-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
Indbagt is: Lækker Baked Alaska
Denne smukke dessert vækker helt sikkert barndomsminder hos mange.
Baked Alaska
Denne smukke dessert vækker helt sikkert barndomsminder hos mange. Det luftige lag hvide marengs gemmer på indbagt is, og fordi vi snyder lidt og køber både bunde og is, tager desserten ikke lang tid at lave.
Tid: ca. 25 min. plus frysetid
(4 pers.)
2 lagkagebunde
ca. 1 liter vaniljeis
4 bageringe, ca. 6 cm i diameter og 5 cm høje
Italiensk marengs:
150 g sukker
¾ dl vand
3 pasteuriserede æggehvider
créme brûlèe brænder
1. Udstik lagkagebundene, så de passer i størrelsen til de 4 forme. Du skal bruge 8 bunde i alt.
2. Tag isen ud af fryseren. Beklæd de 4 forme, inklusive bundene, med husholdningsfilm. Stil formene på et skærebræt (der kan være i fryseren), og fyld formene med vaniljeis. Glat overfladen, og dæk formene til. Stil isen i fryseren, og lad dem stå, indtil isen er helt frossen.
3. Lav nu marengsen. Kom sukker og vand i en gryde, og kog, til massen har konsistens som en sirup og danner store bobler. Pisk æggehviderne stive, imens det koger. Tilsæt sukkerlagen i en tynd stråle, mens der piskes. Pisk marengsen ved god hastighed, til den er helt skinnende, blød og fyldig.
4. Tag formene med isen ud af fryseren. Varm dem let mellem hænderne, så isen slipper formen.
5. Fordel nu på 4 tallerkener: en lagkagebund, is og slut med en lagkagebund.
6. Dekorer kagerne med marengsen, så den dækker helt og isolerer isen. Brænd nu forsigtigt marengsen med en créme brûlèe brænder, til den er gylden. Server straks.
TIP:
Hvis du ikke har bageringe, kan du lave en stor islagkage i stedet for fire små!
► SE OGSÅ: Citronfromage-is med pistacier
► SE OGSÅ: Issandwich med mango
► SE OGSÅ: Nem vandmelon-is