Indretning
SPONSORERET indhold

"Vores absolut bedste ide indtil nu er sengen, som ligner et skab om dagen"

To voksne og to børn på 86 kvadratmeter i ét fælles rum kræver kreative løsninger, men det har Sara og Sune heldigvis helt styr på. Se deres geniale løsninger, der udnytter hver en centimeter.

Af: Pia Olsen / Living Stories Foto: Anitta Behrendt
09. feb. 2020 | Bolig | BoligLiv

Det er sommer 2008. Kæresteparret Sara Devantier og Sune Olsen er forelskede og på udkig efter deres første fælles hjem. Da de træder ind i en hyggelig, københavnsk baggård, badet i solskin, for at kigge på en lejlighed, virker alt som idyl. Lige indtil de får at vide, at lejligheden allerede er solgt. Ejendomsmægleren har dog en lejlighed mere til salg i bygningen på etagen ovenpå, og da de træder ind over dørtærsklen, falder de for lejligheden med det samme. Her er masser af lys, charmerende nicher i væggene, perfekt beliggenhed med små cafeer uden for døren – og så er deres venner også lige flyttet ind i samme bygning. Her er faktisk kun ét minus, og det er pladsen.

– Allerede dengang kunne vi se, at lejligheden var for lille, og at vi ville vokse ud af den på et tidspunkt. Alligevel var vi så vilde med lejligheden, at vi måtte købe den og så indrette os derefter, siger Sara.

Soverum i stuen
Heldigvis er både Sune og Sara vilde med at indrette, og de kan sagtens nørde flere aftener med at tænke i alternative baner. Det er deres seng et rigtig godt eksempel på.

– Vores absolut bedste ide indtil nu er sengen, som ligner et skab om dagen. Om aftenen hiver vi sengen ned, og så har vi et helt soverum med hyggeligt indrettede hylder og plads til bøger. Normalt tager en seng et helt rum, så vi føler, at vi har fået et rum foræret ved at have en skabsseng. Det er genialt, siger hun og afslører, at oven over sengen er der skabe til opbevaring. Parret har også tænkt i andre fleksible møbler. Sofaen er for eksempel bygget op i moduler, som de kan sætte sammen til en dobbeltseng, når familien kommer på besøg fra Fyn.

– Vi har en stor familie. I min familie alene er vi fem børn og 12 børnebørn, så vi skal have plads til mange og mulighed for at have overnattende gæster. Nogle gange har vi sovet ni her, fortæller Sara.

Løsninger på væggen
De mange indhak i lejligheden gør det svært at finde møbler, som passer på en prik, og derfor har parret kastet sig ud i deres helt egne, skræddersyede løsninger, der udnytter kvadratmeterne optimalt. Som sofaen, skabene under vindueskarmen i børneafdelingen og 50’er-skabet med teaktræslåger og skuffer i stuehjørnet. – Jeg elsker, når løsningerne er integreret og nærmest vokser ud af væggen. Og når Sune kan bygge  dem, er det fjollet at lade være! Vi vil nok altid bygge vores egne løsninger, for det er hyggeligt at bo med ting, som vi selv har lavet. Det giver vores hjem en historie og personlighed og gør stedet til vores hjem, siger Sara.

Spisestue.jpgKøkken-øen er bygget, så der er skabsplads på begge sider. Parret elsker designklassikere. Her er det Ellipsebordet omkranset af Eames-stole. Begge fås i Paustian. Lampen er af Arne Jacobsen, købt på dba.dk. Til højre den smukke Corona-lænestol fra Casanova Møbler og den praktiske Uten.Silo til opbevaring af små ting på væggen. Fås bl.a. hos Designdelicatessen.

Tavler.jpgSune og Sara manglede opbevaring, allerede da de flyttede ind i lejligheden. En af de første løsninger var at bygge skabe under vindueskarmen. Lyskæden er fra shopdora.dk

Vaser.jpgSelvom her er småt, er der plads til hyggestemning med fyrfadsstager og vaser i selskab med en træfugl fra Architectmade.

Bygning.jpg“I vores opgang er vi alle blevet rigtig gode venner. Vi har børn i samme alder, og det er næsten som et kollektiv,” fortæller Sara.

Altan.jpgFra forår til tidlig efterår åbner Sara dørene til den franske altan for at nyde lyset og varmen.

Stue_efter.jpgParrets seng, som de slår op om morgenen og slår ned igen om aftenen. Sådan har de skabt et helt ekstra rum i rummet! Trisse-sofabordene og pufferne fra Bitten Hegelund kan flyttes rundt efter behov. Lampen er fra Verner Panton. Kande og skål er fra Royal Copenhagen.

Stue.jpgSune og Sara har selv tegnet og bygget skabssengen. Over sengen har de udnyttet pladsen til to skabe, hvor der er godt med plads til opbevaring.

Sommerfugle.jpgSmukke sommerfugle og en lysestage fra Normann Copenhagen skaber en rolig stemning.

Reol.jpgEndnu et hyggeligt hjørne, hvor Sara ofte sidder og arbejder. Flagline-stolen er fra PP Møbler, puffen er fra Bitten Hegelund, og skabet med låger og skuffefronter i teaktræ har Sune bygget. Det er bygget ind i et indhak i væggen.

Vase.jpgFint møder råt! Kanden er fra Royal Copenhagen, oplukkeren er fra Georg Jensen, og lavastenspladen er fra Made a Mano.

Stol.jpgDer skal heldigvis ikke mange kvadratmeter til at skabe sig en hyggelig krog. Stil en lækker lænestol som Skalstolen af Wegner ved et vindue og tilføj en lampe og lidt grønt. Puden er fra Place de Bleu, lampen fra Louis Poulsen og lysestagen fra By Lassen.

Boernevaerelse.jpgParret har customized den cool reol fra Muuto ved at male et par af modulerne.

Anbefalet til dig