Designer Line Hvass: "Når du kommer ind, får du dig et overraskende skud farvevitamin"

Foto: Anitta Behrendt Vi besøger Line Hvass, der er designeren bag de store cirkelformede tekstilværker fra Vita Vass.

Designer Line Hvass: "Når du kommer ind, får du dig et overraskende skud farvevitamin"

Designer Line Hvass har store, flerfarvede tekstilcirkler på væggene, en grønstribet køkkenø og hele fire farver i sin entré. Velkommen til et hjem, hvor farveleg er et must.

Cerise, laksefarvet, karrygul og lysegul – vi er knap nået ind over dørtærsklen hos designer og farveentusiast Line Hvass, før vi bliver mødt af en entré malet i farver, der overrasker både i antal og sammensætning.

– I entreen har jeg malet fladerne, som hvis jeg skulle male et stort billede med farvede felter. Jeg har valgt fire 50'er-inspirerede farver, for det gør ikke noget, at du flipper lidt ud i rum, hvor du ikke opholder dig så længe. Når du kommer ind, får du dig et overraskende skud farvevitamin, siger Line. Når man fortsætter videre ind i den 70 kvadratmeter store lejlighed møder man en farvepalette af den usædvanlige slags.

I stuen har Line malet rosa og bordeaux striber, mens vinduesrammen i soveværelseafdelingen har fået en karrygul. Udover farver er væggene dekoreret med kunst, gerne tilsat lidt humor, for at det ikke bliver for alvorligt. Èt sted hænger et billede af et skib lodret i stedet for vandret, hvilket ellers ville være logisk på grund af motivets retning – fordi det passer bedre ind sådan her, forklarer Line, da vi nysgerrigt spørger ind til det.

Cirkler på væggene

Line har også designet og lavet store farvecirkler af tekstiler med forskellige farver og strukturer, og de hænger overalt på væggene i lejligheden. Både på de farvede vægge og på de få, hvide vægge, der er tilbage. Nogle steder hænger der bare en enkelt overdimensioneret variant, mens andre vægge har fået en hel collage af mindre, men stadig farverige cirkler.

– Mine vægge skal leve og hoppe lidt, og cirklerne giver god mulighed for leg. Jeg kan godt lide at udfordre, og der er så mange regler for, hvordan man skal sætte ting op på en væg. Det bryder cirklerne med, og jeg elsker, at hullet i cirklen inddrager væggens farve i værket. Samtidig giver cirklerne kontrast til de mange firkantede møbler, jeg bor med, fortæller Line.

Unik sofakunst

Lines farveglæde har også ramt sofaen, som hun har overtaget efter sin søster. Hver enkelt hynde har stort set sin egen farve, og den gamle Erik Jørgensen-klassiker er blevet et unikt stykke tekstilkunst.

– Mit favoritmøbel er klart min sofa. Her kan jeg rigtig lege løs med overflader og farver for at skabe en helhed. Sofaen skifter løbende udseende, hvis jeg får lyst til fornyelse, eller hvis jeg skifter farven på væggen, siger hun.

Når Line bliver spurgt, hvad det vigtigste i hjemmet er, kunne det være forventeligt, at hun ville svare farver eller tekstiler. Men det er det ikke.

– Frihed. For mig er det vigtigste, at jeg har frie hænder. At det er mig, der bestemmer, og jeg kan sætte mit præg på mit hjem fuldstændig, uden at jeg skal spørge nogen først, griner hun.

Line Hvass stue
Væggen har fået en smuk rosa, hvor de gyldne værker falder fint ind. Pendlen er et loppefund og de cool Philips væglamper er fra dba.dk. Johannes Andersensofabordet har hun klunset og derefter customized med maling. Erik Jørgensen sofaen har Line overtaget fra sin søster. Hun ombetrækker løbende sofaens hynder med Kvadrat-stof for at skabe fornyelse.

 

Line Hvass entre
Leg med farver og effekter som her, hvor Line har malet den nederste halvdel af væggen. Skostativerne er egentlig hattehylder Line har fundet på loppemarkeder og knagerækken er fra Kuriosa.
Line Hvass køkken
Smukke nuancer af grøn, grå, rød og blå i samspil med hvid danner rammen om Lines spisekrog. Den fine balletdanser er et scoop fra fedelopper.dk. Lysestagen er et loppefund og pendlen er fra Dansk Form.
En lille samling i vindueskarmen hos Line Hvass
Den lille samling i vindueskarmen består udelukkende af loppefund fra Lines mange ture rundt på markeder.
Line Hvass stue
Line elsker nostalgiske motiver som værkerne, der alle er loppefund. Sofaen er fra Erik Jørgensen, og Line har selv ombetrukket hynderne med stof fra Kvadrat.
Line Hvass køkken
Der skulle ske noget i køkkenet, så Line malede striber på køkkenøen. Og på vaskemaskinen.
Spisekrog hos Line Hvass
Spisekrogen er hyggeligt indrettet med træ, tekstil og keramik. Spisebordet er fra dba.dk og Børge Mogensen-stolene er lånt fra en veninde, mens de andre stole er fra lauritz.com. Den store cirkel er Lines eget design, uroen er fra Kinetic Mobile Copenhagen og pendlen er fra Dansk Form.
På det smukke chatol i køkkenet står Lines store samling af keramik og finurlige loppefund.

På det smukke chatol i køkkenet står Lines store samling af keramik og finurlige loppefund. Selve skabet er fra en loppetur, mens værket er af Mikkel Brixvold.

 

Det lille bibliotek mellem stuen og soveværelset er hyggeligt indrettet med reoler fra Trævarefabrikernes Udsalg.
Det lille bibliotek mellem stuen og soveværelset er hyggeligt indrettet med reoler fra Trævarefabrikernes Udsalg. Arne Jacobsen-bordlampen er fra Louis Poulsen, vase og figur er loppefund. Cirklerne er Lines eget design.
Line Hvass soveværelse
Halvdelen af vinduesrammen er malet i en karryfarvet nuance, der skaber blikfang i soveværelset.
Gulvlampen i stuen har Line Hvass fundet på lauritz.com,
Gulvlampen i stuen har Line fundet på lauritz.com, og vægtæpperne er fra Dyreborg, som Line deler værksted med.
Brændeovnen og sildebensparkettet var de to ting, der fik Line til at falde pladask for lejligheden på Østerbro.
Brændeovnen og sildebensparkettet var de to ting, der fik Line til at falde pladask for lejligheden på Østerbro. I dag ligger soveværelset i åben forbindelse med stuen, men Line overvejer at genopføre en væg. Sengetæppet er fra Hay, gulvtæppet er fra lauritz.com og puderne er hjemmesyede. Vægtæppet er hjemmelavet og pendlen er fra Le Klint.

Tip

Skab en legende stil ved at male dele af dit vindue i en glad farve.

Lines 3 tips til at bo med farver

  1. Undgå at matche farver for meget, så du f.eks. har en rød nuance, der går igen i både møbler, tekstiler og kunst.
  2. Tænk på farver i et samspil, og lav en komposition, hvor du arbejder med komplementære kontraster fra farvecirklen. Så hvis du er vild med gul, skal du gå efter det komplementære modstykke, der er lilla.
  3. Eksperimentér gerne med farver i rum, hvor du ikke opholder dig så meget som en gang eller et bryggers. Det giver et boost, og gør dit hjem mere personligt.

Hvem og hvor?

HVEM: Line Hvass, 37 år, designer og ejer af firmaet VitaVass,

HVAD: Lejlighed på 70 kvadratmeter

HVOR: Østerbro i København.

Se også @vitavass

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg