Sommerdrømme 2021 afsnit 2 badeværelse

Foto: Skanlux Byggefirma A/S Lone og Majas badeværelse.

Sommerdrømme

Sommerdrømme (2:8): Kaspar og Lambangs genistreg fik slet ikke ros nok

Vi har bedt sommerhusentusiast og chefredaktør Nicola Kragh Riis se med i den nye sæson af Sommerdrømme og komme med sin vurdering af programmet. I det andet afsnit skal deltagerne lave badeværelser.

Somemrdrømme afsnit 2: Badeværelset


Når man tager i betragtning, at de fleste håndværkere, som jeg har mødt, er flere måneder om at lave et badeværelse, er det en vild ting, at de fire amatørhåndværker-par kan indrette badeværelse på kun 4 dage. Det må siges at være en kæmpe præstation at komme i mål med noget, der minder om badeværelse med fliser, toilet og selvbyggede møbler. Og vi ser også, at parrene bliver mere pressede på søvn og overskud, da de skal lægge mange timer i arbejdet, når der skal vådrumsmembran, fliseklæb, fugearbejde og lange tørretider.

Igen savner jeg lidt gør det selv-vinklen på projekterne. Måske dommer-Jakob kunne lave en hurtig guide sideløbende med de fire par, så han viser, hvordan man gør det rigtigt. For så kan man selv opdage, hvis/når deltagerne gør noget forkert i stedet for, at der skal skabes kunstigt drama, som jeg slet ikke synes, programmet har gavn af. Jeg tænker på scenen, hvor Lambang vil overraske Kaspar og derfor drøner rundt, mens Kaspar kører ærinder, men det ekstra stress behøver jeg slet ikke som seer. Så vil jeg hellere se nogle flere byggeprojekter end krydsklip mellem rolig beboer/stresset beboer.

Når det kommer til overraskende indretning af badeværelser, er det er relativt låst rum med få elementer at eksperimentere med. Bruseniche, vask, toilet, opbevaring og selvfølgelig det overordnede look og designplan, så jeg synes altid, det er ekstra spændende at se, hvilke kreative tiltag konkurrenterne kan finde på i jagten på at vinde rummet og dermed få adgang til skuret, hvor de kan få varer for 10.000 kr.

Anne og Ole indretter badeværelset med stor inspiration af den omgivende natur og har endda så god tid, at de når at lave flisearbejdet om. Mathias får opgraderet på nipsfronten og kommer hjem med en del pynteting, men drengene overrasker også håndværksmæssigt med en særligt skåret flise, toiletskab bygget med låge af vaskebræt, og toiletrulleholder af en gren. Noget af et come back fra sidste uges lidt mindre imponerende indretning.

Tvillingerne får grineflip af træthed over, at en vægfarve er kikset/kiksefarvet, men ellers føler jeg ikke, at de er så meget med i programmet, som de andre par. Det er måske bare mig.

Håndværksdommeren Jacob går meget op i fugearbejdet i sin vurdering, men det er ikke meldt på forhånd, at det skulle være så vigtigt. Her kunne det være dejligt med hans introduktion til projekt badeværelse, så man som seer var helt med på præmissen.

Vinderne af ugens konkurrence er drengeparret Asger og Mathias, som fik kritik for deres fuger, så mere vægtede det nok heller ikke i den samlede vurdering, da det kom til stykket.

Asger og Mathias badeværelse.
Asger og Mathias badeværelse.

Min yndlings-detalje fra programmet

Jeg vil gerne nævne en detalje hos hvert af parrene. Jeg tager virkelig hatten af for de små, kreative løsninger i badeværelset som efter min mening er et af de sværeste rum at overraske i, da så mange ting er givet på forhånd. Den geniale håndklædetørrer hos Kaspar og Lambang, der hænger i loftet og kan hejses ned. Jeg er bare ikke enig med dommerne i, at der er stilforvirring. Kaspar og Lambang har netop deres helt egen stil, som ikke kan købes i et bolighus, men som de selv definerer som Bali møder badehotel (og børn), og det er en kunst af stilfusionere og gennemføre det.

Jeg elsker også kurvene med navne til gæster hos Lone og Maja, som gør mig glad, da jeg straks begynder at tænke på alle de gæstekurve, jeg selv har lyst til at få i mit sommerhus.

Træstammen i loftet hos Anne og Ole er super fed, da det er en lokal ’råvare’, der bliver brugt på en overraskende måde. De kunne måske have brugt endnu mere birketræ i deres badeværelse med de grønne fliser.

Hos drengene synes jeg, at det lille skab med låge af vaskebræt er sjovt tænkt, og de to gutter er virkelig vokset indretningsmæssigt på bare et program, og det er jo ren X-faktor at følge med i. Hvor skal det ikke ende?

Det fik ikke nok ros

Westerndøren til brusenichen hos Kaspar og Lambang er en sand genistreg for den gruppe mennesker, der hader badeforhæng. Den gruppe er jeg selv medlem af og tænker, at der er flere derude, der har det ligesom mig. Jeg er vild med dem, der kan tage noget så indlysende, som alle har derhjemme og så komme med et 100% alternativt bud. ”Det er ikke bare et stykke kedeligt arbejde. Det er en sommerdrøm”, siger Kaspar, og det er netop den indstilling, der driver dem.

Se Kaspar og Lambangs tørrestativ og westerndør her:

Det glæder jeg mig til næste gang

Tredje gang er lykkens gang, men det er også en svær gang for ny begynder vi som seere at føle, at vi kender de fire par tilstrækkeligt til at vide, hvordan de vil indrette, hvad de kan lide, og hvad de vægter højt. Derfor bliver det nok endnu sværere for dem at overraske og tænke ud af boksen. Og da terrassen er tema næste uge, bliver det sandsynligvis endnu sværere at overraske, da rummet har sine naturlige begrænsninger. Men da jeg selv har ikke én, men to terrasser jeg skal indrette i år, så vil jeg glæde mig som en gal til at blive maksimalt inspireret.

Følg Nicola Kragh Riis på Instagram her:

Om Nicola Kragh Riis

Nicola Kragh Riis bor i København sammen med sin mand og sine to børn.

Nicola er chefredaktør på ALT Interiør og Boligliv, fordragsholder og ekspert på Go’ Morgen Danmark på TV2.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sommerdrømme, Sommerhus og Nicola Kragh Riis

610x200_woordy_knap2.jpeg