Smuk og minimalistisk lejlighed
SPONSORERET indhold

"Folk jokede med, at hvis vi kom igennem dette projekt, så kunne vi komme igennem hvad som helst sammen"

De mødte hinanden på en gård i ødemarken i et realityprogram, og derfra har det kreative samarbejde udviklet sig. Deres minimalistiske hjem er milevidt fra ødegårdens rustikke rammer og fra den forfaldne 70’er-bolig, som lejligheden var, inden Sophie og Marius rev vægge ned og byggede om med sikker hånd og en udpræget sans for farver.

Af: Ann Helen Lund og Solveig Grøvle Foto: Ann Helen Lund og Solveig Grøvle
02. feb. 2021 | Bolig | ALT for damerne

Da de mødte hinanden i et realityprogram, var de iført praktisk tøj og præget af iværksætterånd, og det koncept har parret Sophie Therese Lindberg og Marius Hofsøy i høj grad videreført i privaten, som efter programmets afslutning er blevet et fælles projekt.

Lejligheden, som de har renoveret og indrettet i fællesskab, bærer dog ikke præg af nykløvet brænde og bålmad, men derimod af en farveholdning i kølige blå nuancer vekslende med varme sandfarver og elegante grå flader. Her er intet overladt til tilfældighederne, og stilen er lys og moderne. Langt fra hvordan lejligheden så ud, da parret overtog den. Lejligheden var et dødsbo, og der var lidt, der skulle fikses.

"Her var ikke blevet gjort noget i årevis. Alle overflader var slidte, og der var en total mangel på vedligeholdelse", fortæller Marius.

Stor veloursofa i stuen.
Den rummelige veloursofa fra Bolia står i fin kontrast til de lyse omgivelser. Stuen er et af de rum i lejligheden, hvor den hvide farve dominerer på både vægge, loft og de lave reoler. Udover sofaen i en dyb blå farve består dekorationen i rummet af en række spejle, som parret har sat sammen på den ene væg. Et stort gulvtæppe fra Ellos skaber ro omkring sofaområdet. Bordet er fra Bolia, og de to væglamper, som kan bruges til læsning og spotbelysning, er fra House Doctor. Skabe og spejle er fra Ikea.

Tapetet havde løsnet sig fra væggene, gulvet var ikke blevet behandlet, siden det blev lagt i 1970'erne, malingen i loftet var flosset, og der var en fuglerede inde i en af væggene. Men intet af det stoppede det ihærdige par.

"Folk jokede med, at hvis vi kom igennem dette projekt, så kunne vi komme igennem hvad som helst sammen. Der var masser af advarsler", siger Sophie.

Parret mødte hinanden som deltagere i det norske tv-program "Farmen", hvor deltagerne skal få livet til at fungere på en gård. De havde ikke været sammen længe, før de begyndte på renoveringen af deres nye fælles hjem.

"Dette er vores første projekt sammen, og vi har været så tilfredse med det endelige resultat. Uden Sophies ideer og evne til at holde styr på alt, kunne vi stadig have stået her med hammeren", indrømmer Marius.

Læs også: Michael og Marie-Louise elsker DIY: ”Vi har gjort os utrolig meget i gør-det-selv-projekter”

Friske blomster på bordet.
Sophie kan godt lide at have friske blomster på bordet som en lille påmindelse om sommer og grønnere tider. Vasen er fra Hay, og lysestagerne er fra H&M Home.

"Men hun er næsten hurtigere end sin egen skygge, når hun arbejder. Men jeg er måske mere nøjagtig", siger han. Og det er Sophie helt enig:

"Marius er den, der sørger for, at tingene bliver gjort rigtigt. Han går op i kvaliteten af arbejdet og kan tage æren for, at tingene får en god finish. Jeg vil gerne arbejde med ti projekter på samme tid, og så gør det ikke så meget, hvis jeg begår nogle fejl hen ad vejen. Derudover er han god til at motivere folk. Han er svær at sige nej til, så vi har fået meget uvurderlig hjælp fra gode venner."

En åben reol med glashylder i sort.
En åben reol med glashylder i sort indramning rummer en række smukke detaljer og fremstår enkel og let imod den grå væg.

Et godt team

Sophie og Marius havde klare ønsker for, hvordan deres fælles bolig skulle være, og for at det kunne lade sig gøre, fjernede de det meste af det eksisterende i lejligheden. Vægge blev væltet for at sikre optimale lysforhold. De ville også have rene flader. Køkkenet blev flyttet, og skabe og opbevaringsløsninger blev indbygget. Alle døre, bortset fra badeværelsets, blev fjernet, og kun gulvlisterne fik lov at blive. Det oprindelige trægulv blev slebet ned og behandlet med mat maling.

"Det kræver meget at renovere en bolig ved siden af to fuldtidsjobs, men vi er et overraskende godt team. Måske ikke de mest handy, men vi er to projektledere, der ved, hvordan man får tingene til at ske", siger Sophie.

Flot og enkelt køkken i mørke farver.
Alle højskabene i køkkenet er placeret på samme væg. Det er både en praktisk og enkel løsning. Omkring vasken har parret fravalgt overskabe for at køre enkelheden helt ud. Skabene er fra Ikea med håndtag i læder, som parret har fået en buntmager til at lave.

Læs også: "Vi gik efter et håndværkertilbud eller et dødsbo for at kunne skabe vores helt eget fra bunden. Jo mere medtaget jo bedre"

"Vi havde en klar ide om, hvad vi ønskede med boligen, og hvad vi kunne lide, men der opstod også en del spontane løsninger undervejs", fortæller Marius.

Sophie har stået for det meste af interiøret, men Marius havde en enkelt kamp at udkæmpe: Vaskerummet skulle adskilles fra badeværelset. Den vandt han. De ville begge to gerne have farver i hjemmet, men Marius kan bedst lide de mørkere toner, mens Sophie foretrækker noget lysere. Det har ført til en spændende blanding af farver på møbler, hele og halve vægge og køkkenfronter. Men selv om de nu er meget tilfredse med det hjem, de har skabt, klikker de stadig ind på brugtsider i ny og næ og udelukker ikke, at de igen kaster sig ud i nye renoveringsprojekter. Sophie trives godt i et konstant forandringsmodus.

"I det øjeblik vi lagde dørmåtten på plads og flyttede ind, var jeg parat til at gøre det hele igen. Jeg bliver så inspireret af tendenser, og af hvordan andre bor, og hvis vi havde haft tid, ville vi have lavet om hver anden uge", joker Sophie.

Emhætten er indbygget i loftet i den flotte køkken.
Emhætten er indbygget i loftet, som er sænket i den bagerste del af rummet. Det skaber mere intimitet i køkkenet og betyder samtidig, at væggen fremstår som en ren flade. Køkkenet er fra Ikea og, loftslampen er fra Bolia.
Rundt spisebord i hjørne.
Spisebordet står i et hjørne af stuen, hvor der stort set ikke er gjort andet ud af udsmykningen end at hænge tre lamper fra Normann Copenhagen sammen i en gruppe, hvilket er meget effektfuldt. Billederne på væggen er fra PrintsProjects og købt på Etsy. Spisebordet fra det norske møbelbrand Hødnebø er fundet brugt på nettet. Stolene er fra Bolia.
Den rødlilla plante matcher farverne på puderne i sofaen og er med til at skabe en farvemæssig helhed i rummet.
Den rødlilla plante matcher farverne på puderne i sofaen og er med til at skabe en farvemæssig helhed i rummet. Lampen på gulvet har parret fået af Sophies mor.
Sofa i gæsteværelset der skaber en hotelstemning.
Sofaen i gæsteværelset er et loppefund, som sammen med væggene i næsten samme farve skaber en eksklusiv hotelstemning. Puderne er fra Ikea, og sofabordet med bordplade i rød marmor er fundet brugt i onlineuniverset Tiseit.com.
Gæsteværelse malet i en varn farve.
Både loft og vægge i gæsteværelset er malet i farven Cashmere fra Jotun, der tilfører rummet varme. Sofaen er et loppefund, der har fået lidt ekstra puder, som alle er fra Ikea. Puffen er et arvestykke. På skænken fra Bolia har parret skabt en endnu mere ekslusiv stemning i form af en bakke med shaker og whiskyglas.
Lette gardiner fra loft til gulv i samme cremefarve som sengetæppet understreger enkelheden i soveværelset.
Lette gardiner fra loft til gulv i samme cremefarve som sengetæppet understreger enkelheden i soveværelset. Gardinerne er fra Mimou. Den hvide pendel er fra House Doctor, og stolen er fra Søstrene Grene.
Vægge og lofte malet i forskellige kølige blå nuancer i soveværelset.
Parret har valgt at male vægge og loft i forskellige kølige blå nuancer, som præger den i øvrigt minimalistiske indretning og nærmest omslutter soveværelset. Den lyseblå farve er Vattenfall fra Becker, den mørke er Beckers Denim 749. Sengetøjet er fra Ikea og H&M Home.
Soveværelset i blå nuancer.
De to indrammede plakater på væggen er fra Desenio. Lampen på det lille natbord er fra Ellos.

Anbefalet til dig