Skøn lejlighed spækket med genbrugsguld
Foto: Frederikke Heiberg

"Jeg er til genbrugsbutikker og bagagerumsmarkeder, for jeg kan godt lide at finde unikke og billige ting"

Gitte Lacarriere er så vild med genbrug, at hun næsten udelukkende har indrettet hjemmet med fine fund fra genbrugsbutikker. Fund, som jævnligt bliver sendt videre, når hun falder over nye skatte…

80% af mine ting er genbrug! Vi er på besøg hos indretningsarkitekt Gitte Lacarriere, der har specialiseret sig i indretning med genbrugsfund. Og vi er kommet på noget af en opdagelsesrejse i hendes 164 kvadratmeter store hjem, som hun deler med sine to børn. For her er ikke meget, du kan finde i din lokale designbutik.

– Jeg er til genbrugsbutikker og bagagerumsmarkeder, for jeg kan godt lide at finde unikke og billige ting. Som indretningsarkitekt, der arbejder med genbrug, er jeg altid på jagt og jeg skifter selv ud løbende i mit hjem. Jeg kan ikke lade være. Et hjem skal leve, for et hjem afspejler os, og vi ændrer os også som mennesker hele tiden, fortæller Gitte. Og her er det nu en gang nemmere at skifte ud, hvis det billede eller den lågkrukke man er træt af, ikke har kostet alverden.

Gitte Lacarriere

Gitte elsker sine sennepsgule vægge. Sengetæppet er fra Ikea og sengegavlen har hun selv lavet.

Grøn glaskrukke

Den skovgrønne gamle glaskrukke bliver brugt til alverdens sager, når lommerne lige skal tømmes. Gitte har selv lavet værket på væggen, som består af genbrugsglas, der er blevet spraymalet.

Rutinemæssig omrokering

Frekvensen af omrokering i hjemmet svinger afhængig af, hvad Gitte finder på sine loppeture.

– En ny lænestol betyder, at hele stuen bliver rykket rundt, og det sker ret ofte. Når det kommer til accessories, har jeg lidt et ritual, hvor jeg hver anden måned samler alle mine pynteting på mit spisebord for at kigge kritisk på dem, og så stiller jeg dem ud igen på nye måder og i nye kombinationer, siger hun.

Rokaderne gør, at hun ser sine ting på ny, hvilket giver energi. I den proces er der også ofte ting, der ryger, men Gitte smider ikke sine ting ud. Faktisk er hun meget imod vores brug-og-smid-væk-kultur.

– Jeg tænker ofte på genbrugsbutikkerne som steder, hvor jeg lejer ting. Når jeg er færdig med en stol eller en vase, leverer jeg det oftest tilbage til en genbrugsbutik igen. Det gør jeg også med tøj og resten giver jeg væk.

Fin entre

Gulvtæppet er fra en tur til England og lamperne er genbrug.

Foldede genbrugsbøger

Gitte afholder workshops, hvor man kan lære at folde genbrugsbøger til fine figurer. Kontakt hende på mangt.dk for mere info.

Forenet i jordfarver

Da Gitte har et stort flow af lækre ting igennem sit hjem, er hun ikke så knyttet til dem, for hun vil ikke ejes af ting, som hun selv udtrykker det. Der er dog et par undtagelser, der betyder noget helt særligt. F.eks. den trearmede standerlampe, hun har arvet fra sin mormor. Og et blåt tandlægeskab, som hun har fået for bare 400 kr. – Jeg har brug for at have ting omkring mig, som inspirerer mig og hjælper min kreativitet.

Mit hjem er derfor en selektiv samling af ting: alle og enhver en del af et hyggeligt og personligt hjem, men de fleste kan jeg sagtens bytte til noget andet, fortæller hun. Alle genbrugsfundene er fra vidt forskellige tidsperioder og varierer i stilarter, men det er lykkedes Gitte at skabe et harmonisk hjem alligevel og hendes opskrift er simpel.

– Sørg for at holde dig til udvalgte farver, der samler dit hjem. Min lejlighed er holdt i varme jordtoner, der giver mig tryghed og ro. Og det er jo det, indretning handler om: at skabe nogle behagelige rum, vi trives i, slutter Gitte.

Gittes samling af kunst

Gittes samling af kunst spænder vidt fra fotokunst og tegninger til egne kreationer som maleriet her. Rullevognen er fra Ikea og lampen er genbrug.

Gittes spisestue

Gitte har malet væggene i spisestuen i en kølig grå nuance, der giver en fin basis for hendes samling af kunst. Spisebordet er fra Ikea, stolene er genbrugsfund og lysekronen er en gave købt hos Danmission. Billederne er fra bl.a. Tex & Jack, Tenna Kramer samt egne fotos og værker.

Kunstværk af genbrugsglasstykker

Gitte har selv lavet kunstværket, der består af genbrugsglasstykker, som hun har limet sammen og derefter spraymalet.

Cool fotokunst fra Society6.com

Cool fotokunst fra Society6.com og en skøn karaffel fundet på et loppemarked i London.

Gittes værksted

Gittes værksted, hvor hun skaber plakater til mangt.dk, maler, laver papirkunst og forvandler genbrugsfund. Værkerne er Gittes egne, lampen er fra Røde Kors og stolen er et vintagefund.

Gittes køkken

Gittes køkken er indrettet enkelt, men naturligvis med kunst. Glasskålen er et vintagefund.

Lejligheden har tre værelser en suite

Lejligheden har tre værelser en suite, og i det ene har Gitte indrettet et soveværelse til sig selv. Her er væggene malet i en støvet sennepsgul, der giver varme og ro. Lampen er et genbrugsfund, som Gitte har spraymalet, sengetæppet er fra Ikea og hovedgærdet er hjemmelavet.

Lyseblåt tandlægeskab

Gittes favoritfund er det lyseblå tandlægeskab, hun fik for 400 kr., og som hun aldrig skiller sig af med. Billederne er lavet af Gitte selv. Lampen er fra Hey There Hi og fås bl.a. hos designdelicatessen.dk

TIP

Skab en fin effekt ved at hænge et billede op med bagsiden udad.

HER SHOPPER GITTE GENBRUG

Blå Kors på Hjørringvej i Nørresundby

- Her finder jeg ofte møbler og bøger til mine workshops.

Røde Kors på Kærbyvej i Aalborg

- Butikken er god til tøj, malerier og møbler.

AVV i Hjørring

- En god genbrugsbutik med det fedeste udvalg.

HVEM OG HVOR?

Gitte Lacarriere, 42 år, indretningsarkitekt, datteren Molly på 13 år og sønnen Luca på 10 år.

Lejlighed på 164 kvadratmeter i Nørresundby.

Tjek Gittes arbejde på mangt.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning