Foto: Lisa Cohen/Living Inside
BoligLiv

Skattejægerens vintagehjem

Lyn Gardener har tilbragt de sidste tyve år med at jagte de bedste fund på alverdens loppemarkeder, og hendes sikre stil og blik for vintageskatte ses tydeligt i hjemmet udenfor Melbourne.

Af Fiona McCarthy 04.jul.2018 Bolig

Det var kærlighed ved første blik, da Lyn og hendes mand Mark efter at have kigget et helt år fandt huset fra 1902 i en lille billedskøn landsby en times kørsel fra Melbourne. – Vi købte det samme dag vi så det, for vi vidste begge to at vi havde fundet ’det eneste ene’. Vi elskede alt ved det fra første sekund, fortæller Lyn. Det var ikke bare selve huset men også omgivelserne med en lille lund af frugttræer og en kæmpe køkkenhave med grønsager, krydderurter og bærbuske, som parret forelskede sig i den dag. Og så det faktum at der til huset hørte en lade, som Lyn kunne bruge til at afholde events og kreative workshops i sit firma.

HVEM: Lyn Gardener og hendes mand Mark

HVAD: Bondehus fra 1902

HVOR: En times kørsel uden for Melbourne

FØLG: Lyn på instagram @lyndagardener

Nænsom renovering

Selve planløsningen behøvede de ikke at ændre noget ved, men da Lyn til dagligt arbejder som stylist, var det meget naturligt at hun følte trang til at arbejde med indretningen og starte forfra på den front. – Det tog 10 uger, så havde vi malet, bygget lidt hist og her, og tryllet hele huset om til det hyggelige hjem, vi drømte om, fortæller Lyn. – Jeg kan godt lide at gå rundt i rummene under selve renoveringen og lade ideer tage form. Man ser ofte nye muligheder, selvom man havde en plan fra starten. Det vigtigste for parret var at bevare stemningen og karakteren fra det over hundrede år gamle hus, og de var opmærksomme på ikke at modernisere for meget. Lyn har heldigvis over tyve års erfaring som Australiens ukronede vintage- dronning, og derfor havde hun heller ikke svært ved at finde lige præcis de rette møbler, gardiner og små skatte, der ville passe perfekt til husets ånd.

Livslang loppemission

Selvom det var vigtigt at bevare originaliteten, var det nødvendigt at bringe huset up to date på nogle områder. Køkkenet havde brug for en omfattende renovering, og derudover besluttede parret at få bygget et ekstra badeværelse i et anneks på grunden, som før i tiden husede sæsonarbejdere, der kom for at hjælpe med høsten. Parret valgte desuden grave klinkegulvene i køkken og bad op og erstatte dem med polerede betongulve. Tilsat masser chokoladebrune nuancer, træ, ternet uld og nøje udvalgte loppefund, er det blevet lige præcis så landligt og hyggeligt, som Lyn drømte om. – Jeg har brugt hele mit liv på at gå på loppemarkeder og lede efter de der helt særlige ting, jeg ved er derude hver lørdag og søndag. Og når jeg ser hvordan det hele spiller sammen her i huset, giver det hele mening. Jeg glæder mig allerede til at komme på loppemarked igen og lede videre, slutter hun med et smil.


Henter...