Sommerdrømme 2021 afsnit 1 soveværelse

Foto: Skanlux Byggefirma A/S Lambang og Kaspars seng er genial og charmerende ifølge Nicola Kragh Riis.

Sommerdrømme

Sommerdrømme (1:8): Læs boligredaktørens anmeldelse

Vi har bedt sommerhusentusiast og chefredaktør Nicola Kragh Riis se med i den nye sæson af Sommerdrømme og komme med sin vurdering af programmet. I det første afsnit skal deltagerne lave soveværelser.

Sommerdrømme afsnit 1: Soveværelse


Når det kommer til vores drømme, er vi langt fra ens som mennesker, men når det kommer til sommerhusdrømme, er vi overraskende ens. Vi vil have hygge, et sted at koble af, være sammen med familien og nyde naturen. Et fristed, hvor vi kan trække stikket. That’s it. Og det gælder så også de fire par i anden sæson af TV2s livsstilsprogram Sommerdrømme, hvor fire par over 8 programmer får 310.000 kr. til at indrette et sommerhus og det par, der lykkedes bedst, vinder huset til en værdi af 2 millioner kroner. De drømmer alle om det samme.

LÆS OGSÅ: Nu er ’Sommerdrømme’ tilbage: Mød deltagerne lige her

Det havde været forfriskende med nogle par, som ikke ville det samme. Måske nogen ville bruge sommerhuset til at være 100% analoge, meditere og helårsbade. Andre ville bruge det som et sted, hvor de kunne fordybe sig i madlavning, hjemmebryg eller andre hobbyer. Nogle kunne vælge det aktive ferieliv med badmintonnet i haven, crossfit og havkajakker. Andre ville have masser af sovepladser, så det kunne bruges til fester, familie og gæster.

Jeg er vild med konceptet ’indret dit sommerhus, og vind det’, som vi også kender fra Nybyggerne med helårshuse, og formatet fungerer godt. Når vi møder de fire par, som konkurrerer, er de heller ikke så ens, som de lyder til i første omgang.

Der er gå på mod og ungdommens styrke i venneparret Asger og Mathias på 22 år, kaldet Mogens og Mogens, som vægter aktivitet, natur og kammeratskab. Tvillingesøstrene i 30erne Maja og Lone drømmer om at tilføre det nybyggede hus lidt 1970er-stil, så det kan blive samlingspunkt for hele deres familie. Far-datter, Anne og Ole, tænker i bæredygtighed og drømmer om at få et fælles hjem igen, efter at Anne er flyttet hjemmefra. Og så er der familien med to børn, Kaspar og Lambang, som drømmer om at fusionere Bali og badehotel i deres måske kommende sommerhus.

Alle par virker super dedikerede, overskudsagtige, livsglade og med masser af charme, gå på mod og knofedt, så man er som seer ikke i tvivl om, at der nok skal blive indrettet fire inspirerende sommerhuse. Men jeg savner lidt flere ord på indretningen, mere end de luftige forklaringer om, hvilket fristed de er ved at skabe.

LÆS OGSÅ: Nicola Kragh Riis: Jeg græd af glæde, da sommerhuset blev vores

Jeg kunne for eksempel godt tænke mig, at man så et udvalgt projekt blive ført helt igennem, i stedet for at man ser små glimt af alle projekterne. Det kunne være rart som seer at blive klædt bedre på til at lave et af projekterne selv efterfølgende. De små glimt af processerne bliver rids i overfladen som gør, at man ikke helt forstår projekterne til bunds. Men det er selvfølgelig en balancegang mellem livsstilsunderholdning og et decideret byggeprogram. Alle overvejelser omkring byggebudget er ikke taget med i programmet, så det element har man som seer ikke forståelse for. Har de brugt mange eller få penge af deres samlede budget? Hvor mange penge har de tilbage? Hvem har brugt mest? Det kunne være rart med en hurtig grafik.

De fire pars strabadser er programmet, så derfor er der ikke så meget plads til værten Pelle Emil Hebsgaard, som derfor har en mindre rolle. Jeg tænkte på, at Pelle Emil kunne være den, der tager rundt i lokalområdet og oplever de ting, der er at opleve, så man som seer lærte mere om området. Han siger i begyndelsen, at dommerne vil vægte det lokale højt, men man fornemmer ikke rigtig som seer, at det er et vigtigt element, og det er heller ikke rigtig med i dommernes betragtninger. Sommerhuset kunne ligge hvor som helst i landet, så det er måske også pointen: det er huset frem for området, man vælger, når man vælger sommerhus.

Min yndlings-detalje fra programmet:

Jeg er helt vild med den seng, som Kaspar og Lambang bygger med profilbrædder, gamle skabslåger og udtrækskøjeseng. Den er genial, charmerende og en super funktionel udnyttelse af kvadratmetrene i et relativt småt soveværelse.

Det fik ikke nok ros:

Lone og Majas lamelseng, som var et helt anderledes bud på en soveværelsesindretning, som brød rummet på en utraditionel måde, og samtidig var super funktionel. Dommerne beskrev, hvad de så, men de roste ikke ideen, funktionen og designudtrykket nok efter min mening.

Det glæder jeg mig til næste gang:

Jeg glæder mig til at se, om Asger og Mathias kan komme lidt ud af teenageværelset og få indrettet sig mere voksent. Og så kan jeg ikke vente med at se mere til Kaspar og Lambangs originale fusion af Bali, børn og badehotel, når det næste gang handler om indretning af badeværelset.

Følg Nicola Kragh Riis på Instagram her:

Om Nicola Kragh Riis

Nicola Kragh Riis bor i København sammen med sin mand og sine to børn.

Nicola er chefredaktør på ALT Interiør og Boligliv, fordragsholder og ekspert på Go’ Morgen Danmark på TV2.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sommerhus, Sommerdrømme, Boligindretning, Serier og Nicola Kragh Riis

610x200_woordy_knap2.jpeg