Indretning
SPONSORERET indhold

Familien Skriver Uldall fik et helt sommerhus leveret på en lastbil - komplet med køkken, sofa og senge…

De fleste af os har fået bøger, film og tøj sendt med posten, men familien Skriver Uldall fik et helt sommerhus leveret på en lastbil - komplet med køkken, sofa og senge…

Foto: VK Stockimages
22. aug. 2016 | Bolig | BoligLiv

Hvad gør man, når man vil have et sommerhus og har en skøn grund, men ikke noget hus? For familien Skriver Uldall fra Vesterbro i København betød det en længere jagt efter en hustype, der både mindede om barndommens sommerhuse og samtidig var nyt, enkelt og let i udtrykket.

– Vi kikkede på alle mulige slags huse. Typehusene var store og klodsede, og vi ville gerne have noget, der var lettere og ikke bygget med tunge materialer, som f.eks. sten eller tegltag, fortæller Mads Uldall.

– Og de arkitekttegnede huse var for dyre. Så da vi endelig faldt over modulhuset her, var vi ikke i tvivl, for vi kunne få det, stort set som vi gerne ville have det, inden for nogle rammer, som vi kunne acceptere.

Fra Letland til Rørvig

Huset, der endte med at rumme to soveværelser og et stort multirum, adskilt af en funktionskerne med bad og køkken, er blevet præcist det kompakte og praktiske fristed, familien ønskede sig. Da modulerne ankom, var de helt bogstaveligt readymade – alt var monteret, malet og lakeret, og de mange indbyggede løsninger var allerede på plads – både de faste senge på værelserne, køkkenet, samt sofa, spisebord og bænke. Alt, både grundmodulerne og det faste inventar, er arkitekttegnet og snedkerbygget af fyrretræ i Letland, og til sidst fragtet på sættevogne ad motorvej til Rørvig.

Klar, parat, flyt ind

– Det var en overraskelse, at det gik så hurtigt. På bare 3-4 arbejdsdage var modulerne på plads, gulvene lakeret, væggene malet en sidste gang, og der var trukket el. Ret vildt, fortæller Nanna og Mads, der gennem hele deres barndom har holdt sommerferie i Rørvig og derfor elsker det lille fiskerleje ved Isefjordens udmunding. Nannas forældre har stadig et sommerhus, lige på den anden side af vejen, og familien nyder at komme her året rundt og være tæt sammen flere generationer. Lidt ironisk er det, at det nybyggede sommerhus er bedre isoleret end lejligheden hjemme på Vesterbro. Til gengæld giver det mulighed for fuld udnyttelse på alle årstider, til stor glæde for venner og familie – og selvfølgelig familien Skriver Uldall selv.

Uderum.jpg

Kombinationen af flet, skind og tekstiler i neutrale farver passer godt til det enkle hus. Bord-bænke-sættet kom med huset, stolene er fra Mandalay, puder fra Norman Copenhagen og kurven er fra African Touch.

Spiseplads.jpgBåde bord og bænke i den hyggelige spisekrog kom færdigbygget sammen med huset. Den ikoniske orange værkstedslampe er fra Made By Hand, og stolene er Børge Mogensens folkestole J39.

Briks i stuen

Briksen i stuen, der også ankom færdigmonteret, har dobbelt opgave som både sofa og gæsteseng. Familien sendte et udvalgt stykke stof til Letland, hynden blev derefter syet og ankom sammen med huset. Lignende sammenklappelig stol fås hos Skagerak. I baggrunden ses et Akari print af Isamu Noguchi.  

Vase med græs.

Græsser og grene kan være lige så dekorative i vaser som blomster – især på en vild naturgrund som her.

Familiens hamster Meow er kommet med på sommerferie.

Familiens hamster Meow er kommet med på sommerferie.

Brændeovn

Kik fra opholdsafdelingen mod køkkenet og indgangen. Selvom huset er velisoleret, er brændeovnen med til at sikre både hygge og ekstra varme i de kolde måneder.

Reol.jpg

Den fine fotokunst passer godt til husets stil. Den grønne lågkrukke er fra Uh la la Ceramics. 

Soveværelse

Den indbyggede seng i forældresoveværelset har opbevaring nedenunder og vindue i sovehøjde. Sengetæppet er fra Society.

Huset.jpg

På terrassen står de klassiske Marguerit havemøbler fra Mandalay. Terrassen er også en del modulkonceptet og kom sammen med huset.  

Stilleben.jpgTræ og keramik pynter på mange flader i huset – her bl.a. en trææske fra Hay, en lågkrukke fra Uh La La Ceramics og en mønstret flise fundet på loppemarked.  

Keramik.jpg

På de åbne køkkenhylder står en blanding af loppefund og nyt service i smukt afstemte farver.  

Trae.jpg

Græsset star højt, og der er masser af træer på den store naturgrund omkring huset. 

KøkkenFra køkkenet er der fri udsigt til terrassen og den store grund. Køkkenet kom ligesom resten af huset som en del af det færdigbyggede modul. Lignende pendler fås hos Asger BC Lys.

► SE OGSÅ: 22 smukke & inspirerende entréer
► SE OGSÅ: Sommerbolig: Fra cigarkasse til zen
► SE OGSÅ: Blå kolonihavelykke