Dominostrik

Dominostrik

Domino

 Lær dominostrik her

 

1. S-opslagning – 1 m på hver p (læs, hvordan du gør i vejledningen for puden).

2. S-opslagning – m fra højre p sættes drejet over på venstre p.

3. Firkant A er færdig. Slut-m bliver på p.

4. Masker til firkant B er strikket op og slået op langs firkant A.

5. Firkant B er færdig. Slut-m bliver på p.

***

Pude i dominostrik

Størrelse: 31 x 31 cm.
Garn: Baby- og Hosegarn, 1 ngl i hver af fv 14, 17, 18, 87 og 89 fra Coats HP.
Kvalitet: 80 % uld, 20 % polyamid. 50 g = 210 meter.
Pinde: 2 strømpep nr. 3.
Tilbehør: 1 monteringspude, 30 x 30 cm. 1 stk. bomuldsstof til bagside, 40 x 40 cm. Sytråd.
Strikkefasthed: 1 firkant måler 5 x 5 cm.
Passer strikkefastheden ikke, må der prøves med finere eller grovere p.
Strikket opslagning (s-opsl): Det er vigtigt, at m slås op på denne måde, så kanten bliver elastisk. Slå 1 m op, tag p med m over i venstre hånd, og strik den r uden at løf-te den af p. Der er 1 m på hver p (billede 1). Sæt m fra højre p drejet over på venstre p. Der er 2 m på venstre p (billede 2). Fortsæt således med at strikke nye m op, og sæt dem over på venstre p efterhånden, til der er det ønskede antal m. 

Kantmasker: For at få kanterne pæne strikkes kantmaskerne således: Tag 1. m r løs af på alle p, undtagen på 1. p i hver firkant, her strikkes m r. Strik sidste m vrang på alle p.

Retsiden: Ved s-opsl kendes retsiden på, at garnenden hænger i højre side af arb.

Pude: Denne består af 36 små firkanter, der er delt op i 4 dele hver på 9 firkanter. Begynd med firkant A, og fortsæt med firkant B og C til en række med 3 firkanter. Så strikkes 2 rækker mere ovenpå (firkant D – I) i samme retning. Pudens 1. del er fær-dig.
Skift strikkeretning ved at dreje arbejdet en kvart omgang mod uret og fortsætte med firkant J, K, L osv. Skift retning for hver fjerdedel af puden. 

Pude
Firkant A: Slå 27 m op med s-opsl og fv 14.
1. p (vrangsiden): Strik r til sidste m, 1 vr.
2. p (retsiden): 1 r løs af, 11 r, 1 r løs af, 2 r sammen, træk den løse m over, 11 r, 1 vr.
3. p og alle efterfølgende ulige p: 1 r løs af, r til sidste m, 1 vr.
4. p: 1 r løs af, 10 r, 1 r løs af, 2 r sammen, træk den løse m over, 10 r, 1 vr.
6. p: 1 r løs af, 9 r, 1 r løs af, 2 r sammen, træk den løse m over, 9 r, 1 vr.
Fortsæt med indt på alle retsidep, idet der for hver gang strikkes 1 m mindre på hver side af indt, til der er 1 m igen. Lad m blive på p (billede 3).

Firkant B: Brug den sidste m fra firkant A som 1. m i firkant B. Saml 13 m op langs venstre side af firkant A med fv 18. Tag arb i venstre hånd, og slå 13 nye m op med s-opsl = i alt 27 m (billede 4). Strik færdig som A (billede 5).

Firkant C: Strikkes som firkant B i fv 89.

Firkant D: Slå 13 m op med s-opsl og fv 17, og saml yderligere 14 m op langs øverste side af A, se diagram. Strik færdig som de øvrige firkanter.

Firkant E: Strik 13 m op langs venstre side af D, 1 m i hjørnet ved A og 13 m langs øverste side af B, se diagram.
Fortsæt med firkanter i alfabetisk rækkefølge og farver, som vist i diagrammet. Strik m op langs eksisterende kanter, eller slå nye m op med s-opsl. Vend arbejdet en kvart omgang mod uret efter firkant I, R og Æ, så strikkeretningen ændres. Vend diagrammet samtidig, så er det nemmere at følge.
Når alle firkanter er strikket, strikkes hestetømmekant hele vejen rundt om pudestykket. Der bruges strømpep, idet der hele tiden begyndes i samme ende af p (arb vendes ikke): Slå 4 m op på den ene strømpep, saml kantm i det ene hjørne af det strikkede stykke op bagfra, idet garnet holdes bag arb (billede 6), * uden at vende arb trækkes garnet frem i strikkeposition, 3 r, strik den sidste m vr sammen med kantm, saml næ-ste kantm op på samme måde, dvs. bagfra med garnet bag arb *, gentag fra * til * hele vejen rundt om pudestykket. I hjørnerne strikkes 3 p uden at strikke sammen med kantm, så hjørnet rundes uden at stramme. Sy enderne af kanten sammen med maskesting.

Montering: Hæft alle ender på det strikkede stykke. Buk kanterne om på stoffet, så målene passer med det strikkede, og sy stoffet fast til bagsiden langs 3 sider med sytråd – sy i underkanten af hestetømmen. Læg monteringspuden i betrækket, og sy den sidste side sammen.Se diagrammet til puden her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Strikkeskole lær at strikke

610x200_woordy_dmjpg.jpg