Julehobby: Søde sækkenisser fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Julehobby: Søde sækkenisser

De små festlige sækkenisser er perfekte som værtindegave til decembers julefrokoster eller som bordkort med et navn om halsen.

Af: Gitte Schou Hansen Foto: Fotograferne Søndergård
14. nov. 2014 | Bolig | Hjemmet

Søde sækkenisser

 

Mål:

Ca. 17 cm.

Materialer:

Jutevæv (hessian). Mørkerød hobbyfilt, rød/hvid snor og hvide træperler, 5,5 mm i diameter. Polyhoveder med stort smil på 20 mm i diameter og bomuldshår, lys créme. Røde piberensere, 30 cm lange og 6 mm i diameter. Naturfarvet og rød sytråd. En rest rødt garn. Flydende lim og evt. lidt dobbeltklæbende tape.

  

Værktøj:

Evt. symaskine, 1 bidetang, 1 fladtang og 1 saks. 

Sæk:

Siksak over kanterne af 1 stk. jutevæv på 8 x 22 cm. Fold stykket på midten og sy langs siderne med et sømrum på 0,5 cm, så du får en pose, der måler 8 x 11 cm. Sy over hjørnerne (se tegn. 1A), så posen kan stå. Lav et ombuk på kanten foroven på ca. 1 cm og sy det fast med små sting (se tegn. 1 B). Vend retten ud.

Nissehue:

Klip nissehuen i filt og sy den sammen ret mod ret med et sømrum på ca. 3 mm. Vend retten ud. Sy en perle fast i spidsen og lav et lille ombuk på kanten af huen.

Nissedreng:

Fyld sækken halvt op med småsten, glasperler eller ris, som gør den så tung, at den kan stå uden at vælte. Buk 1 stk. piberenser på 10 cm på midten og klem ombukket helt sammen med fladtangen. Anbring lidt flydende lim i hullet på undersiden af polyhovedet, og skub ombukket på piberenseren op i hullet. Kom derefter lim på indersiden af kanten på nissehuen og lim den fast på hovedet. Stik enderne af piberenseren ned i sækken og saml den med en rød-hvid snøre. Bind evt. en sløjfe og lav en knude for hver ende. Klip og sy 2 filthjerter sammen omkring hver ende, så knuden skjules, og ret til sidst modellen til, så den står fint.

Nissepige:

Klip 9 tråde bomuldshår og bind dem sammen på midten med en ny tråd (se tegn. 2). Lim håret fast midt på hovedet evt. med lidt dobbeltklæbende tape. Lim nissehuen på hovedet, som før beskrevet. Lav en fletning i hver side af 3 x 3 bomuldstråde og bind 1 stk. rødt garn eller tråd omkring enderne, eller lad håret hænge løst. Ret spidserne til med saksen og montér hovedet i sækken som før. Lim til sidst et filthjerte fast på forsiden af sækken.

 

Opskriften er fra Hjemmet nr. 41, 2008