Sophie Linnemann

Foto: Dennis Morton Print i alle afskygninger fylder i atelieret hos Sophie Linnemann, der har valgt at portrættere dronningen med en blanding af collager.

Sophie Linnemann om dronning Margrethe: "Det gør hende, efter min mening, til en meget særlig dronning"

Hvordan hylder man vores dronning? Vi har bedt to danske kunstnere, Sophie Linnemann og Birgitte Vad, om at portrættere dronning Margrethe til forsiden og magasinet. Kom med ind i deres atelier til en snak om arbejdet med portrættet og deres forhold til dronningen.

For tekstilkunstner Sophie Linnemann, 24, der er uddannet tekstildesigner fra Kunstakademiets Designskole, blev opgaven med at portrættere dronning Margrethe næsten som at få en ny bedste veninde. Hun har har altid tegnet og lavet collager og tidligere samarbejdet med mærker som Icon Visions, Sabine Poupinel og Helmstedt.

Hvilke tre ord beskriver bedst dronning Margrethe for dig?

“Ud over min store respekt for dronningen nærer jeg en stor beundring for hendes stil. Tre egenskaber jeg beundrer hende for, er hendes kunstneriske dristighed, hendes evne til at samle hele riget og hendes store indsigt i statsanliggender.”

Hvad gør dronning Margrethe særlig?

“Mens jeg har portrætteret dronningen, har jeg fået et meget større indblik i, hvem dronning Margrethe er, og jeg føler nærmest, at hun er blevet en god veninde. Jeg er vild med hendes humoristiske sans, og så virker hun meget imødekommende, nysgerrig og interesseret. Det gør hende, efter min mening, til en meget særlig dronning.”

LÆS OGSÅ: Birgitte Vad står bag Eurowomans forsideportræt af dronning Margrethe: "Jeg begyndte forfra igen og igen"

Hvordan har du grebet portrættet af dronningen an?

“For at få en forståelse af proportionerne i dronningens ansigt, startede jeg min proces ud med at skitsere hende på alle tænkelige måder. Det har været vigtigt for mig, at portrættet afspejler både dronningen og mit eget udtryk. Da jeg er uddannet tekstildesigner og har specialiseret mig i print, stod det fra begyndelsen klart for mig, at mit portræt skulle indeholde forskellige fragmenter af print.”

Eurowoman Sophie.jpg

Hvad har inspireret dig? 

“Dronningen har en sej og meget personlig stil. Hun går ofte i matchende outfits i stærke farver som koboltblåt, magenta og turkis og i vilde blomsterprints, store øreringe, sjove hatte og blå og grønne nuancer på øjnene, og det gør hende i mine øjne ikonisk. Jeg ved, at farven magenta, som er en blanding af en pink og lilla, er en af dronningens yndlingsfarver, og derfor er den også meget gennemgående i portrættet.”

LÆS OGSÅ: 14 gange Margrethe har bevist, at hun er den ultimative modeblogger-dronning

Hvad vil du gerne fortælle med portrættet?

“Det har været vigtigt for mig at portrættere dronningen med respekt. Det harlekinternede print, hun har på skjorten, er inspireret af Harlekin og Columbine i balletten Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, hvor dronningen selv designer kostumer. Og så har jeg portrætteret dronningen i profil, da det er en klassisk måde at portrættere en royal person på.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Dronning Margrethe, Kunst og Interview