De 11 mest mærkelige leje/boliglove i udlandet

Foto: Getty Images I Italien er det dyreplageri at holde guldfisk.

Du må ikke holde hest i dit badekar og 10 andre mærkelige leje/boliglove fra udlandet

Der er mange love og regler, der gælder, når man køber eller lejer en bolig herhjemme, og langt de fleste er ovenud rimelige. I hvert fald hvis man sammenligner med de 11 helt absurde regler, som boligsitet findboliger.dk har fundet frem til. Vidste du fx at det ikke er tilladt at trække ud i toilettet efter kl. 22 i Schweiz, og at du IKKE må holde hest i dit badekar i Massachusetts? Læs med her og bliv lidt klogere (og et godt grin rigere):

1. Italien: At holde guldfisk er dyreplageri

Vi starter i Italien, hvor det er forbudt at holde guldfisk. For hvis du kun har guldfisk for at kunne kigge på dem, betragtes det som dyreplageri og vil medføre en bøde. Spørgsmålet er så, om der er andre formål med guldfisk, end at kigge på dem. Dressur? Avl?

2. Schweiz: Ingen toiletbesøg efter kl. 22

I nabolandet Schweiz er det ifølge UK’s Telegraph en virkelig dårlig ide at drikke meget væske om aftenen, her er det nemlig forbudt at skylle ud i toilettet efter kl. 22, fordi det støjer for meget.

3. Holland: Du kan ikke være sikker på at din lejlighed har et gulv

Ifølge Dutch Review tæller gulvet i din lejlighed som en del af møblementet, så hvis du lejer en ’umøbleret’ lejlighed, er det ret vigtigt at checke op på, INDEN du underskriver lejekontrakten.

4. Michigan - USA: Det er dit ansvar, hvis en indbrudstyv falder i dit hjem

Michigans statslove slår fat, at hvis en indbrudstyv kommer til skade i dit hjem eller på din grund, så har personen ret til at sagsøge dig. Det er nemlig boligejerens pligt at sørge for sikkerheden i hjemmet – også for ubudne gæster.

5. Massachusetts - USA: Du må ikke holde hest… i dit badekar. Til gengæld skal du selv gå i bad, inden du går i seng

Hvordan denne lov er blevet til, kan man i sit stille sind da godt undre sig lidt over. Men summa summarum er, at det er ulovligt at holde hest i sit badekar derhjemme. Du må dog gerne have et badekar i din hestestald, så helt urimelig er loven vel ikke :-) Men ikke nok med, at din yndlingspony ikke må bo i dit badekar, så er det ifølge Findboliger.dk også lovpligtigt at gå i bad inden du går i seng, hvis du altså bor i Massachusetts. Måske er det derfor, der ikke er plads til hesten?!?

6. Massachusetts - USA: Du må kun snorke med lukkede vinduer

Vi bliver i Massachusetts til punkt nummer 6 på listen, for her er det ulovligt at snorke med åbne vinduer. Så når du har forvist din hest fra badekarret, og selv været i bad, så skal du sikre dig, at vinduerne i dit soveværelse er lukkede, hvis du altså vel at mærke har tænkt dig at snorke.

7. Warszawa - Polen: Du ejer dit hus, men ikke grunden det ligger på

I Warszawa kan du eje en ejendom, men den inkluderer ikke jorden. Det tilhører bystyret, og de kan tvinge dig til at flytte eller endog til at rive dit hus ned. Så forstår man måske godt, hvorfor man kan være en anelse nervøs som førstegangskøber.

8. Ohio - USA: I må ikke bo mere end 5 kvinder på samme adresse

I Ohio er det åbenbart ulovligt for mere end 5 kvinder at bo under samme tag. For alle ved jo, at hvis der bor mere end fem kvinder det samme sted, så er det lig med bordeldrift, prostitution eller anden utugtig adfærd. Eller det vil sige, det er vist mest lovgiverne i Ohio, der tænker sådan, men lad nu det ligge…

9. Missouri - USA: Børn og unge kan straffes for at gå ud med skraldet

I staten Missouri har de stadig en del forældede love i lovbøgerne. For eksempel kan du straffes, hvis du som mindreårig, altså under 21 år, er i kontakt med emballage, der har indeholdt eller indeholder alkohol. Det gør sig også gældende, selvom flaskerne er tomme og ligger i en affaldspose, som en anden har bedt dig om at gå ud med. Hvis det ikke er en god undskyldning for at slippe for at gå ud med skraldespanden, så ved vi snart ikke…

10. New York - USA: Du må ikke optræde med dukketeater i dit eget hjem

I New York City er det ulovligt at lave comedy, dukketeater, danseundervisning og andre aktiviteter, der kan forstyrre naboerne. Det gælder også, selvom showet foregår et vindue i dit hus eller din lejlighed, så folk stimler sammen udenfor.

11. Hawaii, New York, New Jersey, New Mexico - USA: Du må ikke male dit hus om søndagen

I kirketiden om søndagen må du ikke male dit hus i Passaic, New Jersey, og i Schenectady i staten New York, må du ikke fylde sømhuller. I Santa Fe, New Mexico, gælder det plæneklipning og på Hawaii må du ikke forstyrre Moder Natur (eller nogen anden) med en bladblæser, når du burde være i kirke. Umiddelbart lyder det som en rigtig god regel – vel at mærke for de naboer, der gerne vil sove længe søndag formiddag…

3 andre underlige klausuler i lejekontrakter

Du må kun tømme din kuffert i køkkenet

Åbenbart var en udlejer i Sydney så bange for at få væggelus eller andre kryb ind i sin ejendom, at lejer skulle skrive under på en kontrakt, hvor følgende betingelser indgik:

  • Kufferter skal pakkes ud i køkkenet og derefter puttes i en sæk og derefter bindes.
  • Kufferter skal opbevares i plastikposer og ”væk fra soveværelserne”.
  • Det anbefales også, at håndtasker, håndbagage og tøj vaskes i varmt vand og stryges.

Du skal løfte dine gryder og pander

Vi bliver i Sydney, hvor en udlejer var meget obs på IKKE at få ridset sit komfur og derfor fik skrevet ind i lejekontrakten, at gryder og pander skulle løftes fra komfuret og ikke køres henover.

Du må ikke bruge elefantsnot på væggene

Samme udlejer var åbenbart også meget øm om sine vægge, så i samme lejekontrakt fremgik det også, at det var forbudt for lejer at sætte noget op på væggene med elefantsnot, uden udlejers samtykke. Godt så…

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligkøb og Viralt