Sy selv: Sød bakkeserviet fra Hjemmet
Foto: Thomas Hergaard De små firkanter er syet sammen, så de danner dekorative diagonale striber.

Sy selv: Sød bakkeserviet fra Hjemmet

Sy selv: Sød bakkeserviet

Giv køkkenbordet lidt nyt liv med en sød bakkeserviet.

Færdigt mål:

31 x 45 cm

Materialer:

29 x 32 cm grønt stof, 32 x 45 cm tyndt pladevat, 31 x 45 cm til bagstykke, patchworkkarton og rester af lyse bomuldsstoffer.

Vejledning:

Klip 40 firkanter og 36 trekanter i patchworkkarton og klip i stof som beskrevet under vejledning til ophæng (se opskriften på ophæng her).

Der er et patchworkstykke i hver side af bakkeservietten. Til hvert patchworkstykke skal der bruges 20 firkanter og 18 trekanter.

Række 1:

2 firkanter.

Række 2:

1 firkant, osv.

Hvert sidestykke består af 13 rækker. Fyld ud med trekanter. Klip til, så siderne bliver lige. Sy et patchworkstykke på ret mod ret på siderne (der er 32 cm lange) af det grønne stykke. Skær en monteringsstrimmel i gult eller grønt stof, 3,5 cm bred x arbejdets omkreds.

Montering:

Klip bagstykke og pladevat en anelse større end forstykket. Læg for- og bagstykke vrang mod vrang med pladevat imellem. Ri de 3 lag sammen.

Quilt skrå linjer fra yderkant til yderkant, så de flugter med hver anden søm mellem trekan-terne. Klip overflødigt bagstyk-ke og pladevat af.

Læg monteringsstrimlen ret mod ret på arbejdet og sy gennem alle 3 lag. Fold sømrummet ind, buk strimlen om til vran-gen, så der dannes en ¾ cm bred kant, og sy det fast i hånden med små sting.

QUILTEMØNSTER - KLIK HER

Her får du opskrifterne på de andre fine ting, du kan se på billedet:

Ophæng - klik her

Grydelapper - klik her

Brødkurv - klik her

Se, hvad vi ellers skriver om: Sy