Kirstine Gavgaard sommerhus @sommerhusogstyling
SPONSORERET indhold

Vores sommerhus ligger kun 10 km væk fra vores hjem. Og det er vi SÅ glade for.

Denne uges sommerbolig ligger meget tæt på familiens hjem, og det gør, at de kan bruge deres lille perle af et sommerhus meget mere og mere spontant, end hvis de først skulle køre flere timer for at komme frem.

Af: Hanne Bang Foto: Privat
07. maj. 2022 | Bolig | ALT.dk

Sommerhuset har undergået en kraftig forvandling siden familien overtog det, og tømte det fuldstændigt, hev gulvtæpperne af og rev køkkenet ned. Egentlig skulle det fine lille sommerhus også have været malet udenpå, men Kirstine fandt hurtigt ud af, at hun faktisk godt kan lide den røde farve, selvom hun var imod den i starten.

Kom indenfor i denne uges sommerbolig hos @sommerhusogstyling hvor pastelfarver, loppefund og genbrug sammen med et mix af arvestykker og lidt nyt skaber en hyggelig ramme om et utal af hyggelige stunder.

Fortæl os lidt om, hvem I er?

Jeg hedder Kirstine Gravgaard og er 43 år gammel. Jeg er vild med sommerhuslivet, boligindretning og champagne. Oprindeligt er jeg udannet kok, men valgte at skifte spor for 10 år siden. I dag arbejder jeg som blæksprutte i et større skiltefirma. Her har jeg fornøjelsen af at kræse om mine kollegaer, samt give en hånd med lige der, hvor det er nødvendigt.

Jeg er gift med Carsten og sammen har vi pigerne Maja 13 år og Mille My 7 år. Derudover har jeg de sidste 21 år været den heldige vinder af titlen som bonusmor til Carstens tvillinger Emma og Signe, som i dag er 26 år. Vores drøm af et sommerhus ligger i Hjarbæk kun 10 km fra vores bopæl i Viborg.

Indgang.jpg
I Kirstine og Carstens sommerhus bliver man budt fint velkommen af snoren fra Nordic By Hand.

Hvornår købte I jeres sommerhus?

Sommerhuset købte vi tilbage i juni 2020, dog ikke pga. coronaen. Vi havde forelsket os i sommerhuset inden da. Først havde vi afskrevet det grundet prisen, men efter et halvt års tid lykkedes det os at få det forhandlet hjem. Sommerhuset er 49 m2 og så langt fra sådan ud, da vi overtog. Alt indvendigt har vi sat vores helt eget præg på.

Da vi fik nøglerne, startede vi med at tømme huset fuldstændig, rive gulvtæpper af og pille køkken ned. Der er brugt spandevis af maling og et utal af arbejdstimer, men vi er så glade og lykkelige over resultatet, det har været det hele værd. Sommerhusets røde farve udenpå beholder vi som den er. Jeg troede ikke, at jeg kunne lide rød, men det viste sig åbenbart at være min yndlingsfarve, i hvert fald i det her tilfælde.

Stue_4.jpg
Både spisebordsstole og spisebordslampe er loppefund. Det runde jutetæppe er fra Ilva.

LÆS OGSÅ: I en helårskolonihave på Amager har Josephine og Mads skabt et upcyclet paradis

Hvorfor købte I et sommerhus?

Min mand er ene og alene grunden til at vi købte sommerhuset. Det var hans drøm, som han forsigtigt luftede for mig et års tid forinden. Til hans store overraskelse var jeg med på ideen. Jeg havde aldrig selv tænkt tanken om, at vi skulle være sommerhusejere. Men nu ville jeg ikke undvære det for noget andet. Elsker simpelthen det sted. Vores fristed, stedet vi kan slappe af og hygge os på en helt speciel måde. Personligt er jeg meget mere nede i gear, når vi er i sommerhuset fremfor, når vi er hjemme.

Boksmadrassen med alle puderne fungere fint som en sofa.
En nabo har været så sød at hjælpe med at sy betræk til boksmadrassen i stuen. Nu fungerer den fint som en sofa.

Hvor ofte bruger I det?

Vi bruger det så ofte, som det overhovedet er muligt, hvilket er ofte. Det er fordelen ved, at det kun ligger 10 km væk. Vi kan lige suse derud blot for en enkelt overnatning, eller en lun sommeraften for at spise på terrassen, eller en søndag eftermiddag for at lave snobrød over bål.

Jeg tror, mange tænker på, om det virkelig giver mening at have sit sommerhus så tæt på, og dertil kan jeg bare svare ja! Det giver i hvert fald supermeget mening for os.

Sovevaerelse_ny.jpg
Farven i det blå værelse er fra Dyrup. Farvekoden er NCS S 2010-B.

Beskriv jeres stil

Min stil i sommerhuset, det lyder måske lidt skørt, men meget af den er nok i virkeligheden ret tilfældig. Jeg er ikke typen, der tænker ret længe over valg af møbler, køkken, farver og den slags. Jeg er selvfølgelig gået efter, at det skulle være sommerhus-hyggeligt, rart og varmt. Indretningen er pastelfarver, loppefund og genbrug i et mix af arvestykker og lidt nyt. Og jeg kan virkelig godt lide den sammensætning, som det er endt ud i. Det hele passer sammen uden at være alt for perfekt. Det er sommerhus-stil lige efter min smag.

Sommerhus_knage.jpg
I soveværelset emmer det af sommerhusstemning.

Hvad er dit yndlingsrum?

Mit yndlingsrum må være vores lille opholdsrum, udsigten og lyset i det rum er altid fuldstændig fantastisk. Her smager morgenkaffen bare ekstra godt, og heldigvis har man også netop her tiden til at drikke sin morgenkaffe til langt op af formiddagen. Det bliver jeg aldrig træt af.

Udsigt_ny.jpg
Udsigten fra opholdsrummet er fantastisk.

Hvordan adskiller indretningen sig fra indretningen af jeres hjem?

Indretningsstilen i sommerhuset kan ikke sammenlignes med vores hus. Ikke at vores hjem er indrettet i sort/hvid, for det er det på ingen måde. Men der er en noget mere minimalistisk indretning. Ikke mange nips, dimser og dutter, der larmer og samler støv, men dog mange lamper. Min familie ville nok mene, at jeg har en svaghed for lamper. Og de har faktisk fuldstændig ret, for jeg er vild med lamper.

Gaestevaerelse_ny.jpg
Kirstine har en kærlighed til stråhatte, som man ogs kan se overalt i hendes indretning. Den lyserøde farve i det lille værelse er fra Dyrup. Farvekoden er NCS S 2020-Y60R.

Hvad er jeres bedste investering?

Vores bedste investering i sommerhuset er det hele, og skulle jeg vælge blot én ting, så må det være køkkenet. At vi valgte at ofre pengene på et helt nyt køkken i bedste sommerhusstil, fremfor at male og pynte på det gamle gamle køkken, som var i sommerhuset, da vi overtog. Det fortryder vi aldrig, nu er det lige som det skal være.

Koekken_2.jpg
Køkkenet har parret selv renoveret. De nye køkkenlåger og greb er fra IKEA.

Hvilke tre ting betyder mest?

Særligt betyder vores spisestel i sommerhuset alt for mig. Det har jeg arvet fra min mormor og morfar. Har spist af de tallerkner i deres spisestue hele mit liv, min barndom. Det minder mig så meget om dem, også passer det stel bare fuldstændig vidunderligt ind i lige her. Jeg ville ønske de havde nået at opleve sommerhuset og fået en god søndagsmiddag serveret på netop de tallerkner.

Terrasse_4.jpg
Det hvide havesæt er fra havemøbelland.dk

Er der et særligt køb, I drømmer om til sommerboligen?

Til sommer skal vi rigtig nyde og mærke vores nybyggede træterrasse. Næste projekt vi drømmer om, er en udebruser. At kunne bade med udsigten over markerne ville være skønt.

Terrasse_5.jpg
Hegnet på terrassen er de samme brædder som gulvet - blot halveret af en tømrer. De hvide havemøbler er fra havemøbelland, og den rødstribede liggestol er fra avxperten.dk

Når jeg træder ind i mit sommerhus, så…

… tænker jeg, hvor er her dejligt. Selv om der oftest kun går en uge imellem at vi er her, ændrer det ikke på, at jeg bliver glad og føler mig enormt heldig over, at det her er sted virkelig er vores. Følelsen af lykke, og for mig er det uden tvivl det skønneste sted i verden.

Baenk.jpg
Den håndlavede bænk er fra BaliBali.dk

Mine 3 bedste tips til området

Området Hjarbæk er idyllisk på mange måder. En lille by med små private loppebutikker, havnen, kroen og et fint ishus. Vi har på ingen måde brug for mere. Vi nyder fjorden og alt den smukke natur. Og tager netop i sommerhus for at få ro, og ro er lige præcis hvad vi får her.

Liggestolen er fra avxperten.dk
Kirstine kalder denne fine spot i have for fri-stedet, yndlings-stedet, gemme-stedet og bål-stedet. Liggestolen er fra avxperten.dk

Følg Kirstine Gavgaard her:

Anbefalet til dig