Croque madame med bagte tomater og grøn salat
SPONSORERET indhold

Croque madame med bagte tomater og grøn salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En ren klassiker som altid hitter. Brug en god fast ost og en skinke af god kvalitet.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
31. okt. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 30 min

Ingredienser

Forberedelsestid: 15 min.
Stegetid: 15 min.
8 skiver surdejsbrød
ca. 100 g blødt smør
2 spsk dijonsennep
2 spsk honning
4 store skiver kogt, røget skinke
8 skiver fast ost, f.eks. Emmentaler, Comté eller Gryuère
4 æg.
1 bakke blandet salat.
Vinaigrette:
2 spsk sennep
2 spsk honning
3 spsk hvidvinseddike
olivenolie

salt og peber

evt. 1 skalotteløg, finthakket.

Sådan laver du croque madame:


Tænd ovnen på 200 grader. Rør vinaigretten ved at blande eddike, honning og sennep. Tilsæt olien en smule ad gangen indtil konsistensen er som tynd mayonnaise.
Skyl salaten. Smør brødskiverne med smør på den ene side, og en blanding af sennep og honning på den anden side med. Læg brødet sammen to og to med først en skive ost, dernæst skinke og dernæst ost. Steg sandwichene på hver side på en mediumvarm pande, indtil brødet er gyldent, og hold dem varme på en rist i ovnen, spejlæggene steges.
Anret salaten med vinaigrette og evt. skalotteløg. Servér sandwichen ved siden af med spejlægget oven på, og du har en croque madame. Servér straks.

Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/