Strik selv: Flot pude med stjerne fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Strik selv: Flot pude med stjerne

Stjernen er et af de fine motiver, vi kan bruge i vinterhalvåret.

Af: Citrus Press Foto: Christina Birch
25. dec. 2014 | Håndarbejde | Hendes Verden

Strik med stjerne
Mål: 40 x 40 cm.
Materialer: Gråbrunt uldgarn passende til p nr. 12 (der kan sagtens strikkes med dobbelt garn) til puden og uldgarn i Fuchsia til broderiet • Monteringspude, 40 x 40 cm • Stoppenål
Pinde: Nr. 12.
Strikkefasthed: 8 m = 10 cm.

► SE OGSÅ: 10 fine puder du nemt selv kan sy, strikke & hækle

Slå 32 m op på p nr. 12 (eller hvad du skal bruge for at overholde strikkefastheden). Strik seks pinde r, så der kommer en retrillekant til lukningen på bagsiden. Fortsæt i glatstrikning (skiftevis en pind r og en pind vr), indtil stykket måler 90 cm. Luk løst af. Sæt en mærketråd på midten af arb, og brug den til at placere midten af broderiet ud fra. Tegn en stjerne op på papir efter skabelonen, og sæt den fast med et par knappenåle ud fra mærketråden. Markér stjernens form hele vejen rundt med en tynd ritråd. Brodér med kædesting hele vejen rundt. Det er vigtigt ikke at stramme for meget, da strikken nedenunder er fleksibel. Når den første omgang er broderet, fortsættes der en omgang til med kædesting helt tæt på første omgang. Find pudens sider/foldekanter ved at måle 20 cm ud på hver side af midten (ved mærketråden). Fold enderne ind, så de overlapper hinanden, og retrillekanten ligger øverst. Sy puden sammen i siderne med madrassting fra retsiden. På midten, hvor bagstykkerne overlapper, sys der ad to omgange, så begge ender bliver fæstnet, og bagefter sys 5 cm ind/op i hver side, så åbningen bliver lukket lidt til.

Se diagrammet til pude med stjerne her

TIP

Har du mod på udfordringen, kan der jo også broderes hjerter eller andre favoritter, så længe der er en glatstrikket bund at gøre det på.

Hendes Verden nr. 52/2013