Pauline og Jens Lossow sommerhus voresgetaway
SPONSORERET indhold

Et billigt DBA-køb er nu blevet en favorit i køkkenet

Familien Lossows sommerhus ligger i Rørvig på en naturgrund. Her sørger den store træterrasse, flettede genbrugsmøbler og skønne arvestykker for feriestemning, så snart man parkerer bilen.

Af: Susanne Knutzen Foto: Privat
03. jun. 2022 | Bolig | ALT.dk

”Når familien kommer herop, bliver de og overnatter, og der er en anden ro, når folk ikke skal hjem om aftenen. Der bliver lynhurtigt feriestemning, fordi betingelserne bare er anderledes, når man er i sommerhus,” siger Pauline Lossow til ALT.dk

Et sommerhus, hvor hele familien kan samles og med en vild have, der ikke skal holdes, var netop, hvad der stod øverst på ønskelisten, da Pauline og Jens Lossow ledte efter sommerhus. Og sådan ét fandt de sidste år i Rørvig. 

"Når jeg træder ind i sommerhuset, så træder jeg ind i en feriestemning. Også selvom vi kun skal være der en weekend. Jeg har mere energi heroppe, er meget mere kreativ og tør prøve mere i indretningen. ”

Kom med indenfor hos @vores_getaway.

Kan du fortælle os lidt om, hvem I er?

”Vi er Pauline og Jens Lossow. Vi er begge 59 år og har sammen to voksne sønner. Pauline er Senior Marketing Specialist hos Toyota Danmark. Jens er produktchef hos FDM Travel. Vi bor centralt i Vanløse i København i en gammel villa fra 1932, og vores sommerhus ligger i Rørvig.”

Terrasse_2.jpg
Pauline og Jens' sommerhus ligger i Rørvig. Stolene er fra Jem & Fix.

Hvornår købte I sommerhuset – og hvorfor blev det lige netop det?

”Vi købte sommerhuset i sensommeren 2020 efter et par års overvejelse. Pauline har en fortid i luftfartsbranchen, og vi har derfor altid rejst meget rundt i hele verden med vores børn. Det vil vi fortsætte med, men samtidig havde vi en begyndende lyst til et sommerhus, men da vi har hus i forvejen, var vi lidt tøvende med at skulle passe to huse og haver.

Flere af vores venner har sommerhuse i Odsherred og over en sommermiddag hos et af parrene, blev vi overbeviste om, at hvis det skulle være, skulle det være i Rørvig-området, hvor der ikke er klippede hække og fine græsplæner, men naturgrunde, store og små. Ingen hække, der skal klippes, ingen bede, der skal holdes – de fleste haver er ”vilde”, og det var vi faldet for.

I sommeren 2020 voksede tanken under en ferie på Færøerne, hvor vi var omgivet af natur og smukke omgivelser, og den ro og stilhed, vi oplevede deroppe, fik os til at intensivere jagten på sommerhuset i vores yndlingsområde, og i oktober 2020 underskrev vi.

Vores sønner er voksne og vi gik målrettet efter et hus med 3 soveværelser, så vi kan være der allesammen, og det var meget vigtigt, at det skulle være et sommerhus, vi kunne bruge hele året, men absolut ikke en kopi af et helårshus.”

Hvorfor købte I et sommerhus?

”Vi ville gerne have et sted, hvor vi kunne samle familien, og hvor vi selv kunne være, såfremt vi vælger at sælge vores hus og flytte i lejlighed.

Når familien kommer derop, bliver de og overnatter, og der er en anden ro, når folk ikke skal hjem om aftenen. Der bliver lynhurtigt feriestemning, fordi betingelserne bare er anderledes, når man er i sommerhus.”

Sovevaerelse_2.jpg
Soveværelset er ikke så stort, så derfor hev de skabene ud og erstattede dem med en kommode, knager og en stige.

Hvor ofte bruger I det?

”Ofte. Vi er deroppe ca. hver 14. dag, sommer og vinter. Vi elsker begge årstiderne. Sommeren er vidunderlig deroppe, der er liv på havnen, på stranden og i byen, man kan høre folk rundt omkring i haverne og det oser af liv. Om vinteren er der en ro, som vi ikke finder andre steder. Og et mørke og en stjernehimmel, som er helt unik.”

Beskriv jeres stil

”Vi bor lige op af skoven midt i naturen. Og vi ville gerne trække naturen ind i huset, så derfor valgte vi at gå med naturfarver og enkelte bløde farvepift.

Da det er et sommerhus, er det vigtigt for os, at tingene kan tåle at blive brugt, så sofaerne fra Ikea, hvor betrækket kan vaskes, er ideelle, og ellers er det genbrugsmøbler og møbler i flet og træ.”

Shelter_1.jpg
Det fine shelter i haven indbyder til overnatning i det fri.

Hvad har I ændret ved huset?

”Huset var et tidligere udlejningshus, og det bar det stærkt præg af. Knagerækker og inventar var købt for at kunne modstå meget slid, og det faldt ikke helt i vores smag. Der var meget metal og plastik, og det harmonerede ikke med vores naturstil. Så stort set alt inventar blev solgt og givet væk, og jeg startede med at finde erstatninger på DBA og Marketplace.”

Spisestue.jpg
Spisestuen er samlingspunktet, når familien har gæster. Spisebordet er et gammelt butiksbord som parret fandt på DBA til 300 kr.  Spisebordsstolene er fra Ilva.

Hvad er jeres yndlingsrum?

”Yndlingsrummet er vores terrasse om sommeren og stuen om vinteren.

Vores terrasse var ret lille og bundrådden, da vi overtog huset. Som noget af det første, fik vi fat i en tømrer, der kunne lægge en ny træterrasse og gøre den markant større. Den er nu blevet husets hjerte om sommeren, og jeg har lavet små ”rum” på terrassen, så vi ikke behøver at sidde sammen 24/7, når vi er sammen heroppe hele familien. Det er vigtigt for os, at det er muligt at trække sig lidt og sidde og filosofere over livet eller bare sidde lidt for sig selv.

Om vinteren er det vores stue/køkken, der er hjerterummet. Vi har et stort rum, som vi har inddelt i køkken, spiseafdeling og sofa/tv-hjørne. Vores lamper var vigtige, da lyset er vigtigt for os i den mørke tid. Lamperne er alle arvestykker eller lampefund, og så fik jeg lavet skærme på et lokalt værksted, så farverne og mønstret passede præcis ind i vores stil.

Stue_3.jpg
Sofabordet er fundet på DBA og de hvide sofaer er fra IKEA 

Hvordan adskiller indretningen sig fra indretningen af jeres hjem?

”I sommerhuset har vi bambus, træ, flet, lidt industrielle ting og hvide sofaer med puder, der konstant bliver skiftet. Jeg kan godt lide alle hyggenipsene, vi har deroppe. Mange af tingene er arvestykker eller småting, jeg finder på loppemarkeder.

Designermøbler finder ikke vej til sommerhuset – i sig selv har vores møblement ingen værdi, kun affektionsværdi. Derhjemme har vi en helt anden stringent stil, og kan godt lide de ”gode” ting, som vi har samlet sammen gennem mange år.”

Terrasse
Bambusstolene foran huset er fra Ilva.

Hvad er jeres bedste investering?

”Vores træterrasse. Vi bruger den ufatteligt meget, og jeg hygger mig gevaldigt med at indrette den lækkert og indbydende, samt at finde planter til krukkerne, som ikke kræver hyppig vanding.”

Terrasse_1.jpg
Terrassen er parrets bedste investering.

Hvilke tre ting betyder mest?

”Mit grønne skab. Skabet har jeg arvet fra min mor, og det var mørkebrunt og ret gammeldags. Vi prøvede, om det gik med det mørkebrune, blanke træ, men det var helt forkert. Jeg begyndte at undersøge møbelmaling, og en mørk vinterdag satte jeg det første malerstrøg på skabet. Resten af familien var meget skeptisk. Det ville ikke blive pænt. Men alle er krøbet til korset, og det er klart det smukkeste møbel vi har i huset.

Vores spisebord. Vi ville gerne have et langt træbord som kunne tåle at blive brugt. Jeg fandt et gammelt butiksbord på DBA til 300 kr. Det har huller efter stativet til indpakningspapiret, mærker efter tape – og jeg elsker det.

Vores fletstole på terrassen med skamler. De står under overdækningen med skind og store puder i, og vi bruger de stole hele året rundt. Mange kopper kaffe og mange glas vin er drukket her, mens vi bare sidder og nyder stilheden og fuglefløjt.”

Grønt skab
Det grønne vitrineskab har Pauline slebet let og malet med Fushion Mineral Paint fra Maling med Mening.

Er der et særligt køb, I drømmer om til sommerboligen?

”Vi drømmer om et nyt køkken med en lille opvaskemaskine og et SMEG køleskab. Vi har SMEG i vores hus derhjemme og er bare begejstret for deres design. Vores køkken er meget slidt, bordpladen er billigt laminat, som er trukket gult op, så det ser konstant smånusset ud. Køkkenet er bare slidt og ser aldrig helt rent og lækkert ud. Så det bliver forhåbentlig det næste, vi skal have.”

Koekken.jpg
Pauline og Jens drømmer om et nyt køkken med en lille opvaskemaskine og et SMEG køleskab. 

Når jeg træder ind i mit sommerhus, så …

… træder jeg ind i en feriestemning. Også selvom vi kun skal være der en weekend. Jeg har mere energi deroppe, er meget mere kreativ og tør prøve mere i indretningen. ”

Vores 3 bedste tips til området

  • Skoven og en af Danmarks bedste badestrande er næsten lige udenfor døren
  • De lokale butikker, værksteder og et hav af loppemarkeder er altid et besøg værd
  • Der er ufattelig meget natur at se og opleve i hele Odsherred

Følg Pauline og Jens Lossow her: