Antiinflammatorisk kost: Tomattærte med blomkålssalat
SPONSORERET indhold

Antiinflammatorisk kost: Tomattærte med blomkålssalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En simpel og dejlig tærte, der her piftes op med en crispy salat.

Af: Jerk. W. Langer & Louise Bruun Foto: Columbus Leth
11. jan. 2019 | Opskrift | ALT.dk
4 portioner

Ingredienser

TÆRTEBUND

250 g fuldkornsmel
125 g smør
1 tsk havsalt
1 æg
3 spsk koldt vand

Tærtefyld

 100 g feta
2 fed hvidløg
½ bundt kruspersille
150 g pinjekerner
2 æg
1 porre
8 tomater, gerne San Marzano
1 spsk olivenolie (smørelse til tærtefadet)

Blomkålssalat

1 blomkål
10 radiser
6 stænger bladselleri
5 spsk olivenolie 
saft af 1 citron
1/2 tsk havsalt

sådan gør du

Tærte:

  1. Bland mel med smør og salt og smuldr det.
  2. Tilsæt æg og vand og arbejd med dejen, til du får den samlet.
  3. Kom dejen i en skål med en tallerken over og stil på køl i min. 30 minutter eller natten over, hvis du tilbereder den aftenen før.
  4. Tag tærtedejen ud af køleskabet. Smør et rundt, ildfast tærtefad med olie og rul dejen ned i, så den også kommer op over kanten.
  5. Smuldr feta i en stor skål. Pil og hak hvidløgsfeddene fint, skyl og hak persillen og kom det hele i skålen.
  6. Tilsæt pinjekerner og æg og rør det hele godt sammen. Kom blandingen oven på tærtedejen.
  7. Rengør porren og tomaterne og skær porren i tynde skiver og tomaterne i halve.
  8. Kom begge dele oven på tærten og bag den i ovnen ved 180 grader i 35-40 minutter.

Blomkålssalat: 

  1. Rens og hak blomkålen i fine, små stykker. 
  2. Skyl radiserne og hak dem fint. 
  3. Rens bladsellerien og skær stængerne i tynde skiver.
  4. Kom det hele i en skål. 
  5. Rør olie, citronsaft og salt sammen i en lille kop. 
  6. Hæld det over salaten og bland forsigtigt. 
  7. Nyd den varme tærte med den friske salat til. 

Anbefalet til dig