPE gave at kunne give dem og os et fristed, hvor vi føler os hjemme. Vi har fået et sommerdrømmehus, hvor vi kan trække stikket fra hverdagens trummerum, lægge telefonerne, slukke skærmene, kigge hinanden i øjnene – alle fire – og blive mindet om, hvor vildt det overhovedet er, at vi har hinanden.

Så på den måde er huset en fejring af, hvem vi er, og at det betaler sig at knokle hårdt for de ting, man går og drømmer om. En fejring, som vi gerne vil invitere vores venner, familie og mange nye naboer og venner på Falster til at tage del igennem de næste mange år.

Vi har samlet alle billederne af Kaspar og Lambangs sommerhus lige her:

Entre.jpg

Sovevaerelse.jpg

Gaestevaerelse.jpg

Boernevaerelse.jpg

Koekken.jpg

Koekkenoe.jpg

Stue.jpg

Stue_2.jpg

Badevaerelse.jpg

Terrasse_1.jpg

Terrasse_3.jpg

Stjernekiggertaarn.jpg

Følg Kaspar og Lambang på Instagram her:

Se, hvad vi ellers skriver om: Sommerdrømme, Sommerhus og Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg