Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på braiseret lam med oliven, rosmarin og honning
Foto: Line Thit Klein Braiseret lam med oliven, rosmarin og honning

Opskrift på braiseret lam med oliven, rosmarin og honning

Braiseret lam med oliven, rosmarin og honning

Lam, oliven og rosmarin er indbegrebet af det sydfranske køkken.

en time, 30 minutter
Print
4

1½ kg lammebov
2 kviste frisk rosmarin
2 fed hvidløg
salt og sort peber
2 spsk olivenolie

1 helt hvidløg
200 g skalotteløg
½ flaske hvidvin
2 store spsk honning, feks lavendelhonning
125 g oliven
1 ubehandlet citron.

  1. Hak de to fed hvidløg sammen med halvdelen af rosmarinen. Fordel det i det stykke af boven, som er åbent. Drys med salt og peber, og snør kødet sammen med køkkensnor. Krydr boven udenpå med salt og peber. Varm olien i en braiseregryde og brun kødet godt på alle sider.
  2. Del det hele hvidløg i fed, men lad skallerne sidde på. Kom fedene i gryden sammen med hele skalotteløg. Hæld vinen over og tilsæt honning. Sænk varmen og lad boven simre under låg  ved svag varme i 1 time.
  3. Tilsæt oliven og resten af rosmarinen. Brug en kartoffelskræller til at skrælle brede strimler af citronskal – kom skallen i gryden. Kog det sammen med saucen i 5 min, og smag til med salt.
  4. Skær boven ud og server med saucen med hele hvidløg, skalotteløg og oliven i.

Prøv også dampede muslinger i Pastis med rouille

Se, hvad vi ellers skriver om: Lammebov, Steg, Lam, Dansk mad og Hovedret