SPONSORERET indhold
Bagte kartofler med rygeost og stenbiderrogn
Brug store kartofler, hvis du vil nyde kartoflerne som hovedret eller frokost. Som forret eller snack kan du bage små kartofler – de skal have 20-25 min. Kombinationen er også god med brasekartofler.
2 personer
Ingredienser
Bagetid: 1 time
2 store bagekartofler
150-200 g stenbiderrogn (renset)
Rygeostecreme:
100 g rygeost (5+)
1 dl fløde (9% eller
syrnet fløde 9%)
1 tsk. dijonsennep
salt og peber
1 lille rødløg
frisk dild (eller purløg)
- Skrub kartoflerne rene, prik dem lidt med en kødnål, og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 1 time.
- Læg dem evt. på et lag groft salt – det giver en sprød skal og en lækker cremet mos indeni. Kartoflerne kan også bages i mikroovnen i en snæver vending; Beregn ca. 10 min. ved fuld effekt for 2 kartofler.
- Creme: Rør rygeosten lind med fløde, og smag til med sennep, salt og peber. Tilsæt finthakket rødløg og fintsnittet dild.
- Skær et kryds i de færdigbagte kartofler, og pres dem åbne. Fyld dem med lidt creme og rogn, og anret resten i skåle som tilbehør.