
Annonse

Annonse
Annonse
Ingredienser Jogurt. Kompot: 250 g rabarber, 50 g sukker og vand. Mysli: 2 skiver rugbrød (gerne tørt), 100 g havregryn, 50 g mandler og 2 spsk. honning. Skær rabarber ud i små stykker. Varm dem op med sukker og vand ved svag varme i en gryde i 5-6 minutter, til kompotten er jævn. Smuldr rugbrødet. Hak mandlerne. Varm honningen op på en pande. Rist brød, mandler og havregryn på den varme pande i et par minutter. Servér jogurt med kompot, mysli og lidt sirup.
Ingredienser 400 g kogte kartofler, 75 g chorizopølse, 5 æg, 4 spsk. mælk, 1 grøn peber, 3 forårsløg, salt, peber og purløg. Smør til stegning. Skær kartofler og pølse i fine skiver. Hak peberfrugten fint. Varm smørret op på panden, og svits grønsager og pølse i et par minutter. Pisk æggene sammen med mælk, salt og peber. Hæld blandingen over grønsagerne. Bag omeletten, til den er gylden og gennemstegt. Servér med purløg.
Ingredienser 500 g hindbær, ribs eller jordbær og 275 g sukker. Blend bær og sukker i en gryde. Bring dem i kog ved svag varme, og lad det simre i 5-10 minutter under omrøring. Kom syltetøjet i rene glas, og luk til. Du kan lave syltetøjet med én type bær eller blande forskellige bær.
Ingredienser 50 g gær, 6 dl lunken vand, 3 spsk. olie, 1 spsk. salt, 1 spsk. sukker, 750 g hvedemel, 250 g grovere mel, birkes og lidt mælk til pensling. Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt olie, salt og sukker. Rør melet i, og ælt dejen godt. Stil den til hævning i 1 time. Form dejen til 16 boller. Læg dem på en bageplade på bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 min. Pensl bollerne med mælk, og drys med birkes. Bag bollerne i 20 min. ved 225 grader.
Ingredienser 100 g smør, 5 dl mælk, 50 g gær, 1,5 dl sukker, 1/2 tsk. salt og 900 g hvedemel. Fyld: 150 g blødt smør, 2 dl sukker, 3 spsk. kanel, flormelis og lidt æggehvide. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælken, og varm, til det er lunt. Hæld blandingen i en skål, og rør gæren ud i. Tilsæt sukker og salt, og rør. Ælt dejen smidig med melet. Lad dejen hæve i 40 minutter. Rør smør, sukker og kanel sammen til fyld. Del dejen i to dele, og rul dem ud i to firkanter, der er lige store. Fordel fyldet på begge firkanter. Læg dejstykkerne oven på hinanden, og rul stramt. Skær rullen ud i ca. 20 stykker. Lad sneglene efterhæve i 40 min. Bag dem i 8 min. ved 225 grader. Bland lidt æggehvide i flormelis til en glasur. Pynt kanelsneglene med glasur, når de er kølet af.
Ingredienser 2 dl mælk, 1 banan og en tynd skive vaniljeis. Blend alle ingredienser. Denne morgendrik er et hit hos de fleste børn. Lav den evt. med isterninger i stedet for vaniljeis, hvis den skal være sundere
Ingredienser Tærtebund: 1 dl grahamsmel, 3,5 dl hvedemel, ½ tsk. salt, ½ dl olie, 5 spsk. vand. Ælt ingredienserne sammen til en fast dej. Rul den ud, og læg den i en smurt tærtebund. Prik dejen med en gaffel, og forbag den i 10 min. ved 200 grader. Fyld: 400 g spinat, 2 dl cremefraiche, 2 æg, salt, peber, 1 fed hvidløg, 200 g gedeost og 100 g revet mozzarella. Vask spinaten, og damp den i et par minutter. Pisk æggene med cremefraichen. Tilsæt salt, peber og det pressede hvidløg. Vend spinaten og små stykker gedeost i æggene. Kom fyldet i tærtebunden. Drys tærten med ost, og bag den i 35 min. Ved 200 grader. TIP: Tærten kan fryses. Tø den op i køleskabet natten over, og lun den i ovnen inden servering.
Ingredienser 1 avokado, 2 æbler og ½ citron. Kør avokado, æble og den skrællede citron igennem saftpresseren. Servér straks.
Ingredienser 1 dl grødris, 1 dl knækkede hvedekerner, 1,5 dl vand, ½ tsk. salt, 6 abrikoser, 3 spsk. kokosmel og ½ bakke hindbær. Lidt mælk og sukker. Stil grødris og hvedekerner i vand i køleskabet i ca. 12 timer. Hak abrikoserne. Put dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne undtagen hindbær. Bring grøden i kog, og lad den koge ved svag varme i ca. 45 min. Rør jævnligt med en grydeske, og tilsæt vand om nødvendigt. Smag til med salt. Servér med hindbær og evt. lidt mælk og sukker.