 
        Sommerens nemmeste dessert: Eton mess med råsyltede jordbær
En vidunderlig sommerklassiker! Brug jordbærrene, når de er sødest og rødest.
Eton mess til 4 personer
Total:35 minutter
Ingredienser
- 500 g jordbær
- 2 spsk fint rørsukker
- 1-2 spsk citronsaft
- ca. 20 små købemarengs, alternativt 3 store
- 4 dl piskefløde
- 1 dl cremefraiche 38 %
Sådan laver du Eton Mess
- 1. Skyl og nip det grønne af jordbærrene, og del de større i to. Drys med sukker og citronsaft, og lad jordbærrene stå og trække en halv times tid. Mos herefter halvdelen let sammen med en gaffel.
- 2. Pisk fløden med cremefraichen til blødt skum. Knus marengsen let til store stykker.
- 3. Vend ca. 1 fjerdedel af flødeskum, hele jordbær, moste jordbær og marengs ganske let sammen. Gør det samme med de tre resterende portioner. Servér med det samme.
10 skønne opskrifter med jordbær
- 
    
        Sprøde mandelkager med jordbær og chokolade
- 
    
        Rabarber-jordbær-islagkage
- 
    
        Jordbær-hyldeblomst-marmelade med french toast
- 
    
        Eton mess med jordbær og hyldeblomst
- 
    
        Jordbær-ispinde med mørk chokolade
- 
    
        Salat med jordbær, balsamico og hyldeblomst
- 
    
        Hurtig pulled pork med tacos og spicy jordbærsalsa
- 
    
        Jordbærsuppe med hyld, fløde og grillede jordbær
- 
    
        Sommerlagkage med jordbær, hvid chokolade og mandler
- 
    
        Nem frossen yoghurt med jordbær og kamille
 
     
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        