Rækkehus i London: Kontrasternes paradis
SPONSORERET indhold

Sort møder hvidt, og dyrt design møder billige løsninger i dette tjekkede rækkehus i London

Rækkehus i London: Karine og Steve blander med sikker hånd dyrt design og billige originale løsninger i deres rækkehus i London. Se boligen her.

Af: Lykke Foged Foto: Morten Holtum
27. apr. 2016 | Bolig | BoligLiv

Med hvide vægge, lyse trægulve og godt design af både den dyre og billige slags bor franske Karine Kong sammen med sin mand Steve Kirk og deres datter Mila på otte år i et rækkehus fra starten af 1900-tallet. Familien flyttede ind i 2010 til en hel del mere plads, end de havde i den lejlighed, de kom fra. Her har de fået en fin lille have, fire værelser og tre stuer indrettet på tre etager med plads til alle.

Huset ligger i  Chiswick, et område i London med sit eget lille centrum, men kun 10 minutter fra Notting Hill, med alt hvad der hører til af hyggelige små gader og klassisk engelsk arkitektur.

Her er højt til loftet overalt, smuk stuk og flotte fyldningsdøre, meget charmerende og lyst – men det var der ikke, da parret så huset første gang. Dengang var væggene mørke, og tunge gardiner hang for alle vinduerne!

Let og hvidt

Noget af det første, parret gjorde, da de flyttede ind, var at male alle vægge hvide, lige med undtagelse af en væg i hvert soveværelse, som har fået en kontrasttone i grå. Vinduerne står nu uden gardiner, der i underetagen dog er blevet matteret. Det giver lyset adgang, men tillader ikke nysgerrige blikke at kigge ind.

Stilen er let og uhøjtidelig i sort og hvid med mange grafiske print på væggene og råt træ på gulve og møbler, fordi det giver varme til indretningen. Mange af printene og fotografierne er hængt op på væggene med maskingtape for den dekorative effekt, men også fordi Karine elsker at lave om – og tapen er nemmere at fjerne end huller fra søm.

Karine har webshoppen bodieandfou.com sammen med sin søster, og mange af printene, møblerne m.m. har hun derfra, for alt i butikken er valgt efter hendes egen stilsikre smag.

Indretningsdrømme

Når det drejer sig om møblering, kunst og tilbehør har Karine i den grad gjort huset til familiens eget – men hun har stadig et par større drømme om indretningen, hun gerne vil have levet ud. En drøm handler om at udnytte loftet. Her ville Karine gerne indrette et par hjemmearbejdspladser.

– Og så kunne jeg godt tænke mig et nyt badeværelse og køkken. Vi har blot malet det køkken over, der var, og ellers har vi ikke gjort noget ved de to rum, fortæller hun.

Stue_kig_til_entre.jpgFra stuen ser man ud i den smalle entre med det fantastiske originale flisegulv, der passer perfekt til den moderne sort-hvide indretning i resten af huset. Den kugleformede stol i plast er fra Karine Kongs egen webshop, bodieandfou.com

Kors.jpgImke Klee hedder fotografen bag det smukke foto på kaminhylden. De små krus og korset i keramik er fundet i Paris.

Skammel_taet_paa.jpg
En flot pose i genbrugspapir bliver på charmerende vis brugt til opbevaring. Lignende fås hos bodieandfou.com. Taburetten er fra House Doctor.

Sort_koekken.jpg
Parret drømmer om at skifte køkkenet ud, men det må lige vente indtil videre. I mellemtiden har de malet det sort for at gøre det mere til deres egen stil.

Doer_i_koekken.jpg
Fra køkkenalrummet, som ligger i en nyere tilbygning, er der udgang til en dejlig lille have. Bord og bænk har parret fundet i Habitat.

Koekkenservice.jpg
Alt det porcelæn og bestik, som familien bruger til hverdag, står frit fremme på en gammel hyldevogn, som parret har fundet vintage.

Reol.jpg
Den originale stuk og de gamle indbyggede skabe med reoler over klæder familiens moderne kunst og møbler. Paulistano læderstolen og kunsten fås i Karines webshop, bodieandfou.com

Hvid_stol.jpg
Plasticstolen fra Ikea ser helt eksklusiv ud, som den står ved væggen fyldt med billeder i sort-hvid.

Sovevaerelse_seng.jpg
Også soveværelset på første sal er helt enkelt indrettet, men her bliver alt det hvide brudt af en enkelt grå væg, så der bliver en smule hulestemning. Spejl og ramme er gamle, og lampen er fra Kathleen Hills.

Hoveddoer.jpg
Det kan godt være, at alt er sort og hvidt indenfor – men hoveddøren skal være pink, mener Karine.

Skammel.jpg
Naturtræ bløder lidt op på det sort-hvide look i køkkenet. Her en dansk lampe fra Normann Copenhagen og en taburet fra House Doctor. Billedet er af datteren Mila.

Seng_boernevaerelse.jpg
På Milas værelse er der også en grå væg. Et håndmalet citat på væggen og farvestrålende puder lyser op i alt det hvide og grå.

Boernevaerelse.jpg
Sovevaerelse_pige.jpgDen ene væg i soveværelset er dækket af smukke indbyggede skabe. De var oprindeligt malet gule! Det dejlige sengetøj af hør er fra bodieandfou. com. Lampen ved sengen er fra Habitat.

Anbefalet til dig