Billigt genbrug: Fin lille taske lavet af slips fra Hendes Verden
Foto: Marc Fluri

Billigt genbrug: Fine tasker lavet af slips

Start slipsejagten i den lokale genbrugsbutik eller i onkel Åges klædeskab - for her er den nemmeste og mest geniale idé til, hvad de kan bruges til.

2 smarte tasker lavet af slips

Du skal bruge:

  • Gamle eller nye slips
  • Møbelsnor/anoraksnor
  • Velcrobånd

Slipsetaske_med_snor.jpg

Mobiltaske med snor

Mål din mobiltelefon, og find et slips, der er bredt nok. Spræt sømmen op på bagsiden af slipset. Pres stoffet (inkl. indlægsmaterialet), så slipset er bredt helt ud. Pres og fold siderne ind mod midten igen, men så slipset nu får den samme bredde (fremfor den oprindelige koniske facon). På grund af den nu udvidede bredde indsættes en kile/et ekstra stykke slipsestof for ensartet at få dækket hele bagsiden af slipset. Ombukket syes fast med små sting. Beregn, at længden på slipset/ størrelsen på etuiet passer til både længde, bredde og højde på din mobil, og husk sømrum (inkl. 3 cm’s søm til ombuk øverst). Stoffet foldes på tværs af slipset, så den rette størrelse på etuiet fremkommer. Her besluttes det, hvor meget af slipsespidsen/klappen, der skal overlappe og benyttes til klap/ lukkemekanisme. Sømmen øverst ombukkes og maskinsyes med to stikninger med en trykfodsbredde imellem. Tilslut syes de to sidesømme sammen, også med to stikninger.

Lukning: Klip et stykke velcrobånd på 2 x 2 cm. I hånden syes den bløde del fast yderst i spidsen af klappen, og den anden del placeres et stykke nede på forsiden af etuiet. Undlad at sy helt igennem på klappen, så stingene ikke kan ses på forsiden. Pimp evt. det færdige resultat op med små slipselabels.

Slipsetaske_lille.jpg

Lille taske af slips


Fremstilles som mobiletuiet, dog lidt bredere, i ønsket længde og med hank eller strop. Valget af snor kan give tasken det look, du gerne vil have, f.eks. fint, råt eller sjovt. Klip ca. 150 cm snor, og bind en knude i begge ender. Fastgør snoren i den yderste kant af tasken med singlesting, der syes i hånden: små lodrette sting, der slanger sig og syes fra side til side/fra tasken over til snoren. Stingene bliver usynlige, da nålen bevæger sig inde i snoren og inde i folden af stoffet. Sy snoren grundigt fast. Placer små slipselabels som pynt hen over snoren, dvs. ca. halvdelen på forsiden og resten på bagsiden af tasken.

Hendes Verden nr. 39/2013

Se, hvad vi ellers skriver om: Sy