Sara Camre bolig

Foto: Chris Tonnesen Sara Camre har med nænsom hånd og stram æstetiske sans ført Frederiksbergvillaen tilbage til dens tid.

Sara og Robert købte Frederiksbergs måske billigste villa – og forvandlede den

Sara Camre og Robert Warren Paulsen købte Frederiksbergs billigste hus, og efter en totalrenovering er det blevet til et lyst og åbent hjem fyldt med kvalitet, langtidsholdbart design og et umiskendeligt aftryk af begges fortid som arkitekter.

Fire måneder. Så lang tid tager det Sara Camre og hendes mand, Robert Warren Paulsen, at skrælle et hus og gennemrenovere det. Parret, der er indehavere af børneinteriørvirksomheden Cam Cam Copenhagen, har en fortid som arkitekter, så de er vant til processen og er dygtige til at vælge de rigtige samarbejdspartnere. Det gjorde de, da de for nogle år siden flyttede til et slidt standardhus i Vanløse, som de forvandlede til en træbeklædt arkitektdrøm. Og det gjorde de igen, da de for et lille års tid siden købte Frederiksbergs billigste hus. Eller rettere villa. For parrets nye hjem er en klassisk Frederiksberg-villa, det var bare svært at se, da de købte den.

På trappen til første sal har Sara og Robert valgt at lade den  elegante stolpe og gelænderet stå originalt. Gulvet i entreen er beklædt med fliser fra Bad og  Fliser lagt i sildebensmønster.
På trappen til første sal har Sara og Robert valgt at lade den elegante stolpe og gelænderet stå originalt. Gulvet i entreen er beklædt med fliser fra Bad og Fliser lagt i sildebensmønster.

Grundlæggende havde villaen masser af kvaliteter, men det krævede, at man kunne se igennem dårlig rumfordeling, gule og brune kakler i stort antal, slidt savsmuldstapet og sløje vinduer, der var mørkebrune på indersiden og mørkerøde udvendigt.

– Det var ren stilforvirring, og vi havde lyst til at bringe husets oprindelige stil og kvaliteter frem igen. Derfor rev vi alt ned med undtagelse af etagedeling, ydermure og det relativt nye sorte tegltag og tegnede en helt ny plantegning. Der er én af de gamle vægge tilbage, resten er revet ned, fortæller Sara.

Hvordan de kunne overskue at gå i gang med endnu en totalrenovering, kan man godt undre sig over.

– Det er sjovt at bygge! Og nu, hvor vi ikke arbejder som arkitekter mere, får vi afløb for det i vores private projekter.

Sara har selv tegnet den store indbyggede bogreol, som skaber tyngde og hygge i det store alrum.
Sara har selv tegnet den store indbyggede bogreol, som skaber tyngde og hygge i det store alrum. Den bløde flydersofa er fra Bolia og gjort ekstra behagelig med puder fra Aiayu og Tine K Home samt Saras hjemmesyede. Sofabordet fra Tine K Home, og kurvestol og skammel fra Sika Design. Pude og skind fra Tine K Home bløder op, så stemningen ikke bliver for grå og arkitektagtigt, som Sara selv siger. På væggen hænger værk af Isamu Noguchi.

Arkitektbaggrunden fornægter sig ikke i den måde, Sara og Robert har indrettet sig. Det ses i valget af den brede sildebensparket, de nye sprossede vinduer, og ved at de har sløjfet loftet under kippen og dermed givet lys og luft til første sal, men også i interiøret. Hvide vægge, langtidsholdbare arkitekttegnede møbler, afdæmpede toner, naturlige kvalitetsmaterialer, og som de eneste rigtige farvesplash hænger kunsten igennem hele huset. Og så er det en fordel, at når du selv tegner skræddersyede løsninger, så kan de gå igen i nærmest alle rum. Robert har tegnet køkkenet, mens Sara har tegnet den indbyggede bogreol i stuen og klædeskabene. De har fået bygget det hele på den fabrik, hvor de får bygget deres Cam Cam Copenhagen-møbler.

– Det er med fuldt overlæg, at alt er holdt i hvidt, gråt og træ, fordi det passer til min æstetik. Jeg kan lide det lyse, det naturlige og det rene, og så kan jeg dosere farverne i form af kunst og tekstiler fortæller Sara.

 Sildebensparketten er lavet i oversize planker fra Trækompagniet, som giver det klassiske udtryk moderne kant. Sofaen er fra
Det meste af underetagen er ét stort alrum, hvor der er en naturlig overgang mellem sofaområde, spiseområde og køkken. Sildebensparketten er lavet i oversize planker fra Trækompagniet, som giver det klassiske udtryk moderne kant. Sofaen er fra Bolia, og puder er fra blandt andet Aiayu og Tine K Home samt Saras hjemmesyede.

 

Robert arbejdede som tømrer, før han kom på arkitektskolen, og han har selv bygget stellet i eg til spisebordet,
Robert arbejdede som tømrer, før han kom på arkitektskolen, og han har selv bygget stellet i eg til spisebordet, pladen stammer fra et gammelt Provence-bord. Stolene er Børge Mogensens Søborg-stole. Over bordet hænger to klassiske Radiohuspendler af Vilhelm Lauritzen fra Louis Poulsen, på væggen et værk af Trine Søndergaard
En lille samling af skøn keramik er både funktionelt og dekorativt.
Kvalitet, håndværk og en farveskala, der passer i Saras æstetiske univers. En lille samling af skøn keramik er både funktionelt og dekorativt.
I husets karnap er der masser af lys. Madrassen har Sara selv syet betræk til, den blå pude er syet af en gammel indisk sari, den til højre er fra Tine K Home.
I husets karnap er der masser af lys. Madrassen har Sara selv syet betræk til, den blå pude er syet af en gammel indisk sari, den til højre er fra Tine K Home.
Robert har selv tegnet det lysegrå køkken med klassiske profiler, som passer til huset, og fået det bygget på den fabrik  i Letland, hvor parret også  får bygget deres Cam Cam Copenhagen-møbler.
Robert har selv tegnet det lysegrå køkken med klassiske profiler, som passer til huset, og fået det bygget på den fabrik i Letland, hvor parret også får bygget deres Cam Cam Copenhagen-møbler.
I soveværelset på førstesalen fik de åbnet loftet op til kip, da de renoverede, så de før lavtloftede rum nu er blevet luftige og lyse. Sara har selv tegnet klædeskabene.
I soveværelset på førstesalen fik de åbnet loftet op til kip, da de renoverede, så de før lavtloftede rum nu er blevet luftige og lyse. Sara har selv tegnet klædeskabene.
Soveværelset er blevet lyst  og luftigt efter renoveringen  med loft til kip.
Soveværelset er blevet lyst og luftigt efter renoveringen med loft til kip.
Badeværelsesmøblet er en antik skænk, som Sara har fundet på nettet hos en jysk marskandiser, og som hun har malet og fået skåret en stenbordplade til og monteret vask i.
Badeværelsesmøblet er en antik skænk, som Sara har fundet på nettet hos en jysk marskandiser, og som hun har malet og fået skåret en stenbordplade til og monteret vask i.
På førstesalen ligger husets store badeværelse med et skønt opmuret badekar.
På førstesalen ligger husets store badeværelse med et skønt opmuret badekar. For at skabe ro og lys har Sara og Robert valgt en lille glasvæg i stedet for et badeforhæng. Armaturerne er fra Tapwell, mens gulvfliserne fra Marokk er valgt som en eksotisk kontrast til det strømlinede nordiske. De store offwhite fliser er også fra Marokk. Den gamle kinesiske bænk er købt i No17 i Tisvilde.

Hvem og hvad?

Hvem: Sara Camre, stifter og indehaver af børne- interiør-virksomheden Cam Cam Copenhagen, Robert Warren Paulsen, direktør i Cam Cam Copenhagen, og deres tilsammen fire børn.

Hvad: Villa på 170 kvm. fra 1918 på Frederiksberg.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg