Designerparret Berit Solmunde og Michael Lindgård Sørensen har fyldt deres lejlighed med hjemmelavede, geniale ideer, som de gerne deler med dig. Find din favorit!
Tæppestykker på væggen, gamle rør som garderobestativ – eller hvad med en bunke malede bøger som natbord? Berit Solmunde og Michael Lindgård Sørensen er som designuddannede ikke bange for at eksperimentere i hjemmet. Får en af dem en ide, bliver den straks prøvet af i kælderrummet, der hører til lejligheden på Amager.
– Nogle gange trækker vi lidt i hver vores retning. Michael kan godt lide det upolerede og rå, mens jeg bedst kan lide at lave forandringer med maling, maskingtape eller andet. Men vi synes begge, at det er sjovt at lave om på tingene, forklarer Berit, der f.eks. har tryllet nogle vandrør om til en lysestage. Michael, der er en del af designtrioen Jutlaend, har bl.a. forvandlet en fiskestang til en gulvlampe.
– Vi får tit hver vores ide, men er gode til at finde et kompromis og sammen få en helt tredje ide. Vi køber sjældent møbler, men vil hellere sætte vores eget præg på tingene, siger Berit.
Parret har desuden som hobby at tage i genbrugsbutikker og på loppemarkeder og finde et kup til indretningen. Ting, som de nemt kan ændre, så de passer til deres stil.
– Vi kan godt lide jagten og at finde noget helt særligt blandt alt det grimme. At give tingene nyt liv og få nogle originale og ikke mindst billige løsninger i hjemmet, siger Michael.
Parrets næste projekt i hjemmet er at finde et nyt spisebord. Og mon ikke det ender med en hjemmedesignet udgave?
Parret har indrettet sig med hvidt, sort og træ for et enkelt, råt look. Spisebordsstolene er et miks. Værkstedspendlen er fundet i en genbrugsbutik. På hylden står lampen Æ Lamp, designet af Michael og hans designerteam Jutlaend. Den kan købes på jutlaend.dk eller hos designlight.dkAstack lysestagen er fra Helgo, flisen er fra Retro Villa, træfad og skål er genbrugsfund.
Parret har indrettet sig med hvidt, sort og træ for et enkelt, råt look. Spisebordsstolene er et miks. Værkstedspendlen er fundet i en genbrugsbutik. På hylden står lampen Æ Lamp, designet af Michael og hans designerteam Jutlaend. Den kan købes på jutlaend.dk eller hos designlight.dk
Astack lysestagen er fra Helgo, flisen er fra Retro Villa, træfad og skål er genbrugsfund.
Vase af flaske
En simpel, men cool måde at lave din egen lysestage på, er at male en flaske ensfarvet.
Sådan gør du: Sæt en vinflaske ned i varmt vand med opvaskemiddel, så mærkaten bliver blødt op og nem at fjerne. Skyl og tør flasken godt af, og mal den med spraymaling, så malingen bliver lige fordelt overalt.
Lampen har Michael lavet af en bordlampe, der var gået i stykker, og en fiskestang fra sin barndom.
Lampen har Michael lavet af en bordlampe, der var gået i stykker, og en fiskestang fra sin barndom.
Lampe af fiskestang
Annonse
Sådan gør du: Før en ledning igennem, hvor snøren plejer at sidde på fiskestangen. Sæt en fatning med en lampeskærm fast øverst på fiskestangen, og sæt håndtaget på fiskestangen ned i f.eks. en gammel standerlampefod af støbejern.
Rå stålreol
Rå stålreol
Byg en rå reol
Berit og Michael kunne ikke finde en reol, de begge kunne lide, så selvfølgelig lavede de deres egen industriinspirerede reol, der er med til at give hjemmet et lidt maskulint præg.
Sådan gør du: Reolen består af perforerede galvaniserede vinkeljern/skinner, 4 lange (til højden), 4 mellemlange (til bredden) og 10 korte (til siderne/hylderne). Sæt delene sammen med bolte og møtrikker. Som hylder er der brugt 3 finerplader, skåret til efter mål. Monter 4 hjul til sidst. Alle materialer kan købes i byggemarkeder.
Striktrøjen er fra Færøerne, hvor Berit er fra, og krukken med låg er fra Uh la la Ceramics.
Striktrøjen er fra Færøerne, hvor Berit er fra, og krukken med låg er fra Uh la la Ceramics.
Natbord af bøger
Leder du efter et sjovt og anderledes sengebord, er Berits bud værd at overveje. En sjov, nem og hurtig løsning.
Sådan gør du: Find de bøger frem fra gemmerne, som du aldrig vil læse igen. Vælg gerne tykke bøger, så skal du ikke bruge så mange. Klistr bøgerne sammen i en lidt forskudt stak med en limpistol, og spraymal til sidst stakken hvid – eller i din yndlingsfarve.
Michael har designet både sofabordet med håndtag og den formbøjede bladholder i sofahjørnet. Og Berit har lavet vægdekorationen af foldede trekanter i karton. Lamperne er fra Nevvvorks.I køkkenet er der indrettet enkelt, men med små iøjefaldende farveklatter. På væggen hænger viskestykkeholdere, som er et af Berits designprojekter fra Teko.
Michael har designet både sofabordet med håndtag og den formbøjede bladholder i sofahjørnet. Og Berit har lavet vægdekorationen af foldede trekanter i karton. Lamperne er fra Nevvvorks.
I køkkenet er der indrettet enkelt, men med små iøjefaldende farveklatter. På væggen hænger viskestykkeholdere, som er et af Berits designprojekter fra Teko.
Skammel med nyt look
Den gamle bodega-skammel er et genbrugsfund, der har fået nyt liv med maling.
Sådan gør du: Dyp ganske enkelt skamlens ben i et glas med en rest maling. Eller brug malertape, hvis du foretrækker mere lige kanter og at male med pensel.
Stage af rør
Annonse
Stage af rør
Stage af rør
Lysestagen består af fire stykker rør og en muffe til at samle dem.
Sådan gør du: Find nogle gamle stumper vandrør, og sæt dem sammen ved hjælp af en rørpumpetang. Køb delene hos din lokale VVS’er, eller find dem på genbrugsstationer eller i byggemarkedet. Tjek gerne, om delene passer sammen, inden du slæber dem med hjem.
Tøjstativ af rør
Tøjstativ af rør
Tøjstativ af rør
Da Michaels forældre skulle have skiftet alle deres vandrør, så Berit straks muligheden i at lave sit eget tøjstativ.
Sådan gør du: Stativet er sat sammen af forskellige rør i forskellige længder til ben, fødder og overligger. Find dem på genbrugsstationer eller byggemarkeder. Se gerne efter, om delene passer sammen, inden du slæber dem med hjem. Tjek f.eks. bloggen passionsforfashion. blogspot.dk for detaljer! Men du kan også snyde og købe et lignende stativ f.eks. hos hipvilla.com
Berit og Michaels bedste tips
Tag på loppemarked i Jylland, her får man langt mere for pengene, og der er mere at vælge imellem.
Gå på jagt efter ting i forskellige materialer for at skabe kontraster. Bland f.eks. varme og kolde materialer som metal og træ. Eller stentøj og nyt skinnende keramik.
Frisk op med maling – selv den kedeligste bakke eller skammel kan blive fin.
Fortæl historier med de ting, du laver, f.eks. ved at bruge noget fra din barndom eller arvestykker.
Køb det, du synes er smukt og sjovt, men husk at blande nyt og gammelt for at få en god balance.
Om designerne
Berit Solmunde er uddannet fra Teko Designcenter og arbejder til dagligt i butikken Retro Villa. Michael Lindgård Sørensen er uddannet fra Teko Designcenter og arbejder til dagligt i Designdelicatessen og er en del af Designtrioen Jutlaend.