Vasketøj i vaskemaskine
SPONSORERET indhold

5 myter om rengøring

Lad os få det afgjort én gang for alle! Skal man støve af før man støvsuger?

Af: Julie Svarrer Foto: Getty Images
23. aug. 2019 | Bolig | Hjemmet

Ofte hører vi om både det ene og det andet råd om rengøring, og det er svært at finde ud af, hvad der er rigtigt og forkert. Her kommer lidt myter om rengøring:

1. Brug altid varmt vand til pletter

Falsk. Ofte vil varmt vand være bedst, men ikke altid, da det varme vand kan være med til at fastgøre pletten. Det gælder f.eks. pletter fra chokolade eller blod. Her er det en god idé at lade iskoldt vand løbe ned over pletten, til den næsten er helt væk. Herefter kan du vaske tøjet som normalt.

2. Støv på elektronik er særlig usundt

Sandt. Elektronik i brug afgiver kemiske stoffer, som binder sig til støvet. Derfor bør du tørre tv’et, computeren og andre elektriske apparater af for støv mindst én gang om ugen. Det er også en god idé at slukke helt for elektriske apparater, når du ikke bruger dem.

LÆS OGSÅ: 6 ting, du helt sikkert glemmer at rengøre

3. Tør støv af, før du støvsuger

Falsk. Selv om det er korrekt, at støv daler ned, og det derfor umiddelbart giver mest mening at starte rengøringen i højden, så sker der det, at når du støvsuger, hvirvler du en masse støv op på alle overflader. Og så kan du ellers gå i gang med at støve af igen.

4. Eddike kan erstatte skyllemiddel

Sandt og falsk. Eddike hjælper med til, at sæberester og kalk nemmere bliver vasket ud af tøjet. Det gør også tøjet lidt blødere, men ikke så blødt, som skyllemiddel gør. Eddike får heller ikke tøjet til at krølle mindre eller dufte. Eddike er dog bedre for miljøet end skyllemiddel.

LÆS OGSÅ: Eddike: 11 geniale råd der virker

5. Vinduer skal vaskes i solskin

Falsk. Ganske vist bliver det lettere at se snavset, når solen skinner ind gennem vinduerne, men du risikerer også, at varmen fra strålerne får vandet til at fordampe så hurtigt, at du ikke når at tørre ordentligt efter. Og så kommer de forhadte striber. Gråvejr er det bedste vejr til vinduespudsning, men forårssol er også en mulighed – bare du hurtigt får tørret vandet af ruden. *

Anbefalet til dig