Køkken
SPONSORERET indhold

6 ting, du helt sikkert glemmer at rengøre

Mange af os overser nogle af de mest almindelige ting i hverdagen, når vi gør rent. Hvor mange ting på listen glemmer du at rengøre?

Af: Julie Svarrer Foto: Getty Images
15. feb. 2020 | Bolig | Hjemmet

Du støvsuger gulvet, vasker dit tøj og tørrer bordet af efter dig.

Men prøv at tage et kig ned på fx din fjernbetjening: Hvornår er den sidst blevet gjort rent?

Eller hvad med salt og peber-sættet, du dagligt griber fat om, eller puderne i soveværelset, som du hver nat lægger dit hoved ned på?

LÆS OGSÅ: Rengøring: Tips til rengøring af dit hjem og dine ting

Mange af os glemmer nogle af de mest almindelige ting i vores hverdag, når vi finder rengøringsspand og moppe frem for at gå i krig mod nullermændene. Derfor kan det være en god idé at være opmærksom på de oversete "syndere" i vores hjem, som måske kunne trænge til en kærlig hånd med rengøringskluden eller en tur i vaskemaskinen.

Se her listen over seks ting, som vi ofte glemmer at gøre rent:

1. Opvaskemaskinen

Din opvaskemaskine rengør ikke dit service ordentligt, hvis du glemmer at rense filtret for madrester. Husk også at afkalke maskinen ved at fylde sæbeskuffen med citronsyre og køre en tom maskine ved 60 grader. Gummilisterne kan du desuden vaske med varmt vand og sæbe.

2. Fjernbetjeningen

Din fjernbetjening samler rigtig mange bakterier og snavs, når den går fra hånd til hånd og er derfor en stor smittekilde, hvis der er sygdom i familien. Rengør den med et desinficerende rengøringsmiddel beregnet til elektronik. Du kan bruge en vatpind til at komme godt rundt omkring knapperne.

3. Dyner og hovedpuder

Din dyne og hovedpude har godt af en tur i vaskemaskinen mindst en gang hvert halve år, hvis du vil undgå for mange husstøvmider. Vask dem ved 60 grader og tør dem i tørretumbleren efterfølgende. De tager lang tid om at tørre på tørresnoren, og fyldet kan klumpe sig sammen.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan bekæmper du husstøvmider

4. Indkøbsnettet

Dit indkøbsnet kan blive ret beskidt efter mange ture i supermarkedet, og i stedet for at putte friske madvarer ned til bakterierne, kan du med fordel give det en tur i vaskemaskinen.

5. Kruset til tandbørsten

Dit tandkrus samler vand og tandpastarester. Når du alligevel gør badeværelset rent, kan du jo give kruset en omgang med en skuresvamp. Så slipper du også for at putte en beskidt tandbørste i munden.

LÆS OGSÅ: Hvor ofte skal man skifte tandbørste?

6. Salt- og peberkværnen

Salt og pebersættet er små bakteriebomber på spisebordet, hvis ikke du husker at give dem en tur i opvaskemaskinen med jævne mellemrum. Du kan også tørre dem af med en fugtig klud efter hvert måltid.

Anbefalet til dig