Strikket babusjka pude fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Strikket babusjka pude

Det tager lidt tid at strikke babusjkapuden, men resultatet er super- hyggeligt og noget, der vil passe på alle pigeværelser.

Af: Stine Johansen Foto: Line Falck
01. jul. 2013 | Håndarbejde | Hendes Verden

**STRIKKET BABUSJKA PUDE

Str.: Højde ca. 38 cm.
Garn: Muskat, 1 ngl i hver af farverne rød (fv 12), turkis (fv 32), lyserød (fv 05), lime (fv 53), råhvid (fv 08), sort (fv 17) og lilla (fv 14) fra Garnstudio.
Kvalitet: 100 % bomuld. 50 g = 110 meter.
Tilbehør: Fyldevat, en rest gult bomuldsgarn, Cotton 8 fra Mayflower og 1 rød perle.
Pinde: Nr. 4 og hæklenål nr. 2½.
Strikkefasthed: 19 m i glatstrikning på p nr. 4 = 10 cm.
Bemærk: Første p i diagrammet er vr-siden af arb. Der er IKKE indtegnet symboler for indt i beg og slutn af p i diagrammet. Indt er markeret som takker i hver side: I beg af p fra r-siden af arb strikkes 2 r sm og i slutn af p fra r-siden af arbtages 1 r løs af, 1 r, træk den løse m over.

Dukken består af 2 stykker.

Bagstykke: Slå 16 m op på p nr. 4 med rød. Strik glatstrikning, start med 1 p vr fra vr-siden af arb. På de næste 2 p slås 5 m op i slutn af hver p (= 26 m på p), strik yderligere 1 p rød og fortsæt i striber * 4 p turkis og 4 p rød *, gentag fra * til * til der i alt er strikket 6 striber rød (incl. bunden). Samtidig med at der strikkes striber slås 2 nye m op i hver side på hver 2. p til der er 38 m på p. Herefter tages 1 m ud i hver side på hver 2. p i alt 3 gange (= 44 m på p). I den allersidste turkise stribe tages der på 3. p 1 m ind i hver side af arb. Gentag denne indt i den sidste røde stribe, dvs. efter yderligere 4 p (= 40 m på p). Bemærk at den sidste p med rød strikkes fra r-siden af arb. Fortsæt herefter med at strikke efter diagrammet, men uden ansigtet dvs. udelukkende med lilla og indtagninger i siderne (se Bemærk). Når der er 10 m tilbage på p lukkes m af.

Forstykket: Slå op, og strik som bagstykket, men med ansigt efter diagrammet. Ved farveskift snoes garnet på vr-siden af arb.

Montering: Sy dukken sammen, men lad et lille hul stå til at fylde fyldevat i. Sy hullet til.

Med en rest gul Cotten 8 og hæklenål nr. 2½ hækles en blomst: Hækl 3 lm og saml dem til en ring med en km i første lm. 1. omg: 1 lm (= 1. fm), om ringen og opslagstråden hækles i alt 10 fm. 2. omg: Hækl 5 lm-buer således: * 3 lm, spring 1 fm over, 1 fm i næste fm *, gentag fra * til * omg rundt. 3. omg: * (1 fm (den første fm erstattes af 1 lm), 3 stgm, 1 fm) om lm-buen * gentag fra * til * til der er hæklet om alle 5 lm-buer. Sy blomsten fast i dukkens sorte "hår" med en perle i midten.

Se diagrammet til dukken her

Hendes Verden nr. 27/2011

► SE OGSÅ: Strik uden pinde: Flotte puder

► SE OGSÅ: Skønne lakridskonfektpuder

► SE OGSÅ: Strik selv: Flot pude med stjerne