Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Chokoladetærte med pistacie-pralineknas

Helt sikkert en luksus dessert – og så helt uden sukker. Opskriften kræver, at du har god tid, men resultatet er det hele værd. Meget lækker til en god middag eller en særlig lejlighed.

plate 12 stk.
printer Print

Tærtebund:
50 g mandelmel
50 g hvid hvedemel
30 g Suvida flordrys
15 g kakaopulver
50 g smør
2 æggeblommer

Pistacieknas:
50 g Suvida Sukkererstatning
80 g grønne usaltede pistacienødder

Pralinéfyld:
90 ml fløde
100 g Cavalier sukkerfri mælkechokolade, steviasødet
Pistacieknas, se opskrift ovenfor

Chokoladetop:
90 ml fløde
100 g mørk chokolade min 70 %

Pynt:
Friske hindbær 1-2 bakker
Hakkede pistacienødder

Sådan gør du:

Tærtebund: Bland mandelmel, hvid hvede mel, Suvida flordrys og kakaopulver i en skål. Smuldr smør i dejen, og saml den med æggeblommer. Rul dejen til en kugle, og sæt den i køleskabet en time. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og beklæd en tærteforme (20 cm i diameter) med den. Fjern overflødig dej fra formenes kanter med fingerspidserne. Prik bunden med en gaffel. Læg stanniol over dejen. Bag tærtebunden ved 180 grader i 10 minutter med stanniol, og dernæst 5-10 min uden. Afkøl bunden helt.
Pistacieknas:Fordel pistacienødder på et skærebræt med bagepapir. Smelt Suvida Sukkererstatning på en pande, og hæld det over nødderne. Lad det afkøle helt, og hak det fint.

Pralinéfyld: Hak chokolade fint, og kom den i en skål. Bring fløde i kog i en lille gryde, og hæld den langsomt over chokoladen, mens du rører. Rør rundt, til chokoladen er opløst. Rør pistaciepraliné i, og fyld massen på den bagte tærteform. Chokoladetop: Hak chokolade fint, og kom den i en skål.
Bring fløde i kog i en lille gryde, og hæld den langsomt over chokoladen, mens du rører. Rør rundt, til chokoladen er opløst. Fyld chokoladen oven på pistaciepralinéfyldet, og sæt formen tilbage i køleskabet. Lad den sætte sig i et par timer eller stil den i fryseren så sætter den sig hurtigt. Pynt med hakkede pistacienødder og friske hindbær.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde desserter, Dessert, Chokoladetærte og Nødder