Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Rækkehus i London: Kontrasternes paradis
Foto: Morten Holtum

Rækkehus i London: Kontrasternes paradis

Rækkehus i London: Kontrasternes paradis

Rækkehus i London: Karine og Steve blander med sikker hånd dyrt design og billige originale løsninger i deres rækkehus i London. Se boligen her.


Hvem: Karine Kong, indehaver af webshoppen bodieandfou.com, Steve Kirk og deres datter Mila på 8 år.

Hvad: Rækkehus i tre etager på ca. 225 kvadratmeter.

Hvor: Chiswick i London.

Med hvide vægge, lyse trægulve og godt design af både den dyre og billige slags bor franske Karine Kong sammen med sin mand Steve Kirk og deres datter Mila på otte år i et rækkehus fra starten af 1900-tallet. Familien flyttede ind i 2010 til en hel del mere plads, end de havde i den lejlighed, de kom fra. Her har de fået en fin lille have, fire værelser og tre stuer indrettet på tre etager med plads til alle. Huset ligger i  Chiswick, et område i London med sit eget lille centrum, men kun 10 minutter fra Notting Hill, med alt hvad der hører til af hyggelige små gader og klassisk engelsk arkitektur. Her er højt til loftet overalt, smuk stuk og flotte fyldningsdøre, meget charmerende og lyst – men det var der ikke, da parret så huset første gang. Dengang var væggene mørke, og tunge gardiner hang for alle vinduerne!

Let og hvidt
Noget af det første, parret gjorde, da de flyttede ind, var at male alle vægge hvide, lige med undtagelse af en væg i hvert soveværelse, som har fået en kontrasttone i grå. Vinduerne står nu uden gardiner, der i underetagen dog er blevet matteret. Det giver lyset adgang, men tillader ikke nysgerrige blikke at kigge ind. Stilen er let og uhøjtidelig i sort og hvid med mange grafiske print på væggene og råt træ på gulve og møbler, fordi det giver varme til indretningen. Mange af printene og fotografierne er hængt op på væggene med maskingtape for den dekorative effekt, men også fordi Karine elsker at lave om – og tapen er nemmere at fjerne end huller fra søm. Karine har webshoppen bodieandfou. com sammen med sin søster, og mange af printene, møblerne m.m. har hun derfra, for alt i butikken er valgt efter hendes egen stilsikre smag.

Indretningsdrømme
Når det drejer sig om møblering, kunst og tilbehør har Karine i den grad gjort huset til familiens eget – men hun har stadig et par større drømme om indretningen, hun gerne vil have levet ud. En drøm handler om at udnytte loftet. Her ville Karine gerne indrette et par hjemmearbejdspladser. – Og så kunne jeg godt tænke mig et nyt badeværelse og køkken. Vi har blot malet det køkken over, der var, og ellers har vi ikke gjort noget ved de to rum, fortæller hun.


Fra stuen ser man ud i den smalle entre med det fantastiske originale flisegulv, der passer perfekt til den moderne sort-hvide indretning i resten af huset. Den kugleformede stol i plast er fra Karine Kongs egen webshop, bodieandfou.com

TILBUD: 4 numre af BoligLiv + 2 skærebrætter fra Raumgestalt


Imke Klee hedder fotografen bag det smukke foto på kaminhylden. De små krus og korset i keramik er fundet i Paris.


En flot pose i genbrugspapir bliver på charmerende vis brugt til opbevaring. Lignende fås hos bodieandfou.com. Taburetten er fra House Doctor.


Parret drømmer om at skifte køkkenet ud, men det må lige vente indtil videre. I mellemtiden har de malet det sort for at gøre det mere til deres egen stil.


Fra køkkenalrummet, som ligger i en nyere tilbygning, er der udgang til en dejlig lille have. Bord og bænk har parret fundet i Habitat.


Alt det porcelæn og bestik, som familien bruger til hverdag, står frit fremme på en gammel hyldevogn, som parret har fundet vintage.


Den originale stuk og de gamle indbyggede skabe med reoler over klæder familiens moderne kunst og møbler. Paulistano læderstolen og kunsten fås i Karines webshop, bodieandfou.com


Plasticstolen fra Ikea ser helt eksklusiv ud, som den står ved væggen fyldt med billeder i sort-hvid.


Også soveværelset på første sal er helt enkelt indrettet, men her bliver alt det hvide brudt af en enkelt grå væg, så der bliver en smule hulestemning. Spejl og ramme er gamle, og lampen er fra Kathleen Hills.


Det kan godt være, at alt er sort og hvidt indenfor – men hoveddøren skal være pink, mener Karine.


Naturtræ bløder lidt op på det sort-hvide look i køkkenet. Her en dansk lampe fra Normann Copenhagen og en taburet fra House Doctor. Billedet er af datteren Mila.


På Milas værelse er der også en grå væg. Et håndmalet citat på væggen og farvestrålende puder lyser op i alt det hvide og grå.

Den ene væg i soveværelset er dækket af smukke indbyggede skabe. De var oprindeligt malet gule! Det dejlige sengetøj af hør er fra bodieandfou. com. Lampen ved sengen er fra Habitat.

Karines bedste tips
Vi spurgte Karine, hvordan man bor helt hvidt og enkelt i et stort hus med hund og barn.

Hun svarede:
1.  Ryd op og smid ud! Alt overflødit må væk, enten helt ud eller godt gemt væk i kasser eller skabe.
2.  Mal med blank vandfast maling! Så kan du nemt tørre efter med en våd klud, hvis der kommer pletter og mærker.
3.  Vælger du en hvid sofa, så tag en med aftageligt, vaskbart betræk.


► SE OGSÅ: Træhus i det grønne: Harmoni og skæve detaljer
► SE OGSÅ: Bolig med ideer: Helt vild med hæklet design
► SE OGSÅ: Funkis med hygge

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og London