Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på chipotlekødboller
Foto: Andreas Wiking Chipotlekødboller

Opskrift på chipotlekødboller

Chipotlekødboller i chilisauce

4
Print

400 g hakket oksekød ca. 10%
2 tsk chipotle paste (pasta af tørrede, røgede jalapeno chili, købes f.eks. i glas fra Santa Maria)
2 knuste fed hvidløg
2 spsk majsmel
salt, peber
1 spsk olie til bruning
3 peberfrugter, gul og rød
2 dåser hakkede tomater med chili
2 dåser sorte eller kidneybønner
frisk koriander
8 fuldkornstortillas.

Energi pr. person:
659 Kcal
Fedt:
29 %
Protein:
24 %
Kulhydrant:
47 %

Sådan gør du

Bland kødet med chipotle, hvidløg, majsmel, salt og peber. Form det til små kødboller og brun dem i olie ved god varme.

Skær peberfrugterne i tern, kom dem ved kødbollerne og svits endnu et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og lad det simre 5 minutter.

Hæld de afdryppede bønner ved, varm det godt igennem og smag saucen til med salt og peber.
Drys med koriander og servér med lune tortillas.

Se, hvad vi ellers skriver om: Chili, Madpandekager, Oksekød, Mexicansk mad og Hovedret