Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Banan tarte tatin
Foto: Thomas Hergaard

Banan tarte tatin - opskrift fra Hjemmet

Banan tarte tatin

Banan tarte tatin er en sød fransk klassiker, som er nem at lave.

(6 personer)
Print

Arbejdstid: 25 min.
Stege/bagetid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
1 rulle butterdej (250 g)
125 g rørsukker
75 g smør
½ tsk stødt kanel
1 knsp salt
6 bananer
1 spsk citronsaft
Tilbehør:
2½ dl cremefraiche eller piskefløde eller 1 liter vaniljeis

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud og skær den ud i en cirkel lidt større end din stegepande (der skal kunne tåle at gå i ovnen). Prik dejcirklen med en gaffel og sæt den i køleskabet.
  2. Smelt sukkeret på panden og lad det blive lysebrunt. Tilsæt smør og kog det jævnt. Tilsæt kanel og salt. Pil bananerne, halvér dem på langs og læg dem i karamellen. Lad dem simre 2-3 min. Dryp med citronsaft og læg dejlåget over bananerne. Sæt panden i ovnen, til dejen er gennembagt – ca. 20 min.
  3. Tag panden ud af ovnen og lad den stå 3-5 min. Læg et fad over panden og vend rundt, så tærten kommer ud på fadet. Servér med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
  4. Tip: Til voksne kan tærten evt. stænkes eller flamberes med rom.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Tærte og Kage