Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på burger med guacamole og sprød parmaskinke
Foto: Line Thit Klein Burger med guacamole og sprød parmaskinke

Opskrift på burger med guacamole og sprød parmaskinke

Burger med guacamole og sprød parmaskinke

Burger med cremet guacamole og sprød parmaskinke er super lækkert til frokost eller som aftensmad.

20 minutter
Print
4

600 g hakket oksekød
2 modne avocodoer
½ lime, saften heraf
1 pakke parmaskinke i skiver
1-2 rødløg
4 tomater
1 rød chili
½ fed hvidløg
¼ tsk stødt spidskommen
salt og sort peber
1 spsk olie
4-6 burgerboller
2 hoveder hjertesalat

Sådan laver du burger

1. Tænd ovnen på 200 grader. Form kødet til 4-6 hakkebøffer. Skrab kødet ud af avocadoerne og mos det med en gaffel. Klem limesaften over og rør det sammen, så avocadoen ikke bliver brun. Fordel skinken på en bageplade med bagepapir og rist den sprød i ovnen i 5-8 min.

2. Hak et kvart rødløg meget fint. Del en af tomaterne i to, fjern kernerne og hak kødet fint. Bland tomat og løg i avocadomosen. Hak chili fint og knus hvidløg og rør begge dele i avocadomosen sammen med spidskommen og lidt salt.

3 Varm olien i en pande og steg bøfferne. Lun bollerne i ovnen.

4 Skær resten af tomater og løg i skiver og rens og tør salaten. Læg burgerne sammen med salat, bøf, parmaskinke, guacamole, tomat og løg.

Tip

Brug parmaskinken som et fedtfattigt alternativ til bacon. Du kan også stege bacon sprød i ovnen på samme måde.
Se, hvad vi ellers skriver om: Guacamole, Avocado, Tømmermændsmad, Burger, Oksekød, Parmaskinke, Hovedret og Frokost