-
Hvad repræsenterer de 12 astrologiske huse? Bliv klogere her
-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
Chokoladetærte med ristede hasselnødder
En super dejlig, rig chokoladetærte, som holder sig fint på køl i flere dage, hvis den da ikke når at blive spist op.
Ingredienser
- Tærtebund:
- 150 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 100 g smør
- 1 æggeblomme.
- Chokoladecreme.
- 3 dl piskefløde
- 300 g god mørk chokolade
- 40 g smør
- 1 spsk appelsinlikør
- 2 spsk appelsinsaft.
- Pynt:
- 50 g hasselnøddeflager.
- Udstyr:
- En rund tærteform med en diameter på 26 cm, gerne med en aftagelig bund.
Sådan laver du chokoladetærte:
- Tærtebund: Kom hvedemel i en skål med sigtet flormelis. Kom denne blanding i en foodprocessor sammen med smørret, og saml dejen hurtigt med æggeblommen. Du kan også gøre det i hånden.
- Kom dejen i køleskabet i ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader. Kom tærtedejen i en smurt tærteform med bagepapir. Prik bunden med en gaffel, og bag bunden i ca. 15 min. Lad den afkøle.
- Chokoladecreme: Kom fløden i en gryde, og varm op, til den når kogepunktet. Hak chokoladen, og kom den i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør godt, til chokoladen er smeltet. Pisk smørret i cremen sammen med appelsinsaft og likør, og fordel cremen over den forbagte tærteform. Lad kagen stå på køl mindst et par timer.
- Rist hasselnøddeflagerne, til de er gyldne, og drys dem over kagen før serveringen.
- Servér evt. med nogle af efterårets bær, f.eks. brombær og flødeskum eller creme fraiche.