Sofie sommerhus @fund_og_farver
SPONSORERET indhold

Det er Sofies bedste investering til sommerhuset: ”Jeg fandt det på DBA til 400 kroner”

Sofie og Rasmus ville gerne have en lille oase væk fra lejligheden på Nørrebro i København, og det fandt de på Tuse Næs. Den lille sommerbolig på bare 37 kvm er indrettet med masser af farver og alverdens genbrugsfund.

Af: Julie Bruun Lund Foto: Privat
20. maj. 2022 | Bolig | ALT.dk

Alfa og omega for Sofie og kæresten Rasmus er, at de kan hygge sig i deres sommerhus, der hverken er stort eller fancy, men til gengæld supercharmerende. Med sine bare 37 kvm er det lille, gule sommerhus nemlig alt dét, de har drømt om; et indretningsprojekt, de kunne gå og hygge sig med.

Stedet er indrettet med farvede gulve og vægge, et orange spisebord og andre godter fra genbrugen, for det meste kan – ifølge Sofie – shines op med en klat maling og en lille makeover.

Kom med indenfor hos @fund_og_farver, der er denne uges sommerbolig.

Kan I fortælle os lidt om, hvem I er?

Jeg hedder Sofie, er 27 år og journalist. Min kæreste hedder Rasmus, og han er 33 år og økonom. Vi bor til dagligt i en lejlighed på Nørrebro, men trængte til lidt ro og natur og et indretningsprojekt, vi kunne gå og hygge os med.

Hvornår købte I sommerhuset?

Vi købte vores sommerhus i oktober 2021. Vi skulle ikke have noget stort og fancy – både, fordi økonomien bestemt ikke tillod det, men også fordi vi bedst kan lide de der små, lidt primitive, men vildt charmerende sommerhuse. Da vi første gang faldt over sommerhuset, tænkte vi, at det måske alligevel var FOR småt med sine bare 37 kvm. Men da vi tog til en fremvisning, kunne det bare alt dét, vi drømte om. Standen var OK, prisen skarp, og så slog vi til.

Sofie fund og farver sommerhus
Sofie og Ramus' lille gule sommerhus er 37 kvm og ligger på Tuse Næs

LÆS OGSÅ: I en helårskolonihave på Amager har Josephine og Mads skabt et upcyclet paradis

Hvorfor købte I et sommerhus?

Vi trængte til et projekt, vi kunne gå og hygge os lidt med. En have at rode i og nogle vægge at male. Og så et sted, hvor vi kunne tage op, når vi trængte til en pause fra København.

Hvor ofte bruger I det?

Vi forsøger at komme derop et par gange om måneden. Selvom huset kun er 37 kvm, så er der plads til fire ekstra gæster (to af dem i et anneks), så vi er heldige med, at der ofte kommer venner med i weekenden. Hvis det står tomt, forsøger vi at leje det ud, så flere kan få glæde af huset.

Sofie fund og farver sommerhus
I husets hjørne er den lilla lampeskærm det eneste, som Sofie ikke har fundet hos genbrugen.

Beskriv jeres stil

Klassisk sommerhus-hygge-stil med et twist af farver og sjove indslag. Jeg ved ikke, om det er en decideret beskrivelse, men jeg går ikke rigtigt efter en specifik stil. Jeg køber alt det, jeg synes, er sjovt og hyggeligt, eller som af en anden grund taler til mig. Og så ender det (som oftest) med at passe meget godt ind. Min stil er på mange måder også defineret af, hvad jeg lige kan finde i genbrugen – for som hovedregel forsøger jeg kun at indrette huset med genbrug. Et forsigtigt skud er, at huset pt er indrettet med 80% genbrug.

Sofie fund og farver sommerhus
I påsken fik annekset en lyn-makeover. Sengetæppet er fra Facebook Marketplace, tæppe fra Kirppu og kurvereol fra Herrefedt Genbrug.

Hvad har I ændret?

Vi har ikke ændret nogle drastiske ting som nyt køkken eller nyt badeværelse. Men stort set ALT er blevet malet, og så har vi forsøgt at optimere ruminddelingen mere ved fx at fjerne et indbygget skab, så der var plads til en ekstra sovesofa. Den forandring, der har ændret det visuelle udtryk mest, må være gulvet, som vi har malet blåt i hele huset.

Sofie fund og farver sommerhus
Sofaen har Sofie fundet på DBA.

Hvad er jeres yndlingsrum?

Huset består jo faktisk kun af ét ”stort” køkkenalrum/stue/gæsteværelse, et soveværelse og et badeværelse. Det store alt-muligt-rum er klart favoritten. Det er virkelig ikke stort, men alligevel føles det som om, at der er masser af plads til både os og vores gæster. Fra rummet er der også direkte udgang til en solrig terrasse. Jeg glæder mig sådan til vores første sommer, hvor jeg forestiller mig, at ude og inde smelter sammen.

Sofie fund og farver sommerhus
Sofie glæder sig til deres første sommer i huset. Hun forestiller sig, at ude og inde smelter sammen.

Hvordan adskiller indretningen sig fra indretningen af jeres hjem?

På mange måder er der ikke nogen kæmpe forskel på lejligheden og sommerhuset. Begge steder er der propfyldt med farver og mærkelige genbrugsfund, jeg bare ikke har kunnet stå for. Men lejligheden har måske lidt flere klare farver eller farver i lidt mørkere toner, hvor jeg har forsøgt at holde sommerhuset lidt mere i lyse pasteller. Og så er der flere arvestykker og ting med høj affektionsværdi i lejligheden. Det er der intet af i sommerhuset, hvor det meste er vildt billige ting fra genbrugen eller DBA, der har fået en klat maling og en lille makeover.

Sofie fund og farver sommerhus
Gulvet er malet med farven Velvet Blue fra Flügger. Vægtæppe fra @roxyretrodk.

Hvad er jeres bedste investering?

Det runde IKEA-spisebord, jeg fandt på DBA til 400 kroner. Det kan slås ud, så der er plads til flere gæster, og så har det fået den flotteste orange farve. Det er rummets helt egen sol, og jeg bliver glad hver gang, jeg spiser ved det.

Sofie fund og farver sommerhus
Det runde spisebord købte Sofie på DBA til 400 kr.

Hvilke tre ting betyder mest?

Alt og intet. Forstået på den måde; at intet i sommerhuset har en egentlig affektionsværdi. Men jeg er på mange måder supermaterialistisk, for jeg ELSKER, når jeg gør mig et godt genbrugsfund, og jeg tænker ofte, at huset slet ikke var det samme, før præcis dét fund kom ind. I øjeblikket er et nyt vægtæppe fra Facebook Marketplace dog virkelig højt på min liste, ligesom mit store blå og flettede keramikspejl, som jeg fandt for en slik i en genbrug, også er at finde på listen.

Sofie fund og farver sommerhus
Det flettede keramikspejl kostede en slik i en genbrugsforretning, og er et af Sofie bedste genbrugsfund.

Er der et særligt køb I drømmer om til sommerboligen?

I øjeblikket er jagten sat ind på det perfekte bambus-lounge-sæt til vores overdækkede terrasse. Jeg vil finde det brugt, så jeg forsøger at være tålmodig, indtil det rigtige dukker op. 

Når jeg træder ind i mit sommerhus, så…

… bliver jeg så glad af alle de farver, der møder mit øje. Der er så hyggeligt og afslappet en stemning, at man bare sænker skuldrene med det samme. Kæmpe sommerhus-kliché, I know. Men det passer.

Sofie fund og farver sommerhus
Et fint lille skab har fået nyt liv og pynter nu i det gule soveværelse.

Mine 3 bedste tips til området

Der sker faktisk ikke det helt store på Tuse Næs, hvilket er helt perfekt, når man kommer inde fra byen. Men huset ligger 750 meter fra vandet, og lige deromkring har jeg fundet et perfekt spot til at plukke blåmuslinger, når det er sæson. Det elsker jeg. Bognæs Skov og Strand ligger også i nærheden, og der er den vildeste natur. Og så er Holbæk By cirka 15 minutter derfra, og den by er propfyldt med geniale genbrugsbutikker.

Følg Sofie her: