Muslinger i rød karry

Muslinger i rød karry

Muslinger er (også) skønne om vinteren og bliver et fyldigt hovedmåltid i selskab med mættende boghvede og broccoli. Tag gerne to dybe pander eller store gryder i brug, så får du mest varme og de bedste muslinger.

4

Ingredienser

  • 2 dl boghvedesalt
  • 2 løg
  • 2 stilke citrongræs
  • 3 fed hvidløg
  • 1 ½ -2 kg blåmuslinger
  • 4 limeblade
  • 3-4 spsk rød karry (eller efter smag)
  • olivenolie
  • 2 dl kokosmælk
  • 2 dl vand
  • saft af 1 lime
  • 1 broccoli, ca. 400 g

Sådan laver du muslinger i rød karry:

  1. Skyl boghveden, og kog den mør i kogende vand, ca. 15 minutter. Salt den, og dræn overskydende vand fra den.
  2. Snit løgene i både.
  3. Bank citrongræsset, så det åbner sig og afgiver mere smag. Flæk det.
  4. Skær hvidløget i tynde skiver.
  5. Rens muslingerne, fjern skæg, og kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
  6. Sauter karry i lidt olivenolie i en stor, varm gryde. Kom muslinger, løg, citrongræs, hvidløg og limeblade i gryden, og varm godt op. Hæld kokosmælk og vand på, og damp under låg i 1 minut. Del broccolien i buketter. Kom den i gryden. Ryst gerne en gang inden, så alle muslingerne får lige meget varme. Læg låg på, og damp i yderligere 2-3 minutter, eller til muslingerne er åbne, og broccolien al dente. Vend boghvede i, og smag til med lime. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
  7. Server straks.

TIP

Smag på din røde karry – der er utrolig stor forskel på styrken. Jeg har brugt en fra et supermarked, den er markant billigere end den stærkere variant i en asiatisk butik. Så vær opmærksom.