Sådan afrimer du din fryser
SPONSORERET indhold

Sådan afrimer du din fryser i 4 lette trin

Det kan ikke undgås, at din fryser rimer til, men det kan virke som et uoverskueligt projekt at afrime den. ALT.dk har talt med en rengøringsekspert, der guider dig trin for trin.

Af: Emilie Luna Rasmussen Foto: Getty Images
15. apr. 2020 | Bolig | ALT.dk

Når lågen til din fryser åbnes flere gange om dagen, rimer fryseren automatisk til over tid.

Det skyldes, at luften inde i fryseren udskiftes let med den atmosfæriske luft udenfor fryseren, der har et naturligt højt vandindhold. Det betyder, at når frysedøren lukkes, omdannes vandet fra den atmosfæriske luft til is på dine fryseelementer og dine frostvarer.

Men frygt ikke, for rengøringsekspert Michael René guider dig her trin for trin til at afrime din fryser. 

Læs også: Sådan rengør du din opvaskemaskine

Trin 1: Vask udenpå
Start med at vaske fryseren udenpå med varmt vand og opvaskemiddel, inden du går igang med at afrime den. Vær ekstra grundig omkring håndtaget, da det altid er det første, man rører ved.

Trin 2: Tøm fryseren 
Sluk for fryseren, og tøm den for varer. Du kan med fordel putte varerne i køleskabet og derved spare noget energi, så det energitab, der er på de frosne varer, bliver udnyttet i køleskabet. 

Trin 3: Fjern isen 
Når du har slukket for fryseren, kan der gå en times tid, før isen begynder at tø og er til at arbejde med. Det er vigtigt, at du kun puffer til isen. Du må ikke slå, skære eller skrabe den væk, det kan ødelægge termostaten, der sidder inde i fryseren.  

Trin 4: Vask indvendigt 
Vask fryseren grundigt indvendigt med sæbevand, ligesom du gjorde det udenpå. Når fryseren er helt ren, kan du tørre sæberesterne væk med en ren klud, der er vredet op i iskoldt vand. Lad den stå og tørre med døren åben. Det tager ca. et kvarter, men hold øje med, om overfladerne er tørre, før du igen tænder for fryseren og fylder den op med varer.

Anbefalet til dig