Blomsterpresse
SPONSORERET indhold

Sådan presser du sommerens blomster

Saml sommerens fine blomster i naturen, og tag dem med hjem, og læg dem i pres i en bog eller en blomsterpresse. Brug de pressede blomster til dekoration.

Af: Gaia Rasmussen Foto: Kira Brandt
30. jun. 2022 | Bolig | Hendes Verden

Brug sommeren på at samle blomster, der kan presses, og lav fine personlige billeder, tryk og udsmykning af dem.

Rustikke bordkort

Rustikke bordkort

Lim små tørrede blomster på ublegede bordkort med en limstift, og skriv navnene med en fyldepen.  Bordkortene er fra pandurohobby.dk

Botaniske postkort

Botaniske postkort

Lav smukke botaniske postkort dekoreret med engletrompet (tricolor) og blade, eller hvad du nu kan finde i haven, skoven eller i grøftekanten. Smør decoupagelim bag på de tørrede blomster og placer på kortene. Hvide postkort med kuverter er fra Panduro Hobby.

Blomsterpresse

Blomsterpresse

Alle blomster og blade kan i princippet presses, men jo fladere blomsten er, jo mere velegnet er den til pres. Med en blomsterpresse slipper du for at have blomsterne liggende i pres under noget tungt – de fire møtrikker kan strammes og derved danne presset. Der lægges sugende papir ind i pressen til at optage saften fra planten. Søg på nettet efter en blomsterpresse, mange webshops sælger dem.

Lanterne med blomster

Lanterne med blomster

Vask et syltetøjsglas grundigt, og fjern mærkaten i varmt sæbevand. Vikl et stykke kraftigt ståltråd i toppen som hank, og dekorer glasset med tørrede blomster. Brug decoupagelim til at lime blomsterne fast med.

Brevvægte af sten

Brevvægte af sten

Brug strandstenene som pynt i vindueskarmen eller som brevvægte. De flotte, runde strandsten dekoreres med presset engletrompet (tricolor) og stedmorblomster, limet på med decoupagelim.

Gave med blomsterpynt

Gave med blomsterpynt

Lav et lille til og fra kort af et stykke grøn karton, med en pålimet tørret skærmblomst fra grøftekanten.

Blomstrende billede

Blomstrende billede

Lav små collager af tørrede blomster, og sæt dem i glas og ramme. Find gerne en spændende ramme second hand.

Anbefalet til dig