Julepatchwork: Flot patchworkstjerne fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Julepatchwork: Flot patchworkstjerne

Det er et dejligt sofahyggeprojekt at sy patchwork over pap. Her skal der 60 trekanter til, der til sidst samles til den flotte stjerne.

Af: Pia Aas Degn Foto: Jacqueline Fluri
27. okt. 2015 | Håndarbejde | Hendes Verden

**

Patchworkstjerne

Materialer:

  • Karton
  • Mønstrede og ensfarvede bomuldsstoffer/ stofrester
  • Kraftig guldtråd
  • Engangsvaskeklude
  • Mellemstore guldperler
  • Limstift. Alle materialer er fra Panduro Hobby.

Vejledning: Overfør trekantskabelonen til karton. Klip efter skabelonen 60 stk. i karton og 60 stk. i engangsvaskeklude. Læg hver trekant i karton sammen med en vaskekludstrekant, og hold de 2 lag sammen med lidt lim. Efter skabelonen klippes nu 60 stk. i stof med ca. 1 cm’s sømrum hele vejen rundt. Placer den enkelte pap/vaskekludstrekant på stoftrekantens bagside, fold sømrummet indover, og sy sømrummet ned. Sy således stof omkring alle trekanterne. Saml derefter trekanterne 3 og 3, i alt 20 bunker med 3 trekanter i hver. Sy derefter 3 trekanter sammen til en “pyramide”, idet der sys med kastesting igennem alle lag.

Sy således 20 “pyramider”. Saml stjernens top ved at sy 5 pyramider sammen. Sy derefter 10 pyramider sammen til en lang “strimmel”, og sy strimlen til langs toppens bund. Undlad at lukke ringen før senere. Saml stjernens bund ved at sy 5 pyramider sammen, undlad at lukke den sidste side før senere. Sy nu bunden fast til midterstrimlen. Inden de sidste sider sys til, trækkes en dobbelt tråd til ophæng igennem midten af stjernens top. Hæft enderne med et par knuder, og træk efterfølgende en perle på ophængstråden og ned til stjernemidten. Sy en perle fast på samtlige stjernespidser samt i de øvrige samlinger. Luk til sidst stjernen ved at sy de sidste åbninger til med små sting fra retten.

Se skabelonen til patchworkstjernen her

Hendes Verden nr. 44/2010

► SE OGSÅ: Julepatchwork: Lav en flot hjerteløber 

► SE OGSÅ: Julepatchwork: Lav et fint juletræstæppe

► SE OGSÅ: Flot klokkestreng syet efter stampteknik