Roligt og harmonisk sommerhus: "Det skal være personligt og hyggeligt"

Foto: Tia Borgsmidt Kom indenfor i dette hyggelige sommerhus ved Gudmindrup Lyng.

Roligt og harmonisk sommerhus: "Det skal være personligt og hyggeligt"

Langt væk fra familiens travle hverdag i København ligger familien Hansens sommerhus tæt ved vand og vild natur ved Gudmindrup Lyng.

Dyttende biler og menneskestøj bliver erstattet med et lydtapet af græshopper og brusende bølger, når Mette Nymann Hansen og familien rykker fra byen til sommerhuset vestpå.

"Sommerhuset fungerer som en god kontrast til mit hektiske arbejdsliv med to butikker i indre København", fortæller Mette, der har indrettet sommerhuset med en særlig forkærlighed for ro og harmoni.

Specielt Bali er et af de steder, Mette finder sin inspiration, og familien har da også hevet fund med hjem fra nogle af turene dertil. Sommerhuset er bygget som en norsk bjælkehytte i 1972 og er ikke et klassisk, dansk sort/hvidt sommerhus.

"Jeg vil ikke bo som alle andre. Det er vigtigt, at indretningen afspejler dem, der bor der, det skal være personligt og hyggeligt", siger Mette, der ikke er færdig med indretningen.

Rendyrket sommerstemning med lette hammamhåndklæder fra Day Home på tørresnoren.
Rendyrket sommerstemning med lette hammamhåndklæder fra Day Home på tørresnoren.
Sommerhusets fine terrasse.
Sommerhusets terrasse på 100 kvadratmeter bærer præg af Mettes sikre bohemestil. Her er lækkert, og man har lyst til at slænge sig og læse eller se på skyerne, der suser forbi. På hele terrassen er der sørget for plads til planter i små grupper eller i store krukker.

"Jeg er i en konstant proces og holder af at lave om fra år til år, jeg skifter ting ud fornyr. Når vi nu har muligheden, og det er jo en del af vores arbejde, så skal der også ny inspiration til her, selv om det er vores fritidshus. Tingene skal have et liv, og når du laver om, sker der noget, du ser ting på nye måder, og der kommer en ny balance", fortæller hun.

Mange af tingene er fra vores butikker og er ting, som har været brugt som dekorationsmateriale, som har fået nyt liv heroppe, siger Mette.

Mette tænkte meget over, hvordan huset skulle være indenfor, da de købte det.

Spiseplads med plads til 7-8 personer er indrettet i stuen tæt på køkkenet.
Spiseplads med plads til 7-8 personer er indrettet i stuen tæt på køkkenet. Stolene er de franske Tolix, og bambusvognen er fra det lokale loppemarked. Det samme er lampen.

"Vi overvejede at male væggene, men jeg synes, det var synd, når nu det var en norsk bjælkehytte, så skulle vi da bevare det naturlige trælook, siger Mette, der i dag er lykkelig over den beslutning, som de tog for syv år siden, da de købte det."

"Dengang var det moderne at male alt træværk hvidt, og i dag vinder det organiske og naturlige indpas", fortæller Mette.

I det hele taget fylder naturlige farver meget i parrets bolig. Væggene er naturlige, sofaerne er blågrå som havet, og her er rart og roligt. Tolix-stolene ved deres spiseplads er sart grønne som lav.

Stuen er husets hjerte i sommerhuset.
Stuen er husets hjerte, og her står to blå-grå sofaer over for hinanden og danner et samtalerum. På væggen hænger et foto af et cykelstyr af Kim Cramer og to billeder under hinanden, som er af en lokal kunstner fra Rørvig. Vægtæppet er fra The Dharmadoor, det lyserøde tekstilbillede er købt i Holland, og det lille keramikbillede er fra Moneyart. 

Tingene får lov til at have deres eget liv i organiske toner, lige på nær et par enkelte møbler, som giver kontrast i sort. Derfor kommer det hele til at virke så rart at befinde sig i. Alt harmonerer. Der kommer også harmoni i parforholdet, når adressen rykker vestpå.

"Selv om vi arbejder sammen, er det ikke altid, vi får talt rigtigt sammen i løbet af dagen, men når vi er her i sommerhuset, er det rart at kunne trække sig tilbage og have tid til at være sammen, tænke og få talt afslappet til hinanden. Det er som en slags terapi", fortæller Mette.

Naturlige farver i sommerhuset.
De naturlige farver betyder meget i indretningen af familiens sommerhus. Derfor undlod de også at male væggene, da de købte det. 
Tallerkenrækken giver en hyggelig stemning i sommerhuset.
Tallerkenrækken er et loppefund fra Dorthes Brocante i Nykøbing. Den giver hyggelig stemning i træhuset.
Køkkenet i sommerhuset er frisket op med hylder af sort MDF og hyldeknægte fra Ikea.
Køkkenet er frisket op med hylder af sort MDF og hyldeknægte fra Ikea. Og så har Mette fundet ting på loppemarkeder, som giver rummet personlighed. Her er der kig til soisepladsen fra køkkenet.

Mettes 3 bedste restauranter

  1. Spisehuset Maarbjerggaard, Rørvig
  2. Birkemosegaard, Odden
  3. Madkunsten, Nykøbing Sjælland
Sommerhusets terrasse binder de to træhuse sammen og er indrettet med flere små hyggekroge.
Sommerhusets terrasse binder de to træhuse sammen og er indrettet med flere små hyggekroge. Daybeden af bambus er fra Madam stoltz, og her nyder familien at ligge og sove til middag. Det sorte bambusrullegardin er fra Color & Co, og de marrokanske tæpper er fra De fire årstider. Runde velourpuder kan du finde hos HK Living,
Soveværelset er holdt i naturfarver.
Soveværelset er holdt i naturfarver med sort som kontrast. På væggen hænger der kinesiske stråhatte og en fjerkost som dekoration. Velourtæppet er fundet hos Fabric Copenhagen. 
Det fineste skab i soveværelset.
Det gamle sorte skab i soveværelset er et loppefund og rummer sengetøj, tøj og hammamhåndklæder fra Day Home. Kurvene på toppen er fra en af Mette og Kims rejser til Bali. De blev slæbt med hjem i flyet, og det griner familien af, for de finder altid noget, de må have med hjem.

Knager med fine kåber i sommerhuset

Mettes 3 yndlingsbutikker

  1. Dorthes Brocante i Nykøbing
  2. Den gode butik i Rørvig/Nykøbing
  3. Farvehjørnet i Holbæk

Hvem og hvad?

  • Hvem: Mette Nymann Hansen, 48 år. Dekoratør og ejer af butikkerne N0.217 i Valby og på Bryggen sammen med sin mand Kim Hansen, 60 år, butiksuddannet. Datteren Millemarie på 14 år.
  • Hvad: Sommerhus på 70 m2 og en terrasse på 100 kvm
  • Hvor: Ved Gudmindrup Lyng.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Sommerhus